Άρθρα: Ανακοινώσεις

Καλό θα ήταν οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου μας, που θέλουν να συμμετάσχουν στην λέσχη μας αυτή την σχολική χρονιά, να διαβάσουν τις παρακάτω οδηγίες συμμετοχής:

 

 • Όποιος μαθητής ή μαθήτρια επιθυμεί να συμμετάσχει στην λέσχη ανάγνωσης, θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στον κ. Παπόγλου Γιάννη συντονιστή της λέσχης.  Στην δήλωση συμμετοχής θα σημειώσετε το όνομα-επώνυμό σας,  το τμήμα σας, και τηλέφωνο σταθερό-κινητό.

 

 • Σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο από τον συντονιστή αριθμό (των 25 μαθητών) , τότε θα γίνει κλήρωση. Οι μαθητές που συμμετείχαν  στην περσινή μας λέσχη και επιθυμούν να συμμετάσχουν και φέτος, προηγούνται και θα συμμετέχουν αυτοδίκαια χωρίς κλήρωση.

 

 • Όταν σχηματιστεί η λέσχη και ανακοινωθούν τα ονόματα των μαθητών που θα συμμετάσχουν, θα πρέπει οι μαθητές να προμηθευτούν το βιβλίο από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο επιθυμούν. Υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί (μπορεί να το δηλώσει κατά την εγγραφή) να προμηθευτούμε το βιβλίο κάνοντας μια ομαδική παραγγελία (πάνω από 3 αντίτυπα) μέσο internet από το βιβλιοπωλείο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» (

  http://www.politeianet.gr/

  ) στην Αθήνα. Η τιμή του βιβλίου στο συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είναι 12,84 €. Η παραγγελία θα γίνει αφού καταβληθεί  το ποσό που χρειάζεται από όλους όσους ενδιαφέρονται.

 

 • Οι συναντήσεις της λέσχης θα γίνονται στο σχολείο μας ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 με 12:30. Μόλις σχηματιστεί η λέσχη θα αναρτηθεί το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα  ακολουθηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και στο blog (

  https://blogs.sch.gr/jpapoglou/

  ) στην κατηγορία: Ανακοινώσεις. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

 

 • Η προθεσμία υποβολής αίτησης λήγει την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

 

 • Όποιος θέλει να δει πώς έδρασε η λέσχη μας την περασμένη σχολική χρονιά, μπορεί να ξεναγηθεί στο blog της λέσχης μας :

  https://blogs.sch.gr/jpapoglou/

   και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Google+, Youtube (για να βρείτε το blog μας μπορείτε επίσης να γράψετε στην μηχανή αναζήτησης Google: Τα μαθηματικά είναι το πρόσχημα).

Σας περιμένουμε!!!

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!!

Η λέσχη μας ξεκινάει για 3η συνεχόμενη χρονιά τις δράσεις της σε ένα νέο ταξίδι με οδηγό το βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Πυθαγόρεια Εγκλήματα«.

Λίγα λόγια:

Αθήνα, 192Screen-shot-2012-03-11-at-6.57.21-PM9. Ο μαθηματικός Στέφανος Κανταρτζής βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Ο επιστήθιος φίλος του, επίσης μαθηματικός, Μιχαήλ Ιγερινός, καλείται για να αναγνωρίσει το πτώμα. Όρθιος μπροστά στον νεκρό φίλο του, ο Ιγερινός αναπολεί τα κάπου τριάντα χρόνια της γνωριμίας τους· την πρώτη τους συνάντηση, σ’ ένα μαθηματικό συνέδριο το 1900, τις παρέες τους με την αβάν γκαρντ της παρισινής διανόησης, τις περιπλανήσεις τους στο Παρίσι της Μπελ Επόκ, τους Βαλκανικούς Πολέμους, το Διχασμό, τη Μικρασιατική Καταστροφή. Θυμάται τις θυελλώδεις μαθηματικές τους διαφωνίες, τους έρωτές τους, τις πολεμικές τους περιπέτειες. Ο ήχος μιας ρομβίας τον επαναφέρει στο παρόν. Το ερώτημα είναι επιτακτικό: ποιος σκότωσε τον Στέφανο Κανταρτζή, και κυρίως γιατί τον σκότωσε;
Αστυνομική περιπέτεια με έντονο μαθηματικό άρωμα, campus novel ή μυθιστόρημα εποχής, τα Πυθαγόρεια εγκλήματα αφηγούνται ένα φανταστικό έγκλημα με φόντο ένα αληθινό, σημαντικό φιλοσοφικό και μαθηματικό πρόβλημα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Νοέ 13
28

Η Λέσχη μας θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα, για να συμμετάσχουν οι συντονιστές στην Βράβευση της Λέσχης απ΄ το Υπουργείο Παιδείας.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το:

Σάββατο 07 Δεκεμβρίου.

Διάλλειμα

 

Η Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας του Γυμνασίου Σούδας ξεκινάει και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονια στο Γυμνάσιο μας, διαβάζοντας το βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Ο Μέτοικος και η Συμμετρία».

Διαβάζοντας το βιβλίο μπροστά απ΄τα μάτια των παιδιών θα περάσει η ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης του 20ου αιώνα, θα ξεναγηθούν στα μυστικά της συμμετρίας βλέποντας την πολύπλευρα μέσα από τα μαθηματικά, την φυσική, την φύση, την αρχιτεκτονική συλλογιζόμενοι πόσο επηρεάζει την ζωή μας η ύπαρξη ή  η απουσία της, στον κόσμο που μας περιβάλει.

Βιβλίο_Ο_Μέτοικος_και_η_Συμμετρία_Αφίσα

Αυγ 12
26

Σας καλωσορίζουμε στο blog της Λέσχης μας!

Στο Γυμνάσιο μας θα ξεκινήσει για πρώτη φορά μια λέσχη ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας σε συνεργασία με την ομάδα «ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ»,  ενστερνιζόμενοι τις προτάσεις του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Σκοπός της λέσχης είναι η καλλιέργεια  της φιλαναγνωσίας, της φιλομάθειας, της διαθεματικότητας και της συλλογικότητας, με επίκεντρο το βιβλίο και τα θέματα που αυτό πραγματεύεται ή εμείς (ως ομάδα αλλά και ως ξεχωριστή προσωπικότητα) θέλουμε να θίξουμε. Γνωριμία με τον κόσμο των μαθηματικών (ιστορία, βιογραφίες μαθηματικών που έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στην διαμόρφωση της σύγχρονης μαθηματικής σκέψης, εξέλιξη και πλαίσιο δράσης, συσχέτιση με θέματα που τα παιδιά έχουν διδαχθεί ή θα διδαχθούν) .

Κύριοι στόχοι είναι η ανάπτυξη  δραστηριοτήτων που προάγουν το στοχασμό, τη γνώση, τις δεξιότητες, το διάλογο και την ομαδικότητα.

Δημιουργήσαμε αυτό το blog ώστε να αποτελέσει μια πύλη  κοινοποίησης των δραστηριοτήτων μας προς την κοινωνία και ένα βήμα επικοινωνίας με  αντίστοιχες λέσχες σε όλη την Ελλάδα.


Καλή περιήγηση!


Υ.Γ.: Θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως για οποιαδήποτε πρόταση ή παρατήρηση για την βελτιστοποίηση των λειτουργιών του blog μας  ή και για όποιο θέμα θεωρήσετε ότι θα μας φανεί χρήσιμο σ’ αυτήν μας την προσπάθειά.