«Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2021 – 2022.
Παρακαλούνται όσοι μαθητές ( ή οι κηδεμόνες τους) δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, να το πραγματοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό.
Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. -Π.ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021 – 2022, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανα-νέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,
ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio , συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωρισθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο ΠΣ myschool σύμφωνα με την αρίθμ. 64547/ΓΔ4/3-6-2021 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.. Σε περίπτωση ενήλικων μαθη-τών/τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).
Είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές
Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας που επιθυμεί να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρ-χής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.
Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες/σες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.
Προμήθεια Self- test για τις Πανελλαδικές.
Διάθεση δυο self tests σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές που κάνουν πρακτική και διοικητικό προσωπικό εκπαίδευσης από 31.5 έως 5.6 από τα φαρμακεία, για τις εβδομάδες 7.6.2021 και 14.6.2021 με υποχρέωση δήλωσης στην πλατφορμα testing.gov.gr.
Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. Ειδικότερα, για τους/τις υποψηφίους/ες των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων το πρώτο τεστ θα γίνει την Πέμπτη, 10.06.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Πέμπτη, 10.06.2021, μέχρι και την Κυριακή, 13.06.2021.
Για τους/τις υποψηφίους/ες των Γενικών Λυκείων το δεύτερο τεστ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18.06.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από την Παρασκευή, 18.06.2021, μέχρι και την Δευτέρα, 21.06.2021.
Για τους/τις υποψηφίους/ες των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο τεστ θα γίνει το Σάββατο, 19.06.2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού ελέγχου σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από το Σάββατο, 19.06.2021, μέχρι και την Τρίτη, 22.06.2021.
Οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό υποχρεούνται να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα, 48 ώρες πριν από την πρώτη προσέλευσή τους στη σχολική μονάδα.
Εξαγωγή αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου:
Οι γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριων, οι ενήλικοι/ες υποψήφιοι/ες, οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), δηλώνουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου.
Για όλους τους υποψήφιους/ες επιλέγεται η κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19» και εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.
Για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιλέγεται η κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.
Κάθε ημέρα εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες, το εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή χειρόγραφη βεβαίωση, σύμφωνα με τα Παραρτήματα Ι και ΙΙ, από την οποία καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου και τα οποία επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο.
Εφ..ήμερα Γεράκια ( τεύχος 2ο)
Η ηλεκτρονική έκδοση του 2ου τεύχους, του σχολικού μας περιοδικού, “Εφήμερα Γεράκια”, έχει αναρτηθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://schoolpress.sch.gr/efimeragerakia/archives/242
Με τη συμμετοχή των μαθητών και τη συνεργασία όλων των καθηγητών .
Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Ανθή Σαράντη, Φυσικός
Τα Εφ…ήμερα Γεράκια του 1821
Η σχολική εφημερίδα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας, με τίτλο ” Τα Εφ… Ήμερα Γεράκια του 1821″
Φέτος , την επετειακή χρονιά 2021, είναι αφιερωμένη – που αλλού – στο 1821 και στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με εστίαση στην τοπική ιστορία του Γερακίου.
Συντονιστής ο καθηγητής του σχολείου, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Νεκτάριος Σκάγκος.
Συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου και (επικουρικά) οι εκπαιδευτικοί: Ανθή Σαράντη, Παναγιώτα Δημητροπούλου, Αθανασία Κιάκου.
Περιηγηθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Τα χρυσά πέπλα της Άνοιξης
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ Λυκείου, οι μαθητές κατά την διάρκεια της διδασκαλίας της θεματικής ενότητας «Παράδοση και μοντερνισμός στη Νεοελληνική ποίηση», είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το εύρος των νεοελληνικών ποιημάτων, ξεκινώντας από τα δημοτικά τραγούδια και φτάνοντας στο σήμερα. Κατάφεραν να εξοικειωθούν με τα σημαντικότερα ποιητικά ρεύματα, να γνωρίσουν τα έργα των σπουδαιότερων ποιητών και να αναλύσουν δεκάδες έργα τους. Ταυτόχρονα, παρουσίασαν μέσα στην τάξη τα αγαπημένα τους ποιήματα και κάποιες φορές μας σύστησαν άγνωστους, στο ευρύ κοινό, Έλληνες ποιητές. Επιστέγασμα αυτής της εποικοδομητικής διαδικασίας ήταν η ανάθεση μίας ομαδικής εργασίας στους μαθητές του τμήματος Α1. Στο πλαίσιο της εργασίας, οι μαθητές έγραψαν ένα ποίημα σε ελεύθερο στίχο με βασικό θέμα την ελπίδα που γεννιέται μέσα από την άνοιξη. Στη συνέχεια, το μελοποίησαν, το ηχογράφησαν και δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο με φωτογραφίες γεμάτες χρώματα και χαμόγελα! Το ποίημα που γράφτηκε στην καρδιά της άνοιξης, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, καταφέρνει να μεταδώσει την ελπίδα που έρχεται μέσα από την αναγέννηση της φύσης. Η ελπίδα που, όπως έγραψαν και τα παιδιά, έρχεται «μετά την καταιγίδα».
Το βίντεο το αφιερώνουμε στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που σε λίγες μέρες ξεκινούν τις εξετάσεις τους με το μήνυμα ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η ελπίδα ποτέ δεν χάνεται γιατί η «άνοιξη» πάντα έρχεται!
Η υπεύθυνη Καθηγήτρια
Αθανασία Κιάκου
Ιστορικός – Αρχαιολόγος
Ο σύνδεσμος για το βίντεο: