Αρχική » 2023 » Φεβρουάριος

Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2023

Εικονική Μαθητική Επιχείρηση “Doric Soap”

DoricSoap
Erasmus

Translate

H ώρα

Σαν σήμερα

21/2: Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπανγκλαντές) ξεσηκώθηκαν για να εμποδίσουν την κατάργηση της γλώσσας τους «Μπενγκάλι» και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής «Ουρντού». Η Αστυνομία έπνιξε τη διαμαρτυρία τους στο αίμα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Φεβρουάριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Πελοποννήσου

333130071 569335731801744 5214500565992996933 n 332892001 882295796328071 4036841583707656726 n

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου συμμετέχει στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής, First Lego League, με την ομάδα “Hawkers”, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Σπάρτη.

Η ομάδα είναι 10 μελής, και αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Α και Β Λυκείου, αλλά και μαθητές  του Γυμνασίου Γερακίου. Υπεύθυνη καθηγήτρια της ομάδας είναι η Ανθή Σαράντη, φυσικός του ΓΕΛ Γερακίου.

Οι μαθητές , αφού κατασκευάσουν το ρομπότ, το προγραμματίζουν κατάλληλα, ώστε να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες αποστολές σε περιορισμένο χρόνο. Παράλληλα, ετοιμάζουν ένα πρότζεκτ καινοτομίας, το οποίο και θα παρουσιάσουν. Στόχος της φετινής σεζόν, είναι οι ομάδες να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται και επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητά τους να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Οι μαθητές μαθαίνουν προγραμματισμό, εκπαιδεύονται στην κατασκευή, αναπτύσσουν τεχνικές αλλά και επικοινωνιακές δεξιότητες, συνεργάζονται και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας και της εργασίας τους.

Η ομάδα του Γερακίου θα παρουσιάσει το θέμα ” Το έξυπνο χωράφι – Καινοτομία στο πότισμα”, που διερευνά και παρουσιάζει μια πρόταση εξοικονόμησης ενέργειας αλλά και νερού (καθώς και τα δύο αποτελούν πολύτιμους φυσικούς πόρους) κατά το πότισμα των ελιών.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης – εργαστήριο Sparti TechLab από τις 9 π.μ. – 6 μ.μ..

Η ομάδα του Γερακίου θα διαγωνιστεί κατά τις ώρες:  10.30, 2.15, 1.15 και 3.45 μμ.

Στο First Lego League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Εισάγει σε παιδιά ηλικίας 9-16 τις έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής διαδικασίας μάθησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον..

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το First Lego League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Αρμόδιος Φορέας και Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Πελοποννήσου είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

 

 

Ενημέρωση των υποψηφίων σχετικά με τις Στρατιωτικές Σχολές

Από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-gia-eisagogi-sta-asei-ssas-san-assy/ ανακοινώθηκαν συντονιστικές οδηγίες ως προς την Διεξαγωγή των Προκαταρκτικών Εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ

Για την κατάλληλη ενημέρωση των υποψηφίων και την εύρυθμη λειτουργία των εξεταστικών Κέντρων, αναφορικά με την διεξαγωγή των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) των υποψηφίων, για εισαγωγή τους στα ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-24, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

  •  Για την κατηγορία υποψηφίων Ελλήνων του Εσωτερικού:

• Έναρξη ΠΚΕ: Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023.

• Πέρας ΠΚΕ: Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.

• Για την περίπτωση των υποψηφίων της κατηγορίας των Ελλήνων του Εσωτερικού που δε θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ λόγω προβλημάτων, που τεκμηριωμένα-βεβαιωμένα δεν θα μπορέσουν να αποτραπούν ακόμα και με μέτρα άκρας σύνεσης και επιμέλειας, επιπροσθέτως και εκείνων που νόσησαν με COVID-19 κατά τη διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ, οι επαναληπτικές ΠΚΕ θα λάβουν χώρα το διάστημα από Δευτέρα 24 Απριλίου έως και Δευτέρα 8 Μαΐου 2023.

  • Για την κατηγορία υποψηφίων Ελλήνων του Εξωτερικού:

• Έναρξη ΠΚΕ Ελλήνων Εξωτερικού: Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023.

• Πέρας ΠΚΕ Ελλήνων Εξωτερικού: Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023.

• Για την περίπτωση των υποψηφίων της κατηγορίας των Ελλήνων του Εξωτερικού που δε θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ λόγω προβλημάτων, που τεκμηριωμένα-βεβαιωμένα δεν θα μπορέσουν να αποτραπούν ακόμα και με μέτρα άκρας σύνεσης και επιμέλειας, επιπροσθέτως και εκείνων που νόσησαν με COVID-19 κατά τη διάρκεια της περιόδου των ΠΚΕ, οι επαναληπτικές ΠΚΕ θα λάβουν χώρα το διάστημα Δευτέρα 21 Αυγούστου έως και Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές για όλους τους υποψήφιους και γίνονται σύμφωνα με τον προγραμματισμό που θα ανακοινωθεί από τα εξεταστικά κέντρα.

Προκειμένου να συμμετάσχει ένας υποψήφιος στις ΠΚΕ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι:

  • Οι ΠΚΕ διενεργούνται στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας του υποψηφίου, πλην των υποψηφίων που είναι ήδη μαθητές σε κάποιο ΑΣΕΙ-ΣΣΑΣ-ΣΑΝ-ΑΣΣΥ, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε ΠΚΕ στη Σχολή που φοιτούν ή στο πλησιέστερο στη Σχολή τους εξεταστικό κέντρο, εάν στη Σχολή φοίτησής τους δεν λειτουργεί τέτοιο.
  • Ώρα παρουσίασης υποψηφίων είναι η 08:00 Ω κάθε ημέρας.
  • Οι ΠΚΕ είναι υποχρεωτικές και για τους υποψήφιους που είχαν υποβληθεί σε αυτές στο παρελθόν στην ίδια ή σε άλλη Σχολή.
  • Οι υποψήφιοι/ες των ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ και ΑΣΣΥ προσερχόμενοι/ες την πρώτη ημέρα στο εξεταστικό κέντρο επιθυμίας τους για τις ΠΚΕ, γίνονται δεκτοί/ές έχοντας μαζί τους υποχρεωτικά εκτυπωμένα και υπογεγραμμένα τα κάτωθι:

• Το έντυπο της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης,

• Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο εξεταστικό κέντρο,

• Την αστυνομική τους ταυτότητα,

• Το Δελτίο Υγειονομικής Εξέτασης (Υπόδειγμα «3» του Παραρτήματος «Θ» της ΕΔΥΕΘΑ:4/23/ΑΔΑ:6ΘΘ16-2ΓΖ),

• Το Δελτίο Ιατρικού Ιστορικού (ως Υπόδειγμα «5» του Παραρτήματος «Θ», της ΕΔΥΕΘΑ:4/23/ΑΔΑ:6ΘΘ16-2ΓΖ) το οποίο παραδίδεται στην υγειονομική επιτροπή των ΠΚΕ εντός κλειστού φακέλου, στον οποίο αναγράφεται ευκρινώς το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.

  • Υποψήφιοι/ες που δεν έχουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, δεν θα γίνονται δεκτοί/ές εκτός αν προσκομίσουν βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής με φωτογραφία σφραγισμένη, όπου θα αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Οι υποψήφιοι/ες που θα γίνουν δεκτοί/ές για να συμμετάσχουν στην διαδικασία των ΠΚΕ, οφείλουν να ενημερωθούν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη αναφορικά με τον τόπο και τον χρόνο παρουσίασης τους, σύμφωνα με την ανάρτηση των δεκτών υποψηφίων από την ιστοσελίδα του εξεταστικού κέντρου και του προγράμματος των ΠΚΕ (ψυχομετρικών, υγειονομικών, αθλητικών).

Επισημαίνεται ότι λόγω της υφιστάμενης επιδημιολογικής κατάστασης, αναγκαιεί η τακτική ενημέρωση των υποψήφιων που θα συμμετάσχουν στις Προκαταρτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις επικαιροποιημένες οδηγίες αντιμετώπισης της μετάδοσης της COVID-19, που θα εκδοθούν πριν την διενέργεια των ΠΚΕ σε εναρμόνιση με τις οδηγίες των εμπλεκομένων φορέων και των Υπουργείων Υγείας (ΥΥ) και Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Επίσκεψη στη Βουλή

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, η Α’ και η Β’ τάξη του ΓΕ.Λ. Γερακίου επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων. ΅Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους, με σημαντικότερο την αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία και τις λειτουργίες του πολιτεύματος. Επίσης επισκέφθηκαν την αίθουσα – μουσείο του 1ου ορόφου, όπου περιηγήθηκαν σε πίνακες και εκθέματα από την Νεώτερη Ιστορία της Ελλάδας, κυρίως από την Επανασταση του 1821 και την ίδρυση του ελληνικού Κράτους. Συμμετείχαν 52 μαθητές και 4 εκπαιδευτικοί. Ήταν μια εμπειρία σημαντική και πολύτιμη για όλους.

1 4 BOYLH4 BOYLH3BOYLH6BOYLH2

Λειτουργία εξ αποστάσεως του σχολείου, στις 8 & 9/2/2023, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 8/2/2023 και την Πέμπτη 9/2/2023 αναστέλλεται η λειτουργία του Σχολείου λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με απόφαση του δημάρχου Ευρώτα. Κατόπιν τούτου τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με τηλεκπαίδευση, μέσω Webex. Θα τηρηθεί το ισχύον πρόγραμμα που είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Σχολείου. Τα Links των καθηγητών ευρίσκονται και αυτά στην ιστοσελίδα.

video conference ge389d4613 1920

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕ03

 Λήψη αρχείου

Δημοσίευση προκήρυξης για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2023

.jpg

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15:00 της 17-02-2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας, καθώς και να ανατρέξουν στο παρακάτω έγγραφο:Λήψη αρχείου

 

 

 

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών πρακτορείων για εκδρομή στην Αθήνα (Βουλή των Ελλήνων)

ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών πρακτορείων για εκδρομή στην Αθήνα (Βουλή των Ελλήνων)»

ΣΧΕΤ.: 20883/ΓΔ4/12-2-2020 Υ.Α. (ΦΕΚ 456, τ. Β΄, 13/2/2020)

 

 

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου  προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος προς κάθε ενδιαφερόμενο ταξιδιωτικό πρακτορείο προκειμένου να του αναθέσει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των προσφορών, την προγραμματιζόμενη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών του σχολείου μας την Τετάρτη 15-02-2023 σύμφωνα με τις παρακάτω προδιαγραφές:

α) Προορισμός: Αθήνα – Βουλή των Ελλήνων

β) Προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων: 52 μαθητές και 4 συνοδοί-καθηγητές. γ) Μεταφορικό μέσο: μισθωμένο λεωφορείο.

δ) Ζητούμενες υπηρεσίες: μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων (Θησείο- Αρχαία Αγορά, Βουλή των Ελλήνων).

Ως καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών ορίζουμε την 10η Φεβρουαρίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00΄, μέσω ταχυδρομικής υπηρεσίας ή ιδιόχειρης παράδοσης στο σχολείο μας.

Οι προσφορές θα εξεταστούν στο γραφείο του διευθυντή του ΓΕΛ Γερακίου, την ίδια ημέρα (Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023) και ώρα 12:30΄ και πρέπει να περιέχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε πρωτότυπη μορφή:

α) την τελική συνολική τιμή του οργανωμένου ταξιδιού, β) την οικονομική επιβάρυνση ανά μαθητή  και

γ) υπεύθυνη δήλωση του ταξιδιωτικού γραφείου ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ (εκτός ΚΤΕΛ βάσει του ν. 2446 άρθρο 1 παρ. 2β) ή βεβαίωση συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων για τη λειτουργία τουριστικού γραφείου.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

Νικόλαος Δημητριάδης

 

 

 

Επικοινωνία

Δ/ΝΣΗ: ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τ.Κ: 23051
ΤΗΛ: 2731071221
FAX: 2731071221
EMAIL: mail@lyk-gerak.lak.sch.gr 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://blogs.sch.gr/lykgerak

Ο καιρός στο Γεράκι

Σαν σήμερα

21/2: Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπανγκλαντές) ξεσηκώθηκαν για να εμποδίσουν την κατάργηση της γλώσσας τους «Μπενγκάλι» και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής «Ουρντού». Η Αστυνομία έπνιξε τη διαμαρτυρία τους στο αίμα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση