Αρχική » 2022 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2022

Εικονική Μαθητική Επιχείρηση “Doric Soap”

DoricSoap
Erasmus

Translate

H ώρα

Σαν σήμερα

22/7/1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό.

Ιούνιος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕ Α’ , Β’ ΚΑΙ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/-τριών ή οι ενήλικοι/-κες μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2022-2023, υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής για τα ΕΠΑ.Λ., μέσω της εφαρμογής eεγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, κατά τις περιόδους που- βάσει του χρονοδιαγράμματος- είναι ενεργοποιημένη η εφαρμογή.

Για την είσοδο στην εφαρμογή eεγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣΔΔ (TaxisNet).

“Καλές Πρακτικές 2” – Επιμόρφωση – Erasmus+

Παρακάτω παρουσιάζεται υλικό που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης 2 ( σχολικό έτος 2021-2022), και έχει να κάνει με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και το πρόγραμμα Erasmus+.

  1. Ημερολόγιο επιμορφώσεων εκπαιδευτικών, σε μορφή ηλεκτρονικής φόρμας google , που ενημερώνεται διαρκώς, διαμορφώνεται και μπορεί να εκτυπωθεί.
    ( Βύρης Δημήτρης)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cMN82VqNWpxE1Z-LC001tLAsnvvFS70I/edit#gid=1880481326
  2. Ερωτηματολόγιο* προς συμπλήρωση από τους εκπαιδευτικούς, σχετικά με επιμορφώσεις σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, και εκπόνηση προγραμμάτων.
    (Σαράντη Ανθή)
    https://docs.google.com/forms/d/15p9k2hqlUICPuHaMV7J9U2xdLNNbxhpazPMFkff5FAY/edit
  3. Παρουσίαση επιμόρφωσης στη Βαρκελώνη (Teacher Academy), στο πλαίσιο συμμετοχής εκπαιδευτικών του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus+ “Μικρά σχολεία με μεγάλες προσδοκίες”
    (Κιάκου Αθανασία)
    αθανασια
    παρουσίαση Erasmus+ Βαρκελώνη
  4. Παρουσίαση – ενημέρωση προς τους εκπαιδευτικούς του σχολέιου, σχετικά με το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ122  του σχολείου .
    (Σαράντη Ανθή)
    ανθη
    Παρουσίαση Erasmus+ ΚΑ122
  5. Παρουσίαση της εκπαιδευτικού ΠΕ02 με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Νικολοπούλου Νίκης, προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, σχετική με τις Μαθησιακές δυσκολίες:
    Η Ειδική Αγωγή στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2)
  6. *Αποτελέσματα του Ερωτηματολογίου12 4 5 6 7 8

“Καλή Πρακτική 1” – Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Εικονική Μαθητική Επιχείρηση

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε υλικό από το σχέδιο δράσης 1, του σχολικού έτους 2021-2022

1. Ενημέρωση προς τους μαθητές της Γ΄Λυκείου

σχετικά με τις προοπτικές που προσφέρουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα δημόσια ΙΕΚ και οι σχολές του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο αυτό, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενημέρωσε διαδικτυακά τους μαθητές μας για τις προοπτικές εργασίας που προσφέρει το τμήμα.

(Αθανασία Κιάκου)

https://futuregeneration.gr/list-of-universities-in-greece/

https://education.gr/lista-dimosia-iek/

https://www.dypa.gov.gr/mathitia

https://www.sxoliagiografiasimms.gr/

2. ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΔΩΡΙΚΟΣ ΣΑΠΩΝ”

α. Το επιχειρηματικό σχέδιο της εικονικής μαθητικής επιχείρησης “Δωρικός Σάπων”

(Ματίνα Πολίτη)



Λήψη αρχείου

β. Το προωθητικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=sIHKPtcHmag
γ. Η παρουσία της επιχείρισης στον διαγωνισμό της JA Greece, στο ΚΠΙΣΝ, όπου έλαβε την 4η θέση
JA Greece

 

Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας – Σχέδιο Δράσης 2



Λήψη αρχείου

Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας 2021-2022 Σχέδιο Δράσης 1

 



Λήψη αρχείου

Ανοίγει η πλατφόρμα για αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS

220616 MinEdu SMS Panelladikes WIDE new

Ανοίγει η πλατφόρμα για αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από  την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr,  όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους  χαρακτήρες , θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Επικοινωνία

Δ/ΝΣΗ: ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τ.Κ: 23051
ΤΗΛ: 2731071221
FAX: 2731071221
EMAIL: mail@lyk-gerak.lak.sch.gr 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://blogs.sch.gr/lykgerak

Ο καιρός στο Γεράκι

Σαν σήμερα

22/7/1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση