Το κούρεμα

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε σε ένα κουρείο για κούρεμα. Μετά το κούρεμα, ρώτησε για τον λογαριασμό του και ο κουρέας απάντησε, «δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα.» Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε και έφυγε από το κατάστημα. Όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το κατάστημά του το επόμενο πρωί, στην πόρτα του βρήκε να τον περιμένει μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα.

Σε λίγο ένας φούρναρης μπήκε για κούρεμα, και όταν πήγε να πληρώσει, ο κουρέας και πάλι απάντησε: «Δεν μπορώ να δεχθώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα.» Ο φούρναρης ήταν ευτυχής και έφυγε από το κατάστημα. Το πρωί, όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει, στην πόρτα του υπήρχε μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τσουρέκια.

Στη συνέχεια, ένας βουλευτής ήρθε για κούρεμα, και όταν πήγε να πληρώσει το λογαριασμό του, ο κουρέας και πάλι απάντησε, «δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα.» Ο βουλευτής ήταν πολύ χαρούμενος και έφυγε από το κατάστημα. Το επόμενο πρωί, όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει, υπήρχαν μια ντουζίνα βουλευτές που περίμεναν στην ουρά για ένα δωρεάν κούρεμα.

Και αυτό, φίλοι μου, καταδεικνύει τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ των πολιτών της χώρας μας και των πολιτικών που την κυβερνούν.

Οι πολιτικοί όπως και οι πάνες πρέπει να αλλάζουν συχνά, και για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

Χωρίς σχόλια

  1. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της χώρας και των πολιτών είναι η άποψη ότι οι πολιτικοί προέρχονται από παρθενογέννεση και δεν είναι κομμάτι των πολιτών. ΟΧΙ αγαπητέ μου φίλε το 70% και πλέον των ελλήνων που θα τύγχαναν τέτοιας εξυπηρέτησης (δωρεάν) από τον κουρέα θα έστελναν όλους τους κολητούς τους να κάνουν το ίδιο. Γνωρίζεις και εσύ πολλούς τέτοιους στο χώρο στον οποίο δραστηριοποιείσαι. Μην χρησιμοποιούμε ώς άλλοθι το κλασσικό ότι για όλα φταίνε οι άλλοι… οι κακοί ντε… εμείς είμαστε μια χαρά και δεν πρέπει να αλλάξουμε τίποτα στη συμπεριφορά μας!!! είμαστε δίκαιοι, τίμιοι, αξιοπορεπείς στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα, κόβουμε αποδείξεις, πληρώνουμε φόρους, εξυπηρετούμε τους πολίτες ως δημόσιοι υπάλληλοι, είμαστε συνεπείς ως ιδιωτικοί υπάλληλοι, είμαστε δίκαιοι και σωστοί ως εργοδότες κ.α. οι άλλοι φταίνε που δεν τα κάνουν !!!
    ΥΓ. Εσύ πάντως ξέρω ότι ανήκεις στο υπόλοιπο 30%

Αφήστε μια απάντηση