Αρχική » ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Η εκπομπή “Game Changers – Αλλάζοντας την Ελλάδα” της ΕΡΤ2 στο σχολείο μας.

Εικονική Μαθητική Επιχείρηση “Doric Soap”

DoricSoap
Erasmus

Translate

H ώρα

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Η εκπομπή “Game Changers – Αλλάζοντας την Ελλάδα” της ΕΡΤ2 στο σχολείο μας.

Συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης επισκέφθηκε το Γεράκι, για γύρισμα/ αφιέρωμα στο σχολείο μας και στην μαθητική επιχείρηση “Δωρικός Σάπων”, με την ευκαιρία της συμμετοχής του σχολείου μας στον αντίστοιχο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό της JA Greece, και τη διάκρισή του.Το εντέκατο επεισόδιο της εκπομπής «Επιχείρηση, Αλλάζουμε την Ελλάδα: The Game Changers»  γυρίστηκε στο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου και προβλήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 20:00 στην ΕΡΤ2..

Η εκπομπή ακολουθεί την ιστορία των μαθητών του Γενικού  Λυκείου Γερακίου , οι οποίοι δημιούργησαν το δικό τους χειροποίητο και οικολογικό σαπούνι από ελαιόλαδο και βότανα της περιοχής συνδυάζοντας την παράδοση με την επιχειρηματικότητα.

Ο παρουσιαστής,  Σπύρος Μαργαρίτης,  ήρθε να γνωρίσει από κοντά τα μέλη της εικονικής επιχείρησης «Δωρικός Σάπων» για να μάθει περισσότερα γι’ αυτήν, την εμπειρία τους στο διαγωνισμό αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια. Την εκπομπή πλαισίωσαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί καθώς και γνώστες της παραδοσιακής τεχνικής που στήριξαν και καθοδήγησαν τα παιδιά στην προσπάθειά τους.

Το τηλεοπτικό συνεργείο παρουσίασε συνεντεύξεις , καθώς και τη διαδικασία παραγωγής του σαπουνιού στο εργαστήριο του σχολείου αλλά και στην αυλή ενός σπιτιού. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Γυμνασίου Λυκείου: Στο προαύλιο, στην αίθουσα υποδοχής/ εκδηλώσεων, σε αίθουσα διδασκαλίας, στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, στη Βιβλιοθήκη του σχολείου και στο γήπεδο μπάσκετ. Επίσης στο σπίτι (αυλή) της Χρυσαφίας Σίνη (παρασκευή σαπουνιού με παραδοσιακό τρόπο), στην Βιβλιοθήκη του χωριού (Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών) και στο εργαστήρι ζωγραφικής της Άλμας Γιάννε. Αξίζει να σημειώσουμε πως προβλήθηκαν κάποια υπέροχα πλάνα του χωριού και αξίζουν συγχαρητήρια στο τηλεοπτικό συνεργείο.

Το Γενικό Λύκειο Γερακίου εκφράζει τις ευχαριστίες του στο συνεργείο της ΕΡΤ2 για την πρόσκληση και προβολή .
Εκπροσωπώντας τη σχολική ομάδα, συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου: Αποστολοπούλου Χρυσούλα, Βουρβουριώτης Ιωάννης – Νεκτάριος, Μαρουδά Ελένη και Σεϊτανάκη Αντωνία – Νεκταρία, καθώς και η εκπαιδευτικός Ανθή Σαράντη, φυσικός.

Υπενθυμίζεται ότι στην μαθητική επιχείρηση “Δωτικός Σάπων” συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της περσινής Α’ Λυκείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών: Πολιτη Σταματικής, Σαράντη Ανθής και Κουγιουμουτζή Κωνσταντίνου.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προβλήθηκε και στο Ertflix, ενώ μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο YouTube, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=cX43o_IPkhU

game changers3 game changers4game changers8 game changers 1game changers5

Επικοινωνία

Δ/ΝΣΗ: ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Τ.Κ: 23051
ΤΗΛ: 2731071221
FAX: 2731071221
EMAIL: mail@lyk-gerak.lak.sch.gr 
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://blogs.sch.gr/lykgerak

Ο καιρός στο Γεράκι

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση