Άρθρα: Σχ. έτος 2012-2013

Διάκριση Λέσχης

Παραθέτουμε τις παρατηρήσεις των Αξιολογητών μας:

Παρατηρήσεις Αξιολογητή 1

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινοτόμο πρόγραμμα για το οποίο απαιτήθηκε πολύ καλή οργάνωση, προετοιμασία και αγάπη από τους εκπαιδευτικούς που το υλοποίησαν. Χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η διαθεματική προσέγγιση, η καλλιέργεια ερευνητικής στάσης και η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μαθητών. Απόδειξη της επιτυχίας του είναι η συνεχόμενη συμμετοχή των μαθητών σε ένα απαιτητικό εγχείρημα. Συγχαρητήρια.

Παρατηρήσεις Αξιολογητή 2

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ). ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΗΧΘΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΟΣΕΣ(5) ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 παρουσιάσαμε στο Κ.Α.Μ. το πρόγραμμά μας «Μαθηματικά + Λογοτεχνίας» που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σούδας, μαζί με τις αντίστοιχες λέσχες των Γυμνασίων 1ου και 2ου Ελευθερίου Βενιζέλου.

 Σήμερα σας παρουσιάζουμε (στο blog) τα τρία μέρει της παρουσίασής μας.

 Ομιλίες των συντονιστών της λέσχης που περιγράφουν τι είναι μια λέσχη και μιας μαθήτριας που μας περιγράφει πώς βίωσε αυτό το εγχείρημα από την πλευρά των μαθητών

 

 

Θεατρική προσαρμογή της ζωής του θείου Πέτρου απο την ομάδα μας

 

 

Μια ξενάγηση στις δράσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην λέσχη μας.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  1. τους μαθητές που πίστεψαν στο πρόγραμμα και με την φαντασία και την δημιουργικότητά τους απογείωσαν την λέσχη μας
  2. την διεύθυνση του σχολείου για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μας πρόσφερε,
  3. τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας
  4. την κ. Αρετή Μαρματάκη υπεύθυνη προγραμμάτων για την βοήθεια και υποστήριξη που μας πρόσφερε όταν την χρειαστήκαμε.
  5. το παράρτημα της Μαθηματικής εταιρίας στα Χανιά, για την ανάρτηση της πρόσκλησής μας στο site της
  6. και όσους μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση λεσχών Μαθηματικής Λογοτεχνίας στα Χανιά.

Υλικό που παρήγαγε η λέσχη μας κατα την διάρκεια της χρονιάς θα αναρτηθεί ελεύθερο για όποιον ενδιαφέρετε να το χρησιμοποιήσει με αντίστοιχο τρόπο. Το μόνο που θα θέλαμε είναι μια αναφορά ως πηγή στην λέσχη μας ή στο blog μας. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας το email μας είναι: lesxibibliou@gmail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Στις 24 Απριλίου θα γίνει μια εκδήλωση για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα μας και σήμερα έπρεπε να συγκεντρώσουμε τις ιδέες μας για το τι θα παρουσιάσουμε.

DSC_0179 (2)

Τελικά σκεφτήκαμε να εστιάσουμε στο βιβλίο μας και να ετοιμάσουμε μια μικρή παράσταση που θα αναφέρεται περισσότερο στην ζωή του θείου Πέτρου. Στην συνέχεια θα παρουσιάζαμε διάφορα περίεργα και πρωτότυπα στυλ φωτογραφιών που θα παρουσιαστούν μέσω slideshow. Αλλά όλα αυτά δυσκολευτήκαμε να τα σκεφτούμε. Έτσι αποφασίσαμε για την επόμενη φορά να το ξαναψάξουμε το θέμα πιο σοβαρά.

 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

            Ανανεώσαμε τις ιδέες μας και καταλήξαμε για την παρουσίαση μας. Κατόπιν η ομάδα κάποιων συμμαθητριών μας οργάνωσε το θεατρικό κομμάτι και σήμερα το μελετήσαμε όλοι μαζί βγάλαμε τους «ηθοποιούς», τις ατάκες, τις σκηνές και ότι άλλο ήταν σημαντικό για το θεατρικό. Αργότερα είπαμε να ασχοληθούμε με την φωτογράφιση. Όμως επειδή οι περισσότεροι είχαμε ξεχάσει πως είχαμε σήμερα φωτογράφιση ο καθηγητής μας δεν είχε πολλούς εθελοντές παρά μόνο στο τέλος που βγήκαμε ομαδικώς. Έτσι ο κύριος  με τρία παιδιά που δέχτηκαν τράβηξαν δοκιμαστικές φωτογραφίες. Αναρωτιέμαι, τι μας περιμένει για την επόμενη φορά! Υπομονή!!!

 

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

            Σήμερα δεν ήμασταν αρκετά παιδιά αλλά οι καθηγητές είχαν ετοιμάσει και τις ατάκες και τους διαλόγους  έτσι λοιπόν τις μελετήσαμε. Κατόπιν συζητήσαμε για το τι θα χρειαστούμε για το στήσιμο του σκηνικού και για το τι θα φοράνε τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο θεατρικό. Δουλέψαμε λίγο την εισαγωγή ξανασυζητήσαμε για το πρόγραμμά μας τι θα παρουσιάσουμε και με ποια σειρά.

DSC_0048

Στο τέλος κατεβήκαμε ξανά στο προαύλιο του σχολείου μας και βγάλαμε αυτή τη φορά τις ατομικές μας φωτογραφίες.

 

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

             Όλα είναι έτοιμα και σήμερα εκτός από την τελευταία μας πρόβα είναι και η τελευταία μας μέρα στην Λέσχη. Ξεκινήσαμε τις πρόβες μας και τα πήγαμε αρκετά καλά.

DSC_0062

Έτσι οι καθηγητές μας για να μας ξεκουράσουν μας έδειξαν το βίντεο που είχαν ετοιμάσει για την εκδήλωση που θα κάναμε οι τρείς λέσχες.  Οι καθηγητές μας είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά  που μας συγκίνησε όλους λίγο πολύ. Συνεχίσαμε τις πρόβες μας, μιλήσαμε για τις τελευταίες λεπτομέρειες δηλαδή την ενδυμασία, τα αντικείμενα και την ώρα που θα συναντιόμασταν στον χώρο της εκδήλωσης. Τώρα μόνο μπορούμε να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη για να τα δώσουμε όλα!!! (Δείτε το αποτέλεσμα)

Συντάκτρια: Φιλιππίνα Φάμα

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 παρουσιάσαμε στο Κ.Α.Μ. το πρόγραμμά μας «Μαθηματικά + Λογοτεχνίας» που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Σούδας, μαζί με τις αντίστοιχες λέσχες των Γυμνασίων 1ου και 2ου Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε (στο blog) το τρίτο μέρος της παρουσίασής μας. Την εκδήλωση την έχουμε καλύψει με βίντεο και σε λίγες μέρες θα αναρτήσουμε και τα τρία μέρει της παρουσίασής μας.

Μια ξενάγηση στις δράσεις και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην λέσχη μας.

Απρ 13
09

Την Τρίτη 2 Απριλίου πήγαμε μια εκπαιδευτική εκδρομή που συνδιοργάνωσε η Λέσχη μας,  με τις αντίστοιχες Λέσχες των Γυμνασίων 1ου και 2ου Ελευθερίου Βενιζέλου. Ήταν μια κοινή δράση που αποφασίστηκε από τους υπεύθυνους καθηγητές των προγραμμάτων, έτσι ώστε να προωθήσουμε την συνεργασία μεταξύ των λεσχών μας, αλλά και γενικότερα μεταξύ των σχολείων μας. Μετά από ένα μήνα συνεννοήσεων και προετοιμασιών ξεκινήσαμε για το Ηράκλειο που ήταν και ο προορισμό μας.

 

 

Πρώτη μας στάση ήταν το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Μαθηματικό Τμήμα που μας υποδέχτηκε στο καινούριο του κτήριο. Φτάσαμε νωρίς οπότε είχαμε χρόνο για ένα γρήγορο σνακ στο κυλικείο του τμήματος. Ο χρόνος ήταν αρκετός και τον αξιοποιήσαμε διοργανώνοντας κάποια παιχνίδια έτσι ώστε καθηγητές και μαθητές να γνωριστούμε καλύτερα και να γίνουμε μια ομάδα.

 

 


 

 

Η ώρα πήγε 12 και το προκαθορισμένο ραντεβού με τον κύριο

 


 

 

Μέτα το τέλος της διάλεξης, ο κ. Λάμπρου μας ξενάγησε στους νέους χώρους του Μαθηματικού τμήματος. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν μια και για πρώτη φορά επισκέπτονταν ένα αμφιθέατρο. Αφού ευχαριστήσαμε τον κ. Λάμπρου, ξεκινήσαμε για το χωριό Μυρτιά που ήταν ο δεύτερος σταθμός της εκδρομής μας, για να επισκεφτούμε το Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης.

 

 

Έπειτα από μισή ώρα φτάσαμε στο γραφικό χωριό  Μυρτιά όπου τα παιδιά είχαν ελεύθερο χρόνο 1:30 περίπου ώρας για φαγητό και χαλάρωση. Όταν έφτασε τρεις (3) η ώρα μπήκαμε στο μουσείο όπου μας υποδέχτηκε το προσωπικό και μια καταπληκτική μουσειολόγος Στέλλα το όνομα της (δύστυχος δεν θυμάμαι το επίθετό της). Κατάφερε να κερδίσει τα παιδιά από την πρώτη στιγμή. Τα χώρισε σε ομάδες και με διάφορα παιχνίδια ξεναγήθηκαν στο χώρο μετατρέποντας την κάθε ομάδα και τον κάθε μαθητή ξεχωριστά σε ερευνητή της ζωής και των έργων του Καζαντζάκη. Επί δύο συνεχόμενες ώρες τα παιδιά και η κ. Στέλλα αλληλεπιδρούσαν δίνοντας άλλο νόημα στο όρο «ξενάγηση μαθητών σε μουσείο». Θα θέλαμε να την ευχαριστήσουμε για την ωραία εικόνα που μετέφερε στα παιδιά για το τι είναι μουσείο, σπάζοντας το στερεότυπο μουσείου=βαρετά που πολλές φορές διακατέχει τους μαθητές.

 

 

Η ώρα έφτασε πέντε (5) και ήρθε η ώρα της επιστροφής. Στα Χανιά φτάσαμε στις 8 (όπως προέβλεπε το πρόγραμμα) κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι, γεμάτοι εμπειρίες και εικόνες που θα μείνουν στους μαθητές μας και ελπίζουμε να τους επηρεάσουν και να τους συντροφεύουν στην ζωή τους.

 

 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Μαρία Καλαθάκη (Σχολική Σύμβουλο στον κλάδο Π04 και στο συμβούλιο των Σχολικών Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Χανίων) για το ενδιαφέρον που έδειξε για τις Λέσχες μας και την επίσκεψη που μας έκανε στην Μυρτιά με το που έμαθε ότι θα πηγαίναμε εκεί.

Κυριακή 17  Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες καθώς και τον κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο που μας έκανε την παρουσίαση του για την σχέση των Μαθηματικών με την Αστρονομία. Στην αρχή μας ανέλυσε – εξήγησε πως είχε η κατάσταση για τον Μετεωρίτη που είχε πέσει στην Ρωσία την Παρασκευή 15/02/2013. Μετά ξεκίνησε το πιο βασικό κομμάτι δηλαδή τις αποστάσεις που έχει η Γη από άλλους πλανήτες πόσο μικρή είναι ανάμεσα στους δισεκατομμύρια άλλους Γαλαξίες που υπάρχουν στο διάστημα ή όπως μας παρουσίασε ο κ. Σωτηρόπουλος στο μεγάλο-τεράστιο Τίποτα. Ακόμα μάθαμε πως ακόμα και ο Ήλιος που περνά τους πλανήτες μας σε μέγεθος, δεν είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του. Υπάρχουν κι άλλα πολύ μεγαλύτερα άστρα από αυτόν στον Γαλαξία μας.

Κατανοήσαμε, με την βοήθεια του κ. Σωτηρόπουλου την μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι (έτος φωτός). Όμως στο τέλος κατεβήκαμε (στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας όπου πραγματοποιείτε η λέσχης μας) με ένα μέτρο και μια κιμωλία και με τις αποστάσεις ανάμεσά στους πλανήτες που ήταν γραμμένες αλλά σε πολύ μικρότερους αριθμούς τόσο μικρούς που ο Ήλιος είχε μετατραπεί σε μπαλάκι του ping-pong. Προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε  τις αποστάσεις, αλλά δεν μας έφτανε ο χώρος και χρειαζόμασταν να περάσουμε στο διπλανό σχολείο . Έτσι φτάσαμε μέχρι τον Δία και δεν «καταφέραμε» τον Κρόνο.

Κυριακή 24  Φεβρουαρίου 2013

Καθώς σήμερα ήταν το τέλος των επίσημων συναντήσεων της λέσχης μας, οι καθηγητές μας είχαν μια υπέροχη ιδέα. Σκέφτηκαν να κλείσουμε τα επίσημα προγράμματα με μια ταινία μυστηρίου που συγχρόνως ταυτίζεται με τα Μαθηματικά: «Το Δωμάτιο του Φερμά». Πρόκειται για 4 μαθηματικούς που λύσανε έναν γρίφο και τους προσκάλεσαν σε ένα μέρος για μια συνάντηση με τον «Φερμά», όμως αυτή η συνάντηση για κάποιους αποδείχθηκε οδυνηρή, μοιραία για κάποιο λόγο. Υπάρχουν ανατροπές σε όλη την ιστορία γιατί όσο αυτοί οι άνθρωποι περνάνε μια τρομαχτική περιπέτεια εγκλωβισμένοι σε ένα δωμάτιο, προσπαθούν να βρουν τον ένοχο και τον λόγο που τους εκδικείται. Είναι μια πραγματικά διασκεδαστική, ενδιαφέρουσα αλλά και περίπλοκη ιστορία. Σας συνιστούμε να μην χάσετε ευκαιρία να την δείτε!

Συντάκτρια: Φιλιππίνα Φάμα

Κυριακή 10  Φεβρουαρίου 2013

Κατά τη γνώμη μου, η σημερινή συνάντηση ήταν πολύ ξεχωριστή από τις άλλες για διάφορους λόγους! Είδαμε πράγματα τα οποία δεν είχαμε ξανασυναντήσει και θέματα για τα οποία δεν είχαμε ξαναμιλήσει! Πιο αναλυτικά, αναλύσαμε το τέλος του βιβλίου, ενώ ο καθένας έδωσε μια δική του ερμηνεία για το τέλος που θα ήθελε να έχει ή που πίστευε ότι ήταν το πιο πιθανό να συμβεί. Εκτός από αυτό, παρακολουθήσαμε και μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση από συμμαθήτρια μας για την θηλυκή πλευρά των Μαθηματικών.

Λέγοντας αυτό εννοούμε ότι υπήρξαν και γυναικείες μορφές στην ιστορία των Μαθηματικών, παρ’ όλο που δεν αναφέρονται πολλές μέσα στο βιβλίο. Οι περισσότερες φαίνεται ότι δεν έγιναν αποδεκτές μέχρι και τον 20ο αιώνα, ενώ και κάποιες ειδικά στην αρχαιότητα, πλήρωσαν αυτό το χάρισμα πολύ ακριβά (τις βασάνιζαν και τις σκότωναν). Παράλληλα, αναλύσαμε και το φυλλάδιο που μας είχε δοθεί και αναφερόταν στα όνειρα. Κάναμε μία πολύ ωραία συζήτηση πάνω σε αυτά, πώς μπορεί να τα ερμηνεύσει ο καθένας και είδαμε ότι υπάρχουν διάφορες επιστημονικές έρευνες που μας ενημερώνουν για τα όνειρα. Από την επόμενη φορά λοιπόν, μιας και το βιβλίο μας έλαβε τέλος, θα διοργανώνουμε πολλές συναντήσεις σε διάφορους χώρους, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα! Λέμε αντίο στο βιβλιαράκι μας, που νομίζω ότι θα μας λείψει!!!

Κυριακή 17  Φεβρουαρίου 2013

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, εκτός από το ότι εντυπωσιάστηκα υπερβολικά από τη σημερινή συνάντηση! Πραγματικά, ό,τι είδαμε ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον, πόσω μάλλον για κάποιον σαν εμένα, που λατρεύω ό,τι έχει σχέση με το διάστημα! Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, και ειδικά τον κύριο Χρήστο Σωτηρόπουλο, που ανάλαβε να μας ξεναγήσει με ένα πολύ αλλιώτικο και έξυπνο τρόπο σε αυτό τον όρο, που αποκαλείται σύμπαν! Ό,τι μας παρουσίασε ήταν καταπληκτικό και ελπίζω να υπάρξουν και άλλες  τέτοιες επισκέψεις στη Λέσχη μας!  Σε αυτή τη μαγική περιπέτεια δεν ήταν παρόντες μόνο οι μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στη Λέσχη μας, αλλά και εξαιρετικοί καλεσμένοι, που επίσης αποκόμισαν μία εμπειρία, όπως και ο καθένας μας. Πιο αναλυτικά, όμως, είδαμε πράγματα και γεγονότα, που συμβαίνουν στο σύμπαν (το οποίο είναι πραγματικά απέραντο). Το τι γίνεται σε όλο αυτό τον αδιανόητα τεράστιο για το μυαλό μας χώρο, είναι παντελώς άγνωστο!

Αυτό το καταλάβαμε, αφού αναλύσαμε την έννοια του δευτερολέπτου, του λεπτού, της ώρας και του έτους φωτός! Είδαμε όμως ότι το έτος φωτός (για παράδειγμα) δεν είναι μονάδα μέτρησης του χρόνου, αλλά της απόστασης. Μάλιστα, ο κύριος Σωτηρόπουλος για να το κατανοήσουμε αυτό, μας ανέφερε πολύ όμορφα και διασκεδαστικά παραδείγματα. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε το άπειρο, κάτι πολύ δύσκολο βέβαια αλλά εντυπωσιακό. Ακόμα,  ένιωσα υπερήφανος που έμαθα τα αίτια και την προέλευση του μετεωρίτη που χτύπησε τη Ρωσία, καθώς έμαθα πολλές πληροφορίες για αυτόν! Διασκεδαστικό ήταν και το κομμάτι που ο κύριος Σωτηρόπουλος μας έδειξε μία παρουσίαση για το πώς με 10 απλά και μη χρονοβόρα βήματα μπορούμε να γίνουμε μικροί αστρονόμοι! Τέλος, ακόμα καλύτερο ήταν όταν βγήκαμε στο προαύλιο του σχολείου και είδαμε πόση απόσταση θα απείχε ο κάθε πλανήτης από τον ήλιο, αν ο ίδιος ήταν σαν μία μπάλα του πινγκ πονγκ σε μέγεθος… Απλά η Κυριακή μου άρχισε τέλεια!!!

Κυριακή 24  Φεβρουαρίου 2013

Τι ωραία ταινία! Πρώτη φορά νιώθω τέτοια συναισθήματα μετά από μία ταινία! Ακόμα και ένας  που δεν έχει ιδέα από Μαθηματικά, μπορεί να κατανοήσει το περιεχόμενο της  και μάλιστα να την απολαύσει. Κατά πρώτον, από την αρχή μέχρι το τέλος της ένιωθα αισθήματα ανατριχίλας, αλλά και ανακούφισης. Αυτό συνέβη, διότι συνεχώς η ταινία εμπλουτιζόταν με περισσότερα περίπλοκα στοιχεία, που με έκαναν να θέλω οπωσδήποτε να δω τι θα γίνει στο τέλος. Εξάλλου, ήταν πολύ ανατρεπτική και είχε πολλή δράση και περιπέτεια. Επίσης, το πόση αγωνία μου προκάλεσε είναι απερίγραπτο! Σας προτείνω ανεπιφύλακτα (σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να δουν την ταινία)να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Τέλος, όσον αφορά την ταινία, πιστεύω πως είχε και κάποια σημαντικά ηθικά διδάγματα τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε στη ζωή μας! Αυτή η συνάντηση, που ήταν και η δέκατη πέμπτη, μας άφησε μία πολύ καλή γεύση, καθώς ήταν η τελευταία που ασχολούμαστε με ότι έχει σχέση με το βιβλίο και ήταν ένα πάρα πολύ καλό «τέλος».. Από την επόμενη φορά, λοιπόν θα στρωθούμε και θα εργαστούμε σκληρά για να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην παρουσίαση που θα δημιουργήσουμε!

Συντάκτης: Γιάννης Καποκάκης

Την προηγούμενη Κυριακή η λέσχη μας  είδε, σχολίασε και συσχέτισε με το βιβλίο που διάβασε όλη την χρονιά, την ταινία «Το Δωμάτιο του Φερμά» (Με υπότιτλους).

 

 

 

Λίγα Λόγια

 

 

 

Το “Το δωμάτιο του Fermat” ή αλλιώς “Fermat’s room” ή αλλιώς “La habitacion de Fermat” είναι ένα Ισπανικό μαθηματικό θρίλερ του 2007.

 

 

 

Τέσσερις μαθηματικοί καταφέρνουν να λύσουν έναν γρίφο γεγονός που τους επιτρέπει να λάβουν μέρος σε μία μυστική συνάντηση ώστε να λύσουν ένα μεγάλο μαθηματικό πρόβλημα. Οι μαθηματικοί είναι πολύ ενθουσιασμένοι καθώς αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές, πολύ σπάνιες και αν έχουν αποτέλεσμα τότε θα είναι πραγματικός θρίαμβος. Έτσι, μαζεύονται όλοι σε ένα δωμάτιο αλλά αντί για την επίλυση ενός μεγάλου μαθηματικού προβλήματος επιδίδονται στην λύση γρίφων προκειμένου να κρατηθούν εν ζωή!

 

 

 

Δεν θα πω περισσότερα για την ιστορία της ταινίας γιατί ενδεχομένως να θέλετε να την δείτε. Αξίζει!!!

Φεβ 13
23