ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σχετικά με τις ηλεκτρονικές εγγραφές στο Λύκειο

22 Ιουνίου 2019

Οι μαθητές/τριες που δεν πρόλαβαν να κάνουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής μπορούν να την υποβάλουν κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής στο e-εγγραφές από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 (09.00) έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 (23.59).

Όσοι επιθυμούν βοήθεια ή διευκρινήσεις μπορούν να τηλεφωνούν στο (2285022281) ή να προσέρχονται στο σχολείο καθημερινά (9.00΄- 12.30΄) κατα τις εργάσιμες ημέρες έως και 28 Ιουνίου 2019.


ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ σχολ. έτους 2018-2019

18 Ιουνίου 2019

ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, το 1ο Γυμνάσιο Νάξου διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή, μια γιορτή που είναι γνωστή σε πολλά γυμνάσια της Ελλάδας μα και του κόσμου ολόκληρου, η Γιορτή των Αποφοίτων.

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και στην επιθυμία των μαθητών να διοργανώσουν μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. Οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολικού έτους 2018-19 είχαν προετοιμάσει την θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη η οποία βασίζεται στο μάθημα «Αρχαία Ελληνική γραμματεία μετάφραση», πρωταγωνιστές οι μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι πολλές φορές εναλλάσσονται στους ίδιους ρόλους έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή. Οι καθηγήτριες κκ Στέλλα Μαγκανάρη και Βίσκα Αικατερίνη συντόνισαν το όλο εγχείρημα με άριστα αποτελέσματα. Το κοινό που παρακολούθησε, γονείς, φίλοι, συμμαθητές και πολίτες της Νάξου δήλωσαν γοητευμένοι από την προσπάθεια.

Στον προαύλιο του σχολείου ξεκινά η προβολή φωτογραφιών και βίντεο από τις δραστηριότητες των μαθητών  κατά την διάρκεια των τριών χρόνων παραμονής τους στο σχολείο (εκδρομές, γλέντια, θεματικές εβδομάδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων) διεγείρουν τη μνήμη και αναμειγνύουν τα συναισθήματα παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια αρχίζουν οι αποχαιρετισμοί, πρώτος ξεκινά ο Διευθυντής του σχολείου και ακολουθούν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Λιανός και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα Φλώρα Κούκλη – Βερώνη. Οι αποχαιρετισμοί τελειώνουν με την εκπρόσωπο του συλλόγου των εκπαιδευτικών κα Δέσποινα Λυκουροπούλου και τον μαθητή Βασίλη Ψαρρά. Ο τελευταίος όπως πάντα συγκινητικός όχι μόνο με τα λόγια του αλλά με την προθυμία του και την εν γένει συμπεριφορά του κερδίζει το πιο ζεστό χειροκρότημα και ετοιμάζεται για την επόμενη έκπληξη.

Συνοδευόμενος από τον καθηγητή κ. Κριτικό Δημήτρη και σε μουσική από το τραγούδι «Θέλω να ΄κουω τα βιολιά» παίζει βιολί και τραγουδάει τους δικούς του στίχους που συμπυκνώνουν τα συναισθήματα των συμμαθητών του και την περηφάνια τους για το σχολείο στο οποίο φοίτησαν. Οι στίχοι ξεσηκώνουν τις αισθήσεις αλλά και ο νησιώτικος ρυθμός φέρνει στην πίστα πολλά παιδιά και καθηγητές σε ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο χορό. Ένα πλούσιος μπουφές στήνεται από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων με τις ευγενείς χορηγίες επιχειρηματιών της Νάξου και η γιορτή ολοκληρώνεται με μουσικές επιλογές των ίδιων των μαθητών.

Ξεχωριστή ήταν η προσφορά του προέδρου του Συλλόγου Γ και Κ , κ. Φλώριου Ζαφείρη που είχε φωτογραφήσει τους μαθητές και δώρισε στον καθένα από αυτούς από δύο μεγάλες φωτογραφίες (μια με το σύνολο των μαθητών της τάξης και μια με τους μαθητές, του κάθε τμήματος). Οι ειλικρινείς ευχές όλων θα συνοδεύουν τα παιδιά στο δύσκολο ταξίδι της ζωής που συνεχίζεται με την φοίτησή του στο Λύκειο (ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ).

 

Αποχαιρετιστήρια ομιλία του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νάξου στους αποφοίτους του σχ. Ετους 2018-19

16-6-2019

Πανοσιολογιώτατε εκπρόσωπε του Μητροπολίτη μας,

κύριε νεοεκλεγέντα Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Αντιδήμαρχε,

Αγαπητοί μαθητές, γονεις – κηδεμονες και εκπαιδευτικοί,

η σημερινή γιορτή είναι αφιερωμένη στους αποφοίτους της Τρίτης Γυμνασίου με σκοπό κρατήσουμε στη μνήμη μας αυτές τις τελευταίες στιγμές μαζί σας και ταυτόχρονα για να ευχηθούμε “Καλή συνέχεια” και “Καλή Επιτυχία” στη ζωή και στους στόχους τους.

Αγαπητοί μας μαθητές, τρία χρόνια της δημιουργικής ζωής σας πέρασαν στα θρανία του 1ου Γυμνασίου Νάξου. Ίσως τα καλύτερα, γιατί μέχρι τώρα υπήρχε περισσότερη ξενοιασιά και λιγότερο διάβασμα. Από δω και πέρα όμως αρχίζει ο αγώνας και η πιο έντονη προσπάθεια για ένα ευοίωνο και λαμπρό μέλλον που σας ευχόμαστε ολόψυχα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά από τους γονείς και κηδεμόνες σας, τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους σας, βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας σας. Προσπαθήσαμε να σας εξοπλίσουμε με γνώσεις και αρχές για να είσαστε πάνοπλοι σ’ αυτό το δύσκολο ταξίδι της ζωής που θα συνεχίσετε.  Η κοινωνικοποίησή σας συνεχίζεται σαν μια αδιάκοπη διαδικασία που ξεκινάει την ημέρα της γέννησης και τελειώνει στο τέρμα της ζωής.

Θα πάτε σε λίγο στο Λύκειο και στη συνέχεια όπου θα αποφασίσετε. Στο μυαλό και στο «καλάθι» που θα κουβαλάτε να θυμάστε τα παρακάτω:

  1. «Γνώθι σαυτόν» έλεγε ο Σωκράτης  Όλοι έχουμε δυνάμεις μέσα μας που αν τις ενεργοποιήσουμε, μπορούμε να κάνουμε θαύματα αρκεί να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αναζητείστε το δυναμικό που έχετε μέσα σας και θα μεγαλουργήσετε. Ακολούθα το μυαλό σου όπως είχα ακούσει να επαναλαμβάνει επίμονα ενας σκουδαίος καθηγητής του διεθνούς management σε μια γιορτη 1000 αποφοίτων μετα πτυχιακών τμημάτων από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. «follow your mind» έλεγε και επαναλάμβανε συνέχεια …αλλά μην αφήνεις πίσω αυτό που θέλει η καρδιά σου ..ή καλύτερα κρατήστε αυτό

«Ακολούθα την καρδιά σου, αλλά πάρε και το μυαλό μαζί σου»

  1.  Οι προσπάθειες που θα κάνετε να έχουν πάντα μία ποιότητα. Να γίνονται βασισμένες στην αρχή του «Ευ αγωνίζεσθε» Τα μέσα που χρησιμοποιείτε για να πετύχετε κάθε σκοπό σας να είναι θεμιτά. Ο αγώνας σας να είναι καθαρός. Ο δρόμος αυτός της Αρετήςείναι πιο αργός, πιο κουραστικός, είναι όμως πιο σίγουρος, πιο δίκαιος, πιο ανθρώπινος από το δρόμο της Κακίας.
  2. Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.Επιβάλλεται δια βίου εκπαίδευση. Ας μη μείνουμε θεατές στο ταξίδι της ζωής, να μάθουμε ν’ αγωνιζόμαστε, να ξεπερνάμε εμπόδια, να παλεύουμε σε όλες τις αντιξοότητες και να συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Αυτά που σας λέω βγαίνουν από τη δική μου πείρα αλλά η πείρα δύσκολα μεταδίδεται, δυστυχώς δεν διδάσκεται ! Να ακούτε τους γονείς σας. Αυτοί σας αγαπούν περισσότερο απ’ όλους και θέλουν πάντα το καλό σας και την επιτυχία σας. Ακόμα και όταν οι συμβουλές τους δεν σας ταιριάζουν ακούστε τους προσεκτικά γιατί έχουν δει περισσότερα από εσάς. Ισως σήμερα να μην το καταλαβαίνεται και τόσο αλλά όταν θα το καταλάβετε τότε θα έχετε ωριμάσει.
  3. Να ζείτε με αξιοπρέπεια. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα εμείς υπολογίζουμε τον εαυτό μας και μόνο έτσι θα μας υπολογίζουν και οι άλλοι. Κάθε φορά να διαλέγουμε με ποιους θα συμπορευτούμε, με ποιους θα μοιραστούμε τις χαρές μας, τις έννοιες μας, τις ανησυχίες μας, ποιες θα είναι οι παρέες μας, ποιοι θα είναι οι φίλοι μας. Γιατί σπουδαίο ρόλο στην πρόοδο σας θα παίξουν και οι παρέες που θα κάνετε και οι φίλοι σας. Να έχετε πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας.
  4. Να θέτετε εφικτούς στόχους. Η αυτογνωσία μας βοηθάει να γνωρίζουμε ως που μπορούμε να φτάσουμε ώστε οι στόχοι που βάζουμε να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, άνετα, ήρεμα. Να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας κι αν ψάξουμε θα βρούμε ότι κρύβουμε πολλές !

Να θυμάστε ότι τα τρία χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου πήρατε απλόχερα γνώση, αγάπη και ενδιαφέρον από τους καθηγητές σας. Κι αν κάποιες φορές σας μιλήσαμε έντονα ή σας μαλώσαμε, το κάναμε από αγάπη και ενδιαφέρον για σας. Στη ζωή σας να κρατάτε τις καλές στιγμές και να ξεχνάτε τις δυσάρεστες. Να γράφετε στην πέτρα ότι θέλετε να μείνει για πάντα και ότι δυσάρεστο θέλετε να ξεχάσετε γράψτε το στην άμμο.

Όταν θα μας συναντάτε, να μας βλέπετε με σεβασμό και αγάπη και να μας ενημερώνετε για την πρόοδό σας. Έτσι θα μας δίνετε μεγάλη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε κι εμείς το δύσκολο ταξίδι της ζωής!

              Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο

 

 


Παραστάσεις απο τη Θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου

11 Ιουνίου 2019


Η «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη απο τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας

30 Μαΐου 2019

Συνδυάζοντας τη θεωρία ( διδασκαλία) με την πράξη (θέατρο), οι μαθητές της Γ Γυμνασίου προετοίμασαν παρουσίασαν, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο αμφιθέατρο του σχολείου, την τραγωδία «ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη.

Η τραγωδία αυτή, αν και γραμμένη 2.500 χρόνια πριν, παραμένει επίκαιρη για τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπει. Μερικά από αυτά είναι η ματαιότητα του πολέμου, η αντίθεση ανάμεσα στο «είναι» και το «φαίνεσθαι», ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα φαινόμενα, στην αλήθεια και το ψέμα. Οι μαθητές διδάχτηκαν να αποστρέφονται τη βία,  να αγωνίζονται για την ειρήνη και  να επιζητούν την ουσία των πραγμάτων και όχι τις εντυπώσεις, γιατί στην ουσία βρίσκεται η αλήθεια.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,  κ. κ.  Μαγκανάρη Στυλιανή και Βίσκα Αικατερίνη, προετοιμάσαμε την παράσταση έχοντας ως επιδίωξη: την βαθύτερη κατανόηση του διδασκόμενου κειμένου, την παιδεία που προέρχεται από τον κόσμο των ιδεών της δραματικής ποίησης, την αισθητική απόλαυση και την προετοιμασία του εφηβικού κοινού για τον κόσμο του «θεάσθαι».

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν ταλέντα και ευαισθησίες, να υποτάξουν το «εγώ» στο «εμείς» , να απολαύσουν τη διαδρομή στο ταξίδι αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε πως προσθέσαμε στους μαθητές μας μια όμορφη ανάμνηση, στην οποία θα επιστρέφουν χαμογελώντας στα κατοπινά τους χρόνια, για να αντλήσουν αγάπη, τρυφερότητα και αισιοδοξία.

οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις απαιτήσεις των ρόλων τους.

Τα εξαιρετικά σκηνικά έφτιαξε ο κ. Σπύρος Χατζής και τον ευχαριστούμε πολύ.

Επίσης ευχαριστούμε το ΓΕΛ Νάξου και τον εκπαιδευτικό κ. Γουσόπουλο, τον κ. Ιωάννη Ματάκια καθώς και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όπως και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση. Τέλος στον ήχο ήταν ο κ. Γ. Δεουδές τον οποίο επίσης ευχαριστούμε.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για το αποτέλεσμα!!!

 


Ημερήσιες εκδρομές σε Δήλο – Μύκονο

29 Μαΐου 2019

Σε διαφορετικές ημερομηνίες οι δύο τάξεις, Πρώτη(Α) και Δευτέρα (Β) πραγματοποίησαν ημερήσιες εκδρομές στα νησιά Δήλο και Μύκονο. Οι μαθητές μας συνοδευόμενοι απο τους καθηγητές τους εντπωσιάστηκαν με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του γειτονικού μας νησιού αλλά και την ξενάγηση που τους έγινε εκεί απο το Ναξιώτη ξεναγό κ. Ποθητό Αντώνιο, παλαιό μαθητή του σχολείου μας.

Σαν σχολείο επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον κ. Ποθητό, όχι μόνο για την άρτια, ζωντανή, ευχάριστη ξενάγησή του, η οποία ενθουσίασε τους μαθητές αλλά και γιατί την προσέφερε αφιλοκερδώς.


Παράδοση προφορικής βαθμολογίας Β΄τετραμήνου

28 Μαΐου 2019

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι η παράδοση βαθμολογίας του δευτέρου τεραμήνου θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2019, μετά το πέρας των εξετάσεων, ήτοι στις 12.30΄και έως τις 13.30΄.


Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγ-γραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

22 Μαΐου 2019

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγρα-φής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αί-τηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κω-δικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).
2
Επισημαίνεται ότι:
α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη-τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019.
β) Για τις ΣΜΕΑΕ, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθη-τών/-τριών ή οι ίδιοι οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/-ες, που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε απο την εγκύκλιο του Υπουργείου κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΞΕ – 80206 – 2019 – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ _ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Η` ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ_ ΜΑΘΗΤΩΝ -ΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-

Καθώς και οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής στα ΕΠΑ.Λ.

Οδηγίες για την υποβολή Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής για Κηδεμόνες-Μαθητές 2019_20


Συμμετοχή του σχολείου μας στις Αθλοπαιδείες Γυμνασίων Νάξου

21 Μαΐου 2019

Στα πλαίσια διεξαγωγής των Σχολικών Πρωταθλημάτων Γυμνασίων Νάξου για το σχολικό έτος 2018-2019, το 1ο Γυμνάσιο Χώρας Νάξου συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί.  Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8/4/2019, συμμετείχε στους αγώνες Πετοσφαίρισης που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Δ.Α.Κ, με δύο μικτές ομάδες αγοριών-κοριτσιών (συνολικά 17 μαθητές-ριες). Την Πέμπτη 9/5/2019, συμμετείχε στους αγώνες Καλαθοσφαίρισης (4*4) που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Δ.Α.Κ, επίσης με δύο μικτές ομάδες (συνολικά 10 μαθητές-ριες). Την Τετάρτη 15/5/2019, συμμετείχε στους αγώνες Στίβου που πραγματοποιήθηκαν στο ανοιχτό Δ.Α.Κ. Πήραν μέρος 25 μαθητές και μαθήτριές μας, σε συνολικά 6 αγωνίσματα (Σφαιροβολία-Μήκος-Ύψος-80μ.-300μ.-1000μ.). Την Παρασκευή 17/5/2019, συμμετείχε στους αγώνες Ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο Φιλωτίου, με συνολικά 15 μαθητές. Επίσης το σχολείο μας συμμετείχε με 12 μαθητές και 2 καθηγητές στην Ποδηλατάδα που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Βίβλου, την Κυριακή 12/5/2019 στη διαδρομή από Βίβλο προς Χώρα Νάξου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες αυτούς οι μαθητές και οι μαθήτριες μας υπηρέτησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σκοπούς των σχολικών πρωταθλημάτων που είναι η ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή, η καλλιέργεια του ήθους και της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού προς τον αντίπαλο και τους διαιτητές. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Και ο στόχος αυτός δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και η χαρά της συμμετοχής και του παιχνιδιού, ο «καλός» αγώνας, η κατάκτηση του «ευ αγωνίζεσθαι» και τελικά, μέσω της συνειδητοποίησης της σπουδαιότητας του αθλητισμού, η δημιουργία των αυριανών Διά Βίου Ασκουμένων.


Παρασκευή 17-5-2019: 5η μέρα Θεματικής εβδομάδας

17 Μαΐου 2019

Η θεματική εβδομάδα ολοκληρώθηκε  με καλεσμένες στο σχολείο μας εκπροσώπους του ΚΕΣΥ Νάξου , την κοινωνική λειτουργό  Λιζάρδου Ιωάννα   και τις ψυχολόγους Λακκοβικιώτη Στεργιανή και Μπακούρου Γιαννούλα οι οποίες ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Με την  καθοδήγηση της κοινωνικής λειτουργού οι μαθητές  της Α τάξης , πρωταγωνίστησαν σε ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήριο , όπου μοιράστηκαν εμπειρίες , σκέψεις ,προβληματισμούς και ανακάλυψαν τρόπους δράσεις , ομαδικά και ατομικά , ενάντια στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, οι ψυχολόγοι  πραγματοποίησαν   στους μαθητές της  Β και Γ τάξης   μία θεωρητική  παρουσίαση του σχολικού εκφοβισμού (ορισμός, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης), πρόβαλαν σχετικά βίντεο  και ακολούθησε βιωματική άσκηση και συζήτηση για την ανάπτυξη ενσυναίσθησης.

Επίσης  ,προβλήθηκαν η οι ταινίες  «Ο Πιανίστας» του Ρόμαν Πολάνσκι  και  «Billy Elliot” γεννημένος χορευτής του Στήβεν Ντάλντρι  στην Β και Α τάξη αντίστοιχα.


Πέμπτη 16-5-2019: 4η μέρα της Θεματικής Εβδομάδας

16 Μαΐου 2019

Η  τέταρτη  μέρα της Θεματικής Εβδομάδας, κύλησε με προσκεκλημένους στο σχολείο μας, τους εκπρόσωπους του Αστυνομικού τμήματος Νάξου κ.κ Μπίτζιο Χαρίλαο και Χασιώτη Χρήστο. Έγινε ενημέρωση των όλων μαθητών , με ομιλία και παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με τη συμπεριφορά των πολιτών ως πεζών, οδηγών οχημάτων και επιβατών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

Προσκεκλημένη επίσης του σχολείου μας είναι η διατροφολόγος του ΕΕΕΕΕΚ Νάξου κ.  Δήμητρα Γραμμένου , η οποία μίλησε στους μαθητές για την υγιεινή διατροφή .Τέλος προβλήθηκε η επιλεγμένη κινηματογραφική ταινία του Νταμιέν Σαζέλ  «Χωρίς μέτρο»  και  την παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ΄τάξης