Μην εμποδίζεται το φτέρνισμα!

Μπορεί να προκληθούν προβλήματα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που, όταν έρχεται ένα φτέρνισμα προσπαθούν να το αποφύγουν κλείνοντας τη μύτη. Συνήθως το κάνουν για να αποφύγουν το θόρυβο ή τα σωματίδια που εκτοξεύονται από τους αεραγωγούς της μύτης, αλλά δεν θα το έκαναν αν ήξεραν ότι το να σταματάει κάποιος τεχνητά το φτέρνισμα είναι επικίνδυνο…

Το φτέρνισμα ενός ανθρώπου είναι φυσιολογική και ομαλή λειτουργία ενός οργανισμού για τον καθαρισμό των αεραγωγών της μύτης από σκόνη, βλέννα κ.λπ.

Με την αποφυγή της συγκεκριμένης λειτουργίας υπάρχει κίνδυνος να συμβούν σημαντικά προβλήματα.

Τα σωματίδια που εκτοξεύονται κατά το φτέρνισμα αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι και 150 χιλιόμετρα την ώρα, σε περίπτωση λοιπόν που κλείσουμε τη μύτη και αφήσουμε όλη αυτή την ενέργεια να στραφεί προς τα μέσα μπορεί να προκληθεί εμβοή στα αυτιά ή σπάσιμο μικρών αιμοφόρων αγγείων.

Μαγικό τεστ!!!

Σκεφτείτε έναν αριθμό.

Πολλαπλασιάστε τον με το 9

Γράψτε τον αριθμό που βγήκε από τον πολλαπλασιασμό.

Προσθέστε τα ψηφία του αριθμού που βρήκατε μέχρι να βγει έναν μονοψήφιος αριθμός

Αφαιρέστε από τον μονοψήφιο αριθμό το 5.

Βρείτε το αντίστοιχο γράμμα της αλφαβήτας από τον αριθμό που προέκυψε από την αφαίρεση.

Σκεφτείτε μια χώρα της Ευρώπης που αρχίζει από το συγκεκριμένο γράμμα.

Μετά σκεφτείτε ένα χρώμα που να αρχίζει από το δεύτερο γράμμα της χώρας

Τώρα σκεφτείτε ένα μεγάλο ζώο που να αρχίζει από το τέταρτο γράμμα του χρώματος…

Γράψτε τις 3 λέξεις που έχετε βρει.

Μήπως βρήκατε έναν…

Άσπρο Ρινόκερο από τη Δανία;

Εκπληκτική ανατολή στη Σύμη

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος νησί της Δωδεκανήσου με έκταση 58,1 τ. χλμ. και μήκος ακτών 85 χλμ. Είναι ορεινή και βραχώδης. Τα λιμάνια του νησιού είναι της Σκάλας στον όρμο της Σύμης, του Πεδίου στον ομώνυμο όρμο και του Πανόρμου ή Πανορμίτη, όπου βρίσκεται και η Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Κάποτε οι κάτοικοι της Σύμης, όταν γνώριζε τη μεγάλη άνθηση στο εμπόριο και στη ναυπηγική, είχαν φθάσει τις 25000. Σήμερα, ο πληθυσμός φθάνει τους 2560 κάτοικους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2001.
Το σύνολο σχεδόν των τουριστών της Σύμης διακινείται μέσω της Ρόδου. Η τουριστική περίοδος κρατά 7 μήνες (Απρίλιος-Οκτώβρης), όπως και στη Ρόδο με μεγάλη κίνηση στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Δείτε το video σε ανάλυση HD

Δηµόσια διαβούλευση για το μηχανογραφικό

Δηµόσια διαβούλευση µε τους µαθητές και τις οικογένειές τους για το πότε θα υποβληθούν τα Μηχανογραφικά Δελτία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση άρχισε και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεµβρίου.

Στη διαβούλευση µπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους όλοι οι ενδιαφερόµενοι στην ιστοσελίδα

http://www.opengov.gr/ypepth/?p=350

στην οποία έχει αναρτηθεί και το κείµενο που αναφέρει τα επιχειρήµατα υπέρ της αλλαγής του χρόνου κατάθεσης, ώστε στο εξής τα Μηχανογραφικά να υποβάλλονται τον Μάρτιο χωρίς να είναι γνωστοί οι βαθµοί και όχι τον Ιούλιο όπως συµβαίνει σήµερα.

Σύµφωνα µε τα επιχειρήµατα, η υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου γίνεται υπό το κράτος µετέωρων εκτιµήσεων για τη διακύµανση των βαθµολογιών, τις πιθανές προτιµήσεις των υποψηφίων και τελικά τις βάσεις. Έτσι πολλοί καταλήγουν, αντί να δηλώνουν την πραγµατική σειρά προτίµησής τους, να ακολουθούν λαβυρινθώδεις συµβουλές «ειδικών». Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος αναφέρει ότι «υπήρξαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις υποψηφίων, οι οποίοι συµπλήρωσαν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο µε ορισµένες µόνο σχολές βασιζόµενοι στα µόρια που συγκέντρωσαν σε συνάρτηση µε τις βάσεις παρελθόντων ετών, µε αποτέλεσµα αρκετοί από αυτούς να µην εισαχθούν τελικά σε καµία σχολή παρά τις υψηλές επιδόσεις τους. Π.χ. στις φετινές εξετάσεις, υποψήφια µε 18.010 µόρια δήλωσε στο Μηχανογραφικό της Δελτίο δέκα (10) προτιµήσεις (Τµήµατα Ιατρικής και Βιολογίας) βασιζόµενη στις βάσεις του προηγούµενου έτους.

Οι προτιµήσεις
Οι δύο τελευταίες προτιµήσεις της ήταν το Τµήµα Βιολογίας της Πάτρας και το Τµήµα Βιολογίας της Κρήτης, µε δεδοµένο ότι οι µονάδες εισαγωγής σε αυτές το προηγούµενο έτος ήταν 18.008 και 17.835, αντίστοιχα. Δεν εισήχθη όµως σε καµία από τις προτιµήσεις της ούτε στα Τµήµατα Βιολογίας όπως ανέµενε, αφού η βάση εισαγωγής διαµορφώθηκε σε 18.268 και 18.105 αντίστοιχα». Τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόµα και «ειδικοί σύµβουλοι» συµπλήρωσης Μηχανογραφικών µε αµοιβές 100-150 ευρώ, προτείνει την υποβολή των Δελτίων καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου.

Αιτία πολέμου το «ψαλίδι» σε μισθούς

Κάθε σκέψη για περαιτέρω περικοπές στους μισθούς αποτελεί όχι απλά κόκκινη γραμμή, αλλά πραγματική «αιτία πολέμου», τονίζουν οι δάσκαλοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Η ΠΑΣΚ δασκάλων απειλεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι εάν κάνει περικοπές στο εξωδιδακτικό επίδομα που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί, τότε οι «απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα γίνουν με πρωτοπόρα την παράταξή μας, δεν θα έχουν προηγούμενο σε διάρκεια και σε ένταση».

Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπογραμμίζει ότι το εξωδιδακτικό επίδομα των περίπου 355 ευρώ τον μήνα το λαμβάνουν συνολικά 180.000 δάσκαλοι και καθηγητές και ότι εάν κοπεί, τότε θα πρέπει να ζουν με 650 ευρώ τον μήνα. Οι ίδιοι τονίζουν ότι ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να κοπεί το δικό τους πενιχρό επίδομα, κάποιοι άλλοι εισπράττουν επιδόματα της τάξης των 1.500 και 1.800 ευρώ.

Από την πλευρά της, πάντως, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε στη Βουλή ότι «οι εκπαιδευτικοί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους», σημειώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπίσει το θέμα το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου.

Κόβονται τα επιδόματα στο δημόσιο

Μόνο τρία επιδόματα θα παραμείνουν ως αυτοτελή με το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, το οποίο θα ισχύσει από τα μέσα του 2011.
Πρόκειται για το οικογενειακό, το επίδομα ευθύνης για τους προϊσταμένους και το ανθυγιεινό, το οποίο λαμβάνουν σήμερα ορισμένες κατηγορίες.
Τα γενικά και ειδικά επιδόματα, αλλά και ξεχωριστές παροχές ανά υπουργείο, που καταβάλλονται σήμερα σε 768.000 δημοσίους υπαλλήλους, είναι περίπου 100 και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με 5,2 δισ. ευρώ τη στιγμή που οι βασικοί μισθοί φτάνουν τα 6,9 δισ. ευρώ.

Χρήσιμες τροφές







7 “ΜΗ” μετά το φαγητό
* Μη καπνίσετε – Ειδικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι το ένα τσιγάρο μετά το φαϊ ισούται με 10 !!!! Οπότε αυξάνονται αυτομάτως οι πιθανότητες του καρκίνου.
* Μη φάτε αμέσως φρούτα – Θα προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι. Καλύτερα 1-2 ώρες μετά ή 1 ώρα πριν από το φαγητό.
* Μη πιείτε τσάι – Διότι τα φύλλα του τσαγιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα οξέως. Η ουσία αυτή θα κάνει τις πρωτεΐνες του φαγητού μας πιο σκληρές, και θα γίνουν πιο δύσπεπτες.
* Μη χαλαρώσετε τη ζώνη/Μη ξεκουμπώσετε ρούχα – Θα στρίψει και θα μπλοκάρει το έντερο.
* Μη κάνετε μπάνιο – Θα αυξήσει τη κυκλοφορία του αίματος στα χέρια, τα πόδια και στο σώμα, οπότε θα μειωθεί η ποσότητα του αίματος που βρίσκεται στο στομάχι. Με αυτό το τρόπο η πέψη εξασθενεί.
* Μη περπατήσετε/Μη περιφέρεστε – Πάντα ακούγαμε πως μετά από ένα γεύμα αν κάνουμε 100 βήματα θα ζήσουμε ως τα 99. Αυτό στη πραγματικότητα δεν ισχύει. Το περπάτημα θα αποτρέψει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών του φαγητού μας.
* Μη κοιμηθείτε αμέσως – Δε θα γίνει σωστή πέψη, οπότε θα έχουμε γαστρεντερολογικές λοιμώξεις.

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα, 21 Νοεμβρίου, ημέρα ανάμνησης του γεγονότος των Εισοδίων της Θεοτόκου, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Άννα, η μητέρα της Θεοτόκου, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της στείρα, χωρίς να γεννήσει παιδί, παρακαλούσε προσευχόμενη στο Θεό, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ, να τους χαρίσει ένα παιδί. Και αν γινόταν αυτό, αμέσως θα το αφιέρωναν στο Θεό. Και πράγματι, ο Θεός ευδόκησε και εισάκουσε τις προσευχές τους, και η Άννα γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο. Όταν Αυτή έγινε τριών χρονών, Την πήραν οι γονείς Της και αφιέρωσαν τη Θυγατέρα τους στο Θεό, αφού Την πήγαν στο Ναό.

Την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία, ο οποίος αφού Την παρέλαβε, Την εισήγαγε στα Άγια των Αγίων, όπου εκεί μόνο ο αρχιερέας έμπαινε μια φορά το χρόνο. Αλλά ο Ζαχαρίας γνώριζε δι’αποκαλύψεως τι έμελλε να συμβεί δια της Κόρης Αυτής. Εκεί η Παρθένος έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ καθημερινά προμήθευε την Παναγία με ουράνια τροφή. Βγήκε τότε, όταν ήλθε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού για να συμβάλει στη σάρκωση του Σωτήρα Χριστού, που είναι «ο αγαπήσας ημάς και δους παράκλησιν αιωνίαν και ελπίδα αγαθήν εν χάριτι» (Β’ Θες. 2:16). Ο Οποίος, δηλαδή, μας αγάπησε και μας έδωσε παρηγοριά που δε θα έχει τέλος, αλλά θα είναι αιώνια, και μας χάρισε ελπίδα αγαθών ουρανίων.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις εν Ναώ του Θεού, τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

πηγή:http://www.agioritikovima.gr

MERCEDES CLS63 AMG

Αυτή είναι η κορυφαία έκδοση της νέας CLS και ταυτόχρονα το τρίτο μοντέλο της φίρμας με τον V8 5,5 λίτρων.
Όπως ήταν αναμενόμενο, λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της νέας CLS-Class η Mercedes-Benz έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και εικόνες της κορυφαίας έκδοσης CLS63 AMG. Η συγκεκριμένη Mercedes-Benz είναι πλέον το τρίτο μοντέλο της φίρμας κάτω από το καπό του οποίου τοποθετείται ο V8 των 5,5 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια των δύο τούρμπο αποδίδει 525 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 71,4 χλγρμ ροπής από τις 1.750 σ.α.λ. Τιμές που χαρίζουν στη CLS63 AMG καταιγιστικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,4΄΄και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα. Και αν δεν σας ακούγεται αρκετό αυτό τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το πακέτο «AMG Performance Package» το οποίο θα ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 557 ίππους, έχει 0-100 χλμ/ώρα σε 4,3΄΄ και τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα. Η CLS63 AMG θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο SPEEDSHIFT MCT 7 σχέσεων, ενώ θα συνεργάζεται και με Start-Stop. Ιδιαίτερη αναφοράς είναι και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η εταιρεία που δεν ξεπερνά τα 9,9 λίτρα/100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 της τάξης των 232 γρ/χλμ.

πηγή:http://www.peritroxon.gr


Μηχανογραφικό Γ΄ Λυκείου – Δικαίωση

Τον Ιούλιο θα συμπληρώσουν και φέτος το μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι για την ανώτατη εκπαίδευση, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποσύρει τελικά την πρόταση για συμπλήρωσή του τον Μάρτιο, αφού η προοπτική αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η απόφαση αυτή είναι οριστική, ενώ με την εφαρμογή του νέου συστήματος για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το 2013, θα εξεταστεί ξανά και ο τρόπος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού.
Η αρχική πρόταση του υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες, αφορούσε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τον Μάρτιο κάθε χρονιάς και προτού ανακοινωθεί η βαθμολογία των υποψηφίων.
Η πρόταση συνδέθηκε κυρίως με την πρόθεση για μείωση του εξεταστικού χρόνου, ενώ θα αποτελούσε το πρώτο «βήμα» για την εφαρμογή του νέου εξεταστικού συστήματος το 2013.
Όπως δήλωνε μάλιστα ο υφυπουργός Παιδείας, Ι.Πανάρετος με τον τρόπο που κατατίθεται σήμερα το μηχανογραφικό δελτίο καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων και ο προγραμματισμός των οικογενειών πηγαίνει πίσω, καθώς όλοι περιμένουν το τέλος του Αυγούστου για να μάθουν πού έχουν εισαχθεί.
Ωστόσο, εκπαιδευτικοί και μαθητές αντέδρασαν και μόνο στην ιδέα ότι τα μηχανογραφικά θα συμπληρώνονται πριν από την ανακοίνωση της βαθμολογίας, κάτι που αποτελεί κάθε χρόνο τον οδηγό για την επιλογή των σπουδών που θα ακολουθήσουν.
Το θέμα αυτό μάλιστα αποτέλεσε και ένα από τα αιτήματα καταλήψεων που έγιναν τον περασμένο μήνα σε σχολεία.
Πάντως, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει από την επόμενη χρονιά που θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα στα Λύκεια να εισαγάγει ολοκληρωμένα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού που θα βοηθούν τους μαθητές να επιλέξουν από νωρίς τις σπουδές που θα ακολουθήσουν, χωρίς να επηρεάζονται από παράγοντες όπως η επιτυχία τους σε άλλα τμήματα.

Καταχώρηση Ενδείξεων Μετρητή ΔΕΗ

Η ΔΕΗ σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να συμμετέχετε στην καταμέτρηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού σας ρεύματος. Έτσι, μπορείτε εσείς οι ίδιοι να δώσετε την ένδειξη του μετρητή σας και να λαμβάνετε κάθε δίμηνο λογαριασμό με βάση την πραγματική σας κατανάλωση.


Εύκολα – Σίγουρα – Γρήγορα

Ποια είναι η συχνότητα έκδοσης λογαριασμών από τη ΔΕΗ;
Στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται με κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις (“έναντι”) ενώ ο λογαριασμός του δεύτερου διμήνου (εκκαθαριστικός) εκδίδεται μετά από λήψη ένδειξης από το προσωπικό της Επιχείρησης και περιλαμβάνει τη συνολική κατανάλωση του τετραμήνου, από την αξία του οποίου αφαιρείται η αξία ρεύματος που είχε χρεωθεί στον κατ’ εκτίμηση (“έναντι”) λογαριασμό.

Πώς υπολογίζονται οι κατ’ εκτίμηση (έναντι) καταναλώσεις;
Οι κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις (“έναντι”) υπολογίζονται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της Επιχείρησης. Ο υπολογισμός δεν είναι αυθαίρετος, αλλά βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο που περιλαμβάνει τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων, όπως είναι οι καταναλώσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου έτους. Κατά συνέπεια, οι συγκεκριμένες καταναλώσεις δε διαφέρουν σημαντικά από την πραγματική κατανάλωση του διμήνου, εκτός και εάν το τελευταίο χρονικό διάστημα διαφοροποιήθηκαν οι καταναλωτικές συνήθειες του πελάτη μας.

Πότε μπορείτε να δώσετε την ένδειξη;
Μέσα σε διάστημα 5 ημερών το οποίο θα αναγράφεται ευδιάκριτα στην πρώτη σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού σας πάνω από τον πίνακα με τις ενδείξεις μετρητή.

(κυκλωμένο στην επόμενη εικόνα)

Έντυπο λογαριασμού

Εάν δεν δώσετε την ένδειξη σημαίνει ότι επιλέγετε την έκδοση λογαριασμού Έναντι, ο οποίος θα εκδοθεί αυτόματα με βάση τις καταναλώσεις της αντίστοιχης περιόδου του περασμένου χρόνου.
Εσείς επιλέγετε.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε

Τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής (Κ.Η.Π.) που αναγράφεται στο λογαριασμό σας

( κυκλωμένο στην επόμενη εικόνα)

Έντυπο λογαριασμού

Την ένδειξη του μετρητή σας

Τι πρέπει να κάνετε

1. Επιβεβαιώστε ότι ο Αριθμός Παροχής που αναγράφεται στο λογαριασμό σας, είναι ο ίδιος με αυτόν που εμφανίζεται στο μεταλλικό ταμπελάκι πάνω στο μετρητή σας.

( κυκλωμένο στην επόμενη εικόνα)

2. Σημειώστε την ένδειξη, παραλείποντας τα δεκαδικά ψηφία που εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα.

(χωρίς το κυκλωμένο δεκαδικό της επόμενης εικόνας)

3. Εάν έχετε Μειωμένο Νυχτερινό Οικιακό Τιμολόγιο, τότε θα πρέπει να σημειώσετε δυο ενδείξεις, την ένδειξη Κ (Κανονικό Ημερήσιο Τιμολόγιο) και την ένδειξη Μ (Μειωμένο Νυχτερινό Τιμολόγιο)

(δείτε τα κυκλωμένα στην επόμενη εικόνα)

Πως θα καταχωρήσετε την ένδειξή σας:

  • Τηλεφωνικά καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον αριθμό 10410 με αστική χρέωση.
    Μια φιλική φωνή θα σας καθοδηγήσει στο μενού υπηρεσιών και θα περιμένει τις οδηγίες σας προτείνοντας σας κάθε φορά την κατάλληλη λέξη για να συνεχίσετε.
    Μπορείτε να επιλέξετε να εξυπηρετηθείτε, είτε από το σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών – πληκτρολόγησης, είτε από κάποιο Εκπρόσωπο  λέγοντας τη λέξη ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ.
  • Ηλεκτρονικά μέσω ιστοσελίδας (www.dei.gr)

Έτσι, μπορείτε πάντα να λαμβάνετε εκκαθαριστικό λογαριασμό και όχι έναντι.

Εάν επιθυμείτε να καταχωρήσετε την ένδειξη του μετρητή σας πατήστε

Λάθος συμπεριφορά!

Διάβασα τυχαία το παρακάτω κείμενο, μου άρεσε και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας…

Σε μια αίθουσα αναμονής αεροδρομίου, στην θέση των Vips απλώνεται αναπαυτικά στα καθίσματα μια νεαρή γυναίκα. Δίπλα της ακουμπά ένα βιβλίο και ένα πακέτο μπισκότα που μόλις είχε αγοράσει για τις ώρες αναμονής. Στο διπλανό κάθισμα, ένας καλοβολεμένος νεαρός κύριος είναι αφοσιωμένος στο βιβλίο του. Καθώς η νεαρή γυναίκα διαβάζει αμέριμνα, απλώνει το χέρι της και παίρνει ένα μπισκότο. Την ίδια στιγμή ο κύριος παίρνει κι αυτός ένα μπισκότο. Τι θράσος! Από τα μπισκότα που μόλις είχε αγοράσει για τον εαυτό της!

Ενοχλημένη, παίρνει ένα δεύτερο μπισκότο αλλά και ο νεαρός κύριος παίρνει άλλο ένα, χαμογελώντας της ευγενικά. Ο θυμός της έχει ξεπεράσει κάθε όριο, είναι πια τελείως οργισμένη. Στη συνέχεια για κάθε μπισκότο που έπαιρνε αυτή, έπαιρνε άλλο ένα και αυτός. Ώσπου, στο τελευταίο, η νεαρή βράζει από οργή και περιμένει να δει τι θα κάνει ο αγενής. Αυτός, κόβει στα δυο το μπισκότο και της προσφέρει το μισό. Έξαλλη πλέον η κοπέλα, μαζεύει βιαστικά τα πράγματά της και ορμά έξω από την αίθουσα.

Στη διάρκεια της πτήσης ανοίγοντας την τσάντα της διαπιστώνει έντρομη ότι το πακέτο με τα δικά της μπισκότα βρισκόταν εκεί άθικτο, ποτέ δεν το είχε ακουμπήσει στο διπλανό κάθισμα της αίθουσας αναμονής. Έπαιρνε από τα μπισκότα του χαμογελαστού κυρίου! Όμως, ήταν πια πολύ αργά για να διορθώσει την παρεξήγηση. Δεν ήξερε τίποτε γι’ αυτόν, ενώ έσπευσε να «αναγνωρίσει» οργισμένα το δικό της λάθος στην συμπεριφορά του!
Κι έτσι, έλειψε η ευκαιρία για ένα αυθόρμητο διάλογο. Που θα παρέμενε οργισμένη παρεξήγηση αν δεν έβρισκε άθικτα τα μπισκότα της. Θα μπορούσε να τα είχε ξεχάσει κάπου αλλού.
Άραγε οι άλλοι πάντα σκοπεύουν να μας πάρουν κάτι; Μήπως μας έχουν δώσει κιόλας κάτι που το αγνοούμε αυτάρεσκα;

Σάρωσε η ΑΠΟΧΗ

Φυσικά και δεν γράφτηκε τυχαία η Αποχή με κεφαλαία.

Γιατί έτσι την βλέπουν οι πολιτικοί. Με κεφαλαία και την τονίζουν όπου θέλουν.

Την κάνουν λόγου χάρη Απόχη και δεν ασχολούνται μαζί της.

Και όλοι δηλώνουν νικητές!

«Θρίαμβος» για τα Λευκά και Άκυρα

Εντυπωσιακά σε κάποιες περιφέρειες και δήμους είναι τα ποσοστά των λευκών και των ακύρων. Συγκεκριμένα, τα λευκά και τα άκυρα για τις περιφέρειες έφθασαν το 9% και για τους δήμους το 5,37%.
Ποσοστά διόλου ευκαταφρόνητα, που δείχνουν την απάθεια μεγάλης μερίδας του εκλογικού σώματος.

πηγή:http://papaki.redplanet.gr

Αποτελέσματα εκλογών ΠΥΣΠΕ Ν. Δράμας

Κατά τις εκλογές για την ανάδειξη Αιρετών εκπροσώπων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Δράμας, είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

ΔΑΚΕ 320 ψήφους ποσοστό 42,50%, ΠΑΣΚ 250 ψήφους ποσοστό 33,20% και Κίνηση Δασκάλων/Νηπιαγωγών 183 ψήφους ποσοστό 24,30%.

Εκλέγονται Αιρετοί εκπρόσωποι στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Δράμας, για την περίοδο από 1-1-2011 έως 31-12-2012 οι:

από τη ΔΑΚΕ ο Κυριάκος Πατένταλης  (τακτικός με ψήφους 240), Δημήτριος Κωνσταντινίδης (αναπληρωματικός με ψήφους 78).

από την ΠΑΣΚ ο Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής  (τακτικός με ψήφους 220), Παναγιώτης Τσίπος (αναπληρωματικός με ψήφους 75).

Πως να ζητήσετε αύξηση… (λέμε τώρα)

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (που θέλει αύξηση) ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ:

Σ αυτή τη ζωή τα θέλω μας ίναι λίγο ως πολύ γνωστά. Πιστύω ότι μπορίτ να κτιμήστ την προσπάθια που καταβάλω ντός τηςταιρίας και την καλή πίστη που διατηρώ στα ´νστικτά σας.
Πιστύω ότι αντιληφθήκατ τον τόνο της πιστολής μου και υλπιστώ στην έγκαιρη απάντησή σας.

Μ κτίμηση
λυθέριος

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ:

Αγαπητέ κ. Ελευθέριε

Η εταιρεία βρίσκεται σε μια τρΟΧΙά χαρακτηριστική των καιρών. Εξωγενείς παράγοντες, ως επικίνδυνες ΟΧΙές καραδοκούν, οι επΟΧΙκές διακυμάνσεις δυσκολεύουν την κατάσταση και η προσπάθεια οφείλει να είναι πολυμετΟΧΙκή. Πιστεύω ότι γίνομαι κατανοητός χωρίς τη δημιουργία ενΟΧΙκών σκέψεων.


Με εκτίμηση

Διευθυντής …

ΥΓ: Το Σαββατοκύριακο θα είμαι στο εξΟΧΙκό μου, αν χρειαστείτε κάτι…

Το πιο μεγάλο και εντυπωσιακό συντριβάνι του κόσμου!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα και μάλλον το πιο εντυπωσιακό συντριβάνι του κόσμου βρίσκεται στο κέντρο του Ντουμπάι, μπροστά από το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, Burj Khalifa.
Αποτελείται από 1500 πίδακες, οι οποίοι μπορούν να εκτοξεύσουν το νερό σε ύψος 150 μέτρων. Οι προβολείς που φωτίζουν το νερό, κάνουν το συντριβάνι ορατό από απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων. Το συνολικό του κόστος ξεπέρασε τα 210 εκατομμύρια δολάρια.