Περισσότερα απο 300 νέα φυτά φύτεψαν οι μαθητές στον περιβάλλοντα χώρο του 1ου Γυμνασίου

Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιείται την εφετινή χρονιά στο σχολείο μας με τίλο “Φυτεύω, κλαδεύω, τραγουδώ και χορεύω για τον κήπο του σχολείου μου”, οι μαθητές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βγήκαν απο τις τάξεις τους και υπο την καθοδήγηση του υπεύθυνου καθηγητή κ. Ι. Κοντόπουλου, ξεχύθηκαν στις πλαγιές, στην αυλή και στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο να φυτέψουν τα 300 περίπου φυτά που υπήρχαν στην διάθεσή τους. Πάνω απο 30 ασπαρτιές που φυτεύτηκαν στην νότια βραxώδη πλευρά του γυμναστηρίου μας αναμένεται να δώσουν χρώμα και μυρωδιές με τον ερχομό της Άνοιξης. Δεκάδες αρωματικά φυτά όπως λεβάντες, δενδρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, μέντα κ.ά. τοποθετήθηκαν σε αράδες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε, το καλοκαίρι που μας πέρασε, με την φροντίδα της σχολικής επιτροπής του Δήμου μας. Περιμετρικά της λιθοδομής φυτεύτηκαν λαντάνες, πικροδάφνες και αγγελικούλες. Τις προσεχείς ημέρες θα τοποθετηθούν συστήματα αυτόματου ποτίσματος για να γίνεται ευκολότερα το πότισμα και η περιποίηση των φυτών. Σημαντική ήταν η παρουσία μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νάξου οι οποίοι προσήλθαν με τους καθηγητές τους (ΕΕΠ) και συνεργαζόμενοι με μαθητές του σχολείου μας βοήθησαν στην όλη προσπάθεια.

Το “όνειρο” του Γιάννη Κοντόπουλου να αποκτήσει το 1ο Γυμνάσιο το δικό του “Βοτανικό Κήπο” πραγματοποιείται λοιπόν φέτος με την βοήθεια πολλών φορέων. Πρώτα και κύρια οφείλεται στην θετική ανταπόκριση του Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Πολυκρέτη, στο κάλεσμα που του έγινε απο τον διευθυντή του σχολείου κ. Στράτο Φουτάκογλου, καθώς και στην γενναία δωρεά του κ. Ιωάννη Δημητροκάλλη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης “ΚΗΠΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΙΣ”. Σημαντική η συνεισφορά του προέδρου της σχολικής επιτροπής κ. Αρτέμη Ψαρρού, ο οποίος βρέθηκε κοντά μας στις εργασίες φύτευσης και επιμελήθηκε την δρομολόγηση των ενεργειών που αφορούν την φροντίδα των φυτών στο μέλλον (αυτόματο πότισμα κ.λ.π). Αξίζει να σημειωθεί και η προσφορά του κ. Βασίλη Ναυπλιώτη ο οποίος με τα χωματουργικά του μηχανήματα αναμόχλευσε το χώμα το οποίο και εμπλουτίστηκε με φυσική κοπριά.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την φροντίδα των φυτών αλλά και την αναζήτηση τραγουδιών απο μέλη της ομάδας τα οποία θα μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες να τραγουδούν υπο την καθοδήγηση της καθηγήτριας του σχολείου μας, κας Έλσας Λεοντιάδου.