Αιτία πολέμου το «ψαλίδι» σε μισθούς

Κάθε σκέψη για περαιτέρω περικοπές στους μισθούς αποτελεί όχι απλά κόκκινη γραμμή, αλλά πραγματική «αιτία πολέμου», τονίζουν οι δάσκαλοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Η ΠΑΣΚ δασκάλων απειλεί μάλιστα την κυβέρνηση ότι εάν κάνει περικοπές στο εξωδιδακτικό επίδομα που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί, τότε οι «απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα γίνουν με πρωτοπόρα την παράταξή μας, δεν θα έχουν προηγούμενο σε διάρκεια και σε ένταση».

Η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπογραμμίζει ότι το εξωδιδακτικό επίδομα των περίπου 355 ευρώ τον μήνα το λαμβάνουν συνολικά 180.000 δάσκαλοι και καθηγητές και ότι εάν κοπεί, τότε θα πρέπει να ζουν με 650 ευρώ τον μήνα. Οι ίδιοι τονίζουν ότι ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να κοπεί το δικό τους πενιχρό επίδομα, κάποιοι άλλοι εισπράττουν επιδόματα της τάξης των 1.500 και 1.800 ευρώ.

Από την πλευρά της, πάντως, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε στη Βουλή ότι «οι εκπαιδευτικοί είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους», σημειώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες να αντιμετωπίσει το θέμα το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου.

Αφήστε μια απάντηση