Άρθρα: Αφισάκια

Σάββατο 18 Οκτωβρίου

Σάββατο πρωί:

unnamedΟι καθηγητές και μαθητές της λέσχης μας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα μας «Λέσχη μαθηματικής λογοτεχνίας» στο πνευματικό κέντρο Χανίων το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 με 12:00π.μ. συμμετέχοντας στην εκδήλωση «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» που διοργανώνει η  Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και η «Πυξίδα της Πόλης» με συνδιοργανωτές σημαντικούς φορείς της πόλης.

Σάββατο Απόγευμα:

large_nknrYzV679SFJnKvK76Cr2srmi5

  • Η λέσχη μας θα παρακολουθήσει την ταινία “PROOF”  στο Πνευματικό κέντρο Χανίων ώρα 19:10 – 21:00. Τιμή είσοδου:5€
  • Οι καθηγητές θα παρακολουθήσουν και την βραβευμένη ταινία «Μυστήρια της σκοτεινής ύλης»  ώρα 18:00- 19:00.  Όποιος μαθητής της λέσχης ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει και τις δύο ταινίες. Εμείς θα είμαστε εκεί λίγο πριν την έναρξη (και για τις δύο ταινίες) για να τον παραλάβουμε απ΄ τους γονείς του  (Η τιμή εισόδου είναι 5€ για όσες ταινίες δείτε την ίδια μέρα).

Πληροφορίες για την ταινία:

Κοινωνική 2005 | Διάρκεια: 100′

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Μάντεν με τους: Γκουίνεθ Πάλτροου, Άντονι Χόπκινς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Χόουπ Ντέιβις

Η Κάθριν, πιστή κόρη ενός ιδιοφυούς μαθηματικού που πάσχει από σχιζοφρένεια, συντρίβεται από τον θάνατό του. Συγκρούεται με την «απούσα» μέχρι τώρα αδελφή της, ενώ ένας μαθητής του πατέρα της αναζητά στα χειρόγραφα του τελευταίου την επίλυση ενός σημαντικού μαθηματικού προβλήματος. Η συμβολή του θα είναι καταλυτική στην αποκάλυψη της «κληρονομιάς» του πατέρα προς την κόρη. Από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Όμπερν.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου

Αφισα_Αστυνομικη λογοτεχνίαΟ κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης

συγγραφέας του βιβλίου που φέτος διαβάζει η λέσχη μας

«Πυθαγόρεια Εγκλήματα», θα παρευρεθεί στο σχολείο μας την

 Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 με 13:00

για μια ομιλία με θέμα:

«Αστυνομική Λογοτεχνία»

Προσκεκλημένοι εκτός απο τους μαθητές της λέσχης μας είναι και οι γονείς τους.

Ιούλ 14
04

Καλο καλοκαίρι!!!

ΑΦΙΣΑ

 ΠρόσκλησηΠρόσκληση

 Πρόγραμμα ΕκδήλωσηςΠρόγραμμα Εκδήλωσης

 

soti2-800x566    Η λέσχη μας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και των καινοτόμων δράσεων που αναλαμβάνει τα δυο τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, προσκάλεσε τη συγγραφέα

 Σώτη Τριανταφύλλου

για να επικοινωνήσει με τα παιδιά της λέσχης μας και με παιδιά του σχολείου.

    Το κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι:

 «Ο καλλιτέχνης στο εργαστήρι του»

      Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να συνομιλήσουν με μια από τις καλύτερες Ελληνίδες συγγραφείς, να ρωτήσουν θέματα που τα ενδιαφέρουν και να μάθουν πώς γράφεται και εκδίδεται ένα βιβλίο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Μαρτίου και ώρα 2:15 με 4:00 στην Αίθουσα 10.

Η συνάντηση είναι μόνο για μαθητές και δεν αφορά μόνο τα παιδιά που συμμετέχουν στην λέσχη. Όποιος/α μαθητής/τρια του σχολείου μας επιθυμεί να παρευρεθεί στην συνάντηση αυτή, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 12 Μαρτίου στον κ. Παπόγλου, υπεύθυνο του προγράμματος.

                                  Θα χαρούμε να δούμε τα παιδιά σας εκεί!

Η Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας του Γυμνασίου Σούδας ξεκινάει και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονια στο Γυμνάσιο μας, διαβάζοντας το βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη «Ο Μέτοικος και η Συμμετρία».

Διαβάζοντας το βιβλίο μπροστά απ΄τα μάτια των παιδιών θα περάσει η ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης του 20ου αιώνα, θα ξεναγηθούν στα μυστικά της συμμετρίας βλέποντας την πολύπλευρα μέσα από τα μαθηματικά, την φυσική, την φύση, την αρχιτεκτονική συλλογιζόμενοι πόσο επηρεάζει την ζωή μας η ύπαρξη ή  η απουσία της, στον κόσμο που μας περιβάλει.

Βιβλίο_Ο_Μέτοικος_και_η_Συμμετρία_Αφίσα

Διάκριση Λέσχης

Παραθέτουμε τις παρατηρήσεις των Αξιολογητών μας:

Παρατηρήσεις Αξιολογητή 1

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινοτόμο πρόγραμμα για το οποίο απαιτήθηκε πολύ καλή οργάνωση, προετοιμασία και αγάπη από τους εκπαιδευτικούς που το υλοποίησαν. Χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η διαθεματική προσέγγιση, η καλλιέργεια ερευνητικής στάσης και η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μαθητών. Απόδειξη της επιτυχίας του είναι η συνεχόμενη συμμετοχή των μαθητών σε ένα απαιτητικό εγχείρημα. Συγχαρητήρια.

Παρατηρήσεις Αξιολογητή 2

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΜΟΡΦΗ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ (ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ). ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΗΧΘΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΟΣΕΣ(5) ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ.

Φεβ 13
23

Η  λέσχη ανάγνωσης  Μαθηματικής Λογοτεχνίας  «Τα Μαθηματικά είναι το Πρόσχημα» προσκάλεσαν τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης για μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα:

 

Μεγέθη και αποστάσεις στο Σύμπαν –

 

Προσπαθώντας να κατανοήσουμε το άπειρο

 

Η δράση αυτή θα λάβει χώρα την:

 

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

 

Ώρα: 11:00-12:30