Δήμαρχος “κόβει” το κάπνισμα σε κατοίκους και επισκέπτες!

Trikala-riveΑπό την ερχόμενη εβδομάδα σε έναν από τους πιο γραφικούς δήμους της Ελλάδας, ξεκινά η ειλημμένη απόφαση του δημάρχου για διακοπή του καπνίσματος!

Ειδικότερα, ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε πως στους κλειστούς χώρους, καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ, με τη συνδρομή των επαγγελματιών εφαρμόζεται αυστηρά η απαγόρευση του καπνίσματος. Ο Δήμος αρχίζει την εκστρατεία για να γίνουν τα Τρίκαλα καινοτόμα στα θέματα υγείας. Tο θέμα αφορά και στους επισκέπτες της πόλης.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2017 στο Δημαρχείο, προσκλήθηκαν και μετείχαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την εφαρμογή του νόμου, οι επαγγελματίες. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην υλοποίηση της απόφασης που ελήφθη το καλοκαίρι, για ενεργοποίηση της κοινωνίας ενάντια στη μάστιγα του καπνίσματος. Ο Δήμος Τρικκαίων εκτυπώνει φυλλάδια που θα τοποθετούνται στα τραπέζια και σε χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να ενημερώνεται και με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης. Παραλλήλως, η Δημοτική Αστυνομία θα ενημερώνει για την ουσία του μέτρου και αρωγοί της όλης προσπάθειας θα είναι οι ίδιοι οι επαγγελματίες, που θα ενισχύουν την πρόσκληση για να μην καπνίζει κανείς.

Η όλη αυτή κίνηση είναι μια προσπάθεια, με συνεργασία και συνεννόηση, τα Τρίκαλα να είναι η πόλη χωρίς τσιγάρο.

Ελπίζουμε σύντομα το παράδειγμα των Τρικάλων να το ακολουθήσουν όλοι οι Δήμοι της χώρας!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση