Αρχική Σελίδα

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 12-06-2014

Το ιστολόγιο του Δημοτικού Παραδεισίου δημιουργήθηκε  με σκοπό να ανοίξουμε ένα παράθυρο επικοινωνίας του σχολείου με τους μαθητές, τους γονείς και την κοινωνία ευρύτερα.

Με το ιστολόγιο επιδιώκουμε:

  • Την προβολή των δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καινοτόμων δράσεων, εκδηλώσεων κλπ. του σχολείου.
  • Τη διατήρηση των δραστηριοτήτων και των εργασιών των μαθητών στον χρόνο και την εύκολη πρόσβαση από τους ίδιους αλλά και από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.
  • Την παροχή κινήτρων στους μαθητές  ώστε να αναπτύξουν διάφορα είδη κειμένων τα οποία θα δημοσιευτούν.
  • Την ενεργοποίηση των μαθητών στην αξιοποίηση της τεχνολογίας με στόχο να εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπεύθυνη για την σχεδίαση,υλοποίηση και προσωρινή συντήρηση είναι η :

Αφεντούλη Ειρήνη, ΠΕ86 Πληροφορικής

Εκπαιδευτικοί 2020-21

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Εκπαιδευτικοί | , στις 25-10-2020

ΤΑΞΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΕΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Α1 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Α2 ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΑΜΠΙΚΑ
Β1 ΧΑΤΖΑΚΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑ
Β2 ΠΕΡΡΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ
Γ1 ΛΟΥΛΛΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Γ2 ΤΑΨΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
Δ1 ΚΑΣΤΡΟΥΝΗ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ
Δ2 ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ε1 ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ε2 ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤ1 ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ
ΣΤ2 ΤΟΜΑΖΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΤΜ. ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΑΡΑΤΣΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΡΥΦΙΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΖΟΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΑΝΝΑ
ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΘΕΑΤΡ. ΑΓΩΓΗ ΓΛΑΜΠΕΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛ ΑΖΑΟΥΙ-ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΖΗΝΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΤΑΠΑ ΑΛΙΚΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΛΥΚΟΠΑΝΤΗ ΜΙΧΑΕΛΛΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΚΑΚΙΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Π23 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΠΕ30 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΠΑΜΠΛΕΚΗ ΧΑΡΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Σχολική Χρονιά 2020-2021 | , στις 02-10-2020

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτεί διαφορετικό σχεδιασμό και εμπλέκει με συγκεκριμένους τρόπους τους γονείς, τρίτο πόλο, ούτως ή άλλως, της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας η ομάδα «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς.

«Οδηγίες για Γονείς: «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία – Συμβουλές – Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών»»

Το παρόν εγχείρημα της Π.Δ.Ε. Νοτίου Αιγαίου υλοποιήθηκε από μια ομάδα στελεχών της εκπαίδευσης, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, πληροφορικών και άλλων και στοχεύει να ενισχύσει τη συνεργασία και την επικοινωνία του σχολείου με την οικογένεια, προκειμένου να συνεχιστεί η μαθησιακή πορεία των μαθητών και σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει ήδη ένα αντίστοιχο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς:

«Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – Εργαλεία επικοινωνίας – Εργαλεία συνεργασίας – Συμβουλές»

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Διάφορα, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις | , στις 01-10-2020

Με Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών υποδεχθήκαμε σήμερα Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας τον νέο μήνα.

Υπεύθυνη εισηγήτρια ήταν η κ. Ανθή Κεφάλα, σχολική νοσηλεύτρια, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την προθυμία της να μας επιμορφώσει, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες. Μακάρι να μη χρειαστεί να εφαρμόσουμε όσα μας δίδαξε.

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Ε' τάξη, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις, ΣΤ' τάξη, Σχολική Χρονιά 2020-2021 | , στις 01-10-2020

Με σύνθημα «Αθλούμαι μένω Υγιής»  γιορτάστηκε και φέτος η 7η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου .  Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών  (covid 19) και τηρούμενων των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων μαθητών,  οι προτεινόμενες  από το Υπουργείο Παιδείας δράσεις  περιελάμβαναν  ομιλίες διακεκριμένων  αθλητών–προπονητών με σκοπό  την ενεργοποίηση των  μαθητών για την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις .

Το σχολείο μας επισκέφτηκε για το σκοπό αυτό ο κ.Τσακίρης Ιωάννης, ο οποίος είναι προπονητής καλαθοσφαίρισης, και οι αθλητές  Νίκος Αγγελής και Βαρβαρέσος Διονύσης . Ο  κ.Τσακίρης, αφού τους έκανε μια εκτενή παρουσίαση για τα οφέλη του αθλητισμού και ιδιαίτερα της καλαθοσφαίρισης όπου ο ίδιος  δραστηριοποιείται,  απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών της Ε΄και της ΣΤ’ τάξης. Οι αθλητές ,αφού μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες στο χώρο του αθλητισμού, έδειξαν βασικές κινήσεις  και σουτ στα παιδιά.

Ευχαριστούμε τον κ. Τσακίρη και τους αθλητές κ. Αγγελή και Βαρβαρέσο για την ενδιαφέρουσα ομιλία τους.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ MΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Σχολική Χρονιά 2020-2021 | , στις 24-09-2020

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ

& Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση             : ­­­­­­­­­­­­­­Παραδείσι

Ταχ. Κώδικας    : 85106

Πληροφορίες    :Ντέντας Γεώργιος

Τηλέφωνο      :2241081315

Fax.                : 2241081315

Email              : mail@dim-parad.dod.sch.gr

 

Οδηγίες προς μαθητές και γονείς για τον covid – 19

Τη Δευτέρα 14/9 ξεκίνησε  για τα παιδιά όλης της χώρας η διδακτική χρονιά 2020-2021. Με τις ευχές μας η χρονιά αυτή να είναι εποικοδομητική και παραγωγική για τα παιδιά σας, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να δημιουργήσουμε ένα κατά το δυνατόν ασφαλές περιβάλλον μέσα και έξω από το σχολείο.
Σκοπός μας δεν είναι να φοβίσουμε, να σπείρουμε τον πανικό ή να ασκήσουμε αρνητική κριτική. Είναι όμως υποχρέωση δική μας και δική σας, ειδικά απέναντι στους εφήβους με ανεπτυγμένη τη γνώση και την κριτική σκέψη, να εξηγήσουμε και να δώσουμε εκείνη την πληροφόρηση ώστε από την μια να αποφύγουμε τον πανικό, από την άλλη όμως να προφυλαχθούμε αποτελεσματικά.
Με την έναρξη λοιπόν της νέας σχολικής χρονιάς και με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας COVID19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για όσα μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να βοηθήσετε το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς να προστατέψουν τα παιδιά σας, την οικογένεια σας και
τη σχολική κοινότητα στο σύνολό της. Δεν ξεχνάμε ότι προφυλάσσοντας τα παιδιά μας, προφυλάσσουμε και όλους τους γύρω μας.

Ο Διευθυντής
Ντέντας Γεώργιος

COVID-19    ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ

Γενικά για τον ιό


Για την ομαλή μας μετάβαση στο σχολικό περιβάλλον και για να διασφαλίσουμε ότι η συνύπαρξή μας στον χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος δε θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μας, των συμμαθητών μας και καθηγητών μας αλλά και των ανθρώπων του οικογενειακού μας περιβάλλοντος πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω και να ακολουθούμε συγκεκριμένους κανόνες.

Τι πρέπει να γνωρίζω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και το σχολείο μου.
Ένα άτομο που έχει COVID 19 μπορεί να εμφανίσει από πολύ ήπια συμπτώματα μέχρι πολύ σοβαρά και να χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί άνθρωποι που μπορεί να έχουν το ιό αλλά να μην εκδηλώνουν συμπτώματα (ασυμπτωματικοί φορείς) οι οποίοι όμως μπορούν να μεταδώσουν τον ιό!! Επομένως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε για τον εαυτό μας αλλά ούτε και για τους γύρω μας!
Παρά το γεγονός ότι κυρίως νοσούν σοβαρά άτομα που έχουν και άλλα προβλήματα υγείας ή είναι μεγάλης ηλικίας, καμιά φορά νοσούν βαριά ακόμα και νεαρά άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας.
Συμπτώματα: πυρετός, πονόλαιμος, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροιες, απώλεια γεύσης ή όσφρησης
Τρόποι μετάδοσης: Ο ιός εμπεριέχεται στα σταγονίδια σάλιου, τα οποία όταν το άτομο μιλάει, φωνάζει, τραγουδάει και κυρίως φταρνίζεται ή βήχει, εκτοξεύονται σε μεγάλη απόσταση που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1,5 μέτρο.

Ο ιός μεταδίδεται με τους 2 παρακάτω τρόπους:

Όταν είμαστε σε στενή επαφή με άρρωστο άτομο (ή φορέα όπως αναφέρθηκε παραπάνω) δηλαδή σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου .

Όταν αγγίζουμε επιφάνειες ή αντικείμενα που έχουν μολυνθεί από άρρωστο άτομο, επειδή τα άγγιξε πιο πριν με βρώμικα χέρια ή επειδή φταρνίστηκε ή έβηξε όταν ήταν κοντά σε αυτά και μετά αγγίξουμε το πρόσωπό μας, τη μύτη μας, το στόμα ή τα μάτια μας.
Με βάση τα παραπάνω στον χώρο του σχολείου θυμόμαστε:
Να φοράμε προστατευτική μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους του σχολείου αλλά και στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως στο κυλικείο. Επίσης φοράμε μάσκα κατά την είσοδό μας στο σχολείο αλλά και κατά την αποχώρησή μας στο τέλος του σχολικού ωραρίου. Θυμόμαστε ότι η μάσκα αποτελεί προσωπικό μας αντικείμενο. Έχουμε λοιπόν κάθε μέρα μαζί μας τουλάχιστον δύο μάσκες τις οποίες φυλάμε σε χωριστό σακουλάκι (π.χ. τροφίμων) κάθε μία.
Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τους γενικούς κανόνες υγιεινής και να είμαστε
καθαροί/ές. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζουμε το χώρο μας στο σχολείο (και στο σπίτι) ώστε να είναι καθαρός.
Να κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου από τα άτομα που βρίσκονται γύρω μας στην τάξη, στο προαύλιο και γενικά στους υπόλοιπους χώρους του σχολείου.
Δεν αγγίζουμε επιφάνειες ή αντικείμενα που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί
προηγουμένως από άλλα άτομα αν δεν έχουν απολυμανθεί. Γι’ αυτό δεν ανταλλάσσουμε στυλό, μολύβια, γόμες, μαρκαδόρους, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κτλ. με τους συμμαθητές μας. Ιδιαίτερη προσοχή στα κινητά μας τηλέφωνα καθώς αποτελούν τα πιο βρώμικα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή! Πριν λοιπόν ξεκινήσουμε το πρωί για το σχολείο φροντίζουμε να είμαστε εξοπλισμένοι με όσα θα χρειαστούμε κατά τη διάρκεια του σχολικού μας ωραρίου.
Σε περίπτωση που πρέπει να δανειστούμε ή να δανείσουμε κάτι το καθαρίζουμε πολύ καλά με αντισηπτικό και στη συνέχεια πλένουμε τα χέρια μας.
Βήχουμε ή φταρνιζόμαστε στον αγκώνα μας ή σε χαρτομάντηλο το οποίο πετάμε αμέσως στο κάδο απορριμμάτων. Για τον λόγο αυτό φροντίζουμε πάντα να έχουμε μαζί μας χαρτομάντιλα.
Δεν βάζουμε τα χέρια στο στόμα, τη μύτη ή τα μάτια, δεν τρώμε τα νύχια μας, δε
δαγκώνουμε το στυλό ή το μολύβι.
Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με νερό και σαπούνι για 20’’, ιδιαίτερα πριν φάμε και μετά την χρήση τουαλέτας ή ζητάμε από τον εκπαιδευτικό αλκοολούχο διάλυμα καθαρισμού.

Δε συνωστιζόμαστε στις σκάλες, στην είσοδο του σχολείου, στο προαύλιο, στις τουαλέτες και φυσικά δε σπρωχνόμαστε (ούτε για πλάκα). Στην τάξη μπαίνουμε και βγαίνουμε σε σειρά και με απόσταση ο ένας από τον άλλο.
Αν αισθανθούμε άρρωστοι το πρωί δεν πάμε σχολείο.
Αν εμφανίσουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ενημερώνουμε άμεσα τον καθηγητή ή τον διευθυντή του σχολείου. Επιστρέφουμε στο σπίτι και μένουμε εκεί μέχρι να είμαστε απολύτως υγιείς.

Η διασφάλισης της υγείας και της ζωής της δικής μας και των συνανθρώπων μας
δεν είναι αστείο πράγμα και δεν χωράνε αστεία και πλάκες στους παραπάνω
κανόνες! Προστατεύοντας τον εαυτό μας προστατεύουμε και τους γύρω μας!
Προστατεύουμε τους φίλους μας, τους συμμαθητές μας, τους καθηγητές μας και
φυσικά την οικογένειά μας. Ενημερωνόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε και δεν
τρομοκρατούμαστε!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ


Γιατί περιορίζει την εκτόξευση και διασπορά των σταγονιδίων σάλιου που
εκπέμπονται όταν μιλάμε, φωνάζουμε, βήχουμε ή φταρνιζόμαστε. Έτσι μας προφυλάσσει από το να κολλήσουμε τον ιό όταν είμαστε κοντά σε άτομα
που έχουν κολλήσει και «φιλοξενούν» τον ιό στον φάρυγγά τους
Προστατεύει τους γύρω μας από εμάς που μπορεί να έχουμε κολλήσει αλλά δεν
το ξέρουμε επειδή νιώθουμε καλά. Έτσι, δείχνουμε τον σεβασμό μας απέναντι
στην υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε καθώς όπως
αναφέρθηκε, παρά το γεγονός ότι κυρίως νοσούν σοβαρά άτομα που έχουν και
άλλα προβλήματα υγείας ή είναι μεγάλης ηλικίας, καμιά φορά νοσούν βαριά
ακόμα και νεαρά άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Η χρήση μάσκας από όλους μας θα αποτρέψει νέο μεγάλο κύμα πανδημίας και
την ανάγκη λήψης πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην περιοχή όπου
ζούμε.
Η χρήση μάσκας, η διατήρηση της απόστασης και η υγιεινή των χεριών είναι το
χρυσό τρίπτυχο για να συνεχίσουμε ήρεμα τη ζωή μας

ΠΩΣ ΦΟΡΑΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
Πριν εφαρμόσουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας πλένουμε προσεκτικά τα χέρια
μας ή τα τρίβουμε καλά με αλκοολούχο αντισηπτικό υγρό, ακολουθώντας τις
οδηγίες που μας έχουν δοθεί.
Αφαιρούμε τη μάσκα από το σακουλάκι που τη φυλάμε πιάνοντάς την από το
λαστιχάκι και την εφαρμόζουμε στο πρόσωπο ώστε η εσωτερική πλευρά να
ακουμπήσει τη μύτη και το στόμα.
Τοποθετούμε προσεκτικά τα λαστιχάκια στα αυτιά μας και τραβάμε απαλά την
κάτω πλευρά της μάσκας ώστε να αγκαλιάσει το πηγούνι μας
Ελέγχουμε αν η μάσκα έχει εφαρμόσει καλά και νιώθουμε άνετα. Δοκιμάζουμε
να μιλήσουμε για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν θα πέσει από τη μύτη μας
ΤΙP!!! Κάντε εφαρμογή από το σπίτι σας μπροστά σε καθρέφτη για να
δοκιμάσετε τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ


 Να έχουμε τουλάχιστον δύο μάσκες μαζί μας, σε ξεχωριστά σακουλάκια η κάθε
μία .
Να φοράμε μάσκα που δεν είναι χαλαρή στο πρόσωπό μας.
Να φοράμε πάντα καθαρή μάσκα.
Να πλένουμε τις μάσκες που έχουμε χρησιμοποιήσει κάθε μέρα στους 60C°
τουλάχιστον και όταν στεγνώσει να τη σιδερώνουμε καλά και να την
τοποθετούμε σε καθαρό σακουλάκι.
Να χρησιμοποιούμε σακουλάκια μεγαλύτερων διαστάσεων από τη μάσκα για
να διευκολύνονται οι κινήσεις μας.

Να μην αφαιρούμε τη μάσκα όταν βρισκόμαστε σε απόσταση μικρότερη από
ενάμιση μέτρο από άλλο άτομο.
Να μην κατεβάζουμε τη μάσκα όταν θέλουμε να μιλήσουμε σε άλλο άτομο.
Να μην αγγίζουμε το μπροστινό μέρος της μάσκας.
Να μην κατεβάζουμε τη μάσκα στο πηγούνι μας ούτε να αφήνουμε έξω τη μύτη
ή το στόμα, παρά μόνο αν έχει δοθεί άδεια από τον εκπαιδευτικό.
Να μην μοιραζόμαστε τη μάσκα μας με κανένα άλλο άτομο ακόμα κι αν είναι το
πιο κοντινό μας και να μην την αφήνουμε εκτεθειμένη στα αγγίγματα άλλων.
Να μην αφήνουμε τη μάσκα μας σε επιφάνειες (καρέκλες, θρανία, τραπεζάκια
κτλ).
Δεν αποθηκεύουμε την καθαρή μάσκα σε σακουλάκια που προηγουμένως
είχαμε αποθηκεύσει βρώμικη μάσκα.

COVID-19 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΤΕ

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίρνουν μέτρα προφύλαξης από τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου
Να φορούν προστατευτική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους αλλά και εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός, π.χ. στον χώρο του κυλικείου. Επίσης να φορούν τη μάσκα όταν προσέρχονται στο σχολείο αλλά και όταν αποχωρούν από αυτό. Ενημερώστε τα παιδιά από το σπίτι για τη σωστή εφαρμογή και χρήση της μάσκας, παρ’ όλο που ενημερώθηκαν και από το σχολείο την πρώτη μέρα. Επιμείνετε ότι η μάσκα είναι αυστηρά προσωπικό αντικείμενο και δεν πρέπει να την μοιράζονται με κανέναν άλλο.
Να αποφεύγουν την κοντινή επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στο οικογενειακό σας περιβάλλον  τηρώντας τη μέγιστη δυνατή απόσταση από φίλους, γνωστούς και άγνωστους.
Να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά με την επιστροφή στο σπίτι, πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
Να κρατούν με ευλάβεια αποστάσεις από τους ηλικιωμένους και τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας – πρέπει να τους προστατέψουμε!
Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα της.νόσου.
Να βήχουν και να φταρνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά και ενημερώστε το σχολείο

Αγιασμός 2020-2021

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Α' τάξη, Ανακοινώσεις, Β' τάξη, Γ' τάξη, Δ' τάξη, Ε' τάξη, ΣΤ' τάξη | , στις 15-09-2020

Με μάσκες, αντιπροσωπεία μαθητών από κάθε τμήμα και αποστάσεις έγινε ο αγιασμός αυτής της ξεχωριστής, περίεργης σχολικής χρονιάς… Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να κυλήσει η χρονιά με ασφάλεια… Καλή δύναμη σε όλους μας, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!!!

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Εκδηλώσεις, ΣΤ' τάξη, Σχολική Χρονιά 2019-20 | , στις 27-06-2020

Έφτασε και η λήξη της σχολικής χρονιάς του 2020.Έφτασε,μετά από πρωτόγνωρες δυσκολίες, απογοητεύσεις και  φόβους, με τους τελευταίους να αρνούνται πεισματικά να μας αφήσουν. Ήταν όμως και μια χρονιά που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο απαραίτητη και λυτρωτική είναι η επαφή μας με τον συνάνθρωπο, κάτι που ίσως κάποιοι είχαμε υποτιμήσει ή θεωρούσαμε δεδομένη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ,τα αστέρια μας κατάφεραν να σταθούν δυνατά και με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της κ.Τρυφιάτη , της κ.Στυλιανού,της κ.Ντάπα, της κ.Τάψα,του κ. Χατζηαλεξίου και του κ.Σταμέλου πρόλαβαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την πραγμάτωση μιας τελετής λήξης που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από εκείνες άλλων ετών, με εξαίρεση βέβαια την πολύτιμη  παρουσία των μικρότερων συμμαθητών τους σε αυτή τη  μοναδική για εκείνους στιγμή.

Παιδιά μας , σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Πρόοδο στη ζωή σας και Δύναμη να ανταποκρίνεστε σε οποιαδήποτε πρόκληση της ζωής.

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ «RHODES BOOK CLUB»

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 05-06-2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 05/06/2020 μία σεμνή τελετή στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου στη διάρκεια της οποίας παραδόθηκαν λογοτεχνικά βιβλία στην ελληνική γλώσσα και στην αγγλική καθώς επίσης και μουσικά όργανα από το σύλλογο «RHODES BOOK CLUB» και την εκπρόσωπό του συγγραφέα κα Patricia Wilson.

Ο συγκεκριμένος σύλλογος αποτελείται από κυρίες και κυρίους που διαβιούν στη Ρόδο και κατάγονται από Ευρώπη, Αφρική και Αμερική.

Σκοπός της ιδρύσεως του συλλόγου τους είναι η προσφορά στήριξης σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για την προώθηση της γραφής, της ανάγνωσης, της μουσικής και του αθλητισμού.

Η επαφή με το σχολείο μας ξεκίνησε στην αρχή του 2020 αλλά πάγωσε λόγω της πανδημίας και μπόρεσε να υλοποιηθεί σήμερα.

Τα βιβλία τα προμηθεύτηκαν από το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο» και ο κύριος Καβαλιέρος Ελευθέριος παρακινούμενος και αυτός με τη σειρά του από αυτή την ενέργεια μας πρόσφερε κάποια λογοτεχνικά βιβλία.

Διαγωνισμός «Μικροί Εικονογράφοι»

0

Συγγραφέας: ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γ' τάξη, Γ2, Σχολική Χρονιά 2019-20 | , στις 18-05-2020

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια της τάξης μας Μαρία Νικολέττα Νικόλη, για τη διάκριση που έλαβε η ζωγραφιά της στον διαγωνισμό «Μικροί Εικονογράφοι » από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Η ζωγραφιά της ( την οποία βλέπετε στην αρχή της ανάρτησης) επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1528 έργα που συμμετείχαν πανελλαδικά στον διαγωνισμό !

Μπράβο και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό!!!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

0

Συγγραφέας: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Σχολική Χρονιά 2019-20, Το σχολείο | , στις 15-05-2020

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (ΦΕΚ 109, τ. Α, 1-8-2017/ Άρθ.7) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν.4559/2018 (ΦΕΚ:142Α),  «…οι εγγραφές μαθητών στην Α ΄ Τάξη του δημοτικού Σχολείου διενεργούνται από την 15η έως 29ή Μαΐου του προηγούμενου της εγγραφής σχολικού έτους.

Εγγράφονται οι μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία 6 ετών και διαθέτουν Πιστοποιητικό Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο».

Σύμφωνα με τα παραπάνω για το σχολικό έτος 2019-2020 εγγράφονται στην Α΄ τάξη μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 μέχρι και 31-12-2013.

Επισημαίνεται ότι, η φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο είναι υποχρεωτική εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος (παρ. 3, άρθρο 2, Ν. 1566/85).

Για αποφυγή διασποράς του  κορωνοϊού, κατά την προσέλευσή σας στο χώρο του σχολείου παρακαλώ φοράτε μάσκα και γάντια.

Στους συνδέσμους που ακολουθούν θα βρείτε:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ 2020-2021

Αίτηση-Εγγραφής

Ατομικό-Δελτίο-Υγείας-Μαθητή

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων