Τριήμερη εκδήλωση παρουσίασης συνόλων σχολικού έτους 2022-23

Το Μουσικό Σχολείο Χίου θα παρουσιάσει την Τρίτη 9, Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, στις 19:30, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου, τη δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους τα Σύνολα Κλασικής, Παραδοσιακής, Λαϊκής μουσικής, Χορωδίας και Θεάτρου του σχολείου μας.
Καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις και να χαράξουμε τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας διαφορετικής Παιδείας. Αποστολή κάθε άλλο παρά απλή μέσα στις συνθήκες που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία.
Οι εκδηλώσεις μας αυτές γίνονται, επομένως, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και η πολυδιάστατη προσφορά τους δεν στηρίζεται πάντα στον αναγκαίο βαθμό από την σύγχρονη πολιτεία, παρόλο που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο μουσική και γενικότερη καλλιτεχνική εκπαίδευση αλλά και σφαιρική  καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στη διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο μια συμπεριληπτική κοινωνία το Μουσικό Σχολείο φιλοξενεί στις εκδηλώσεις του, την θεατρική παράσταση που ετοίμασαν τα μέλη του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας « Η ΓΕΦΥΡΑ» του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, με τον τίτλο «Ίδιοι και διαφορετικοί ζούμε μαζί !!!». Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι:
“…Η μουσική είναι τέχνη, που βοηθά τον άνθρωπο να καλλιεργεί ηθικές αξίες…. Που μεταγγίζει, εν τέλει ιδανικά απαραίτητα για μια ουσιαστική παιδεία….”, Μ. Χατζηδάκις
Και κάπου εκεί το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ, συναντήθηκε με το θεατρικό εργαστήρι της ΓΕΦΥΡΑΣ, αγκάλιασε τον Πορφύριο και τη διαφορετικότητά του, και τον έβαλε μπροστά, να ανοίξει με την παράσταση «Ίδιοι και διαφορετικοί… ζούμε μαζί!!!» τις τριήμερες εκδηλώσεις του!
Ευχαριστούμε το Μουσικό Σχολείο γι’ αυτήν την τιμή και προσκαλούμε όλους τους φίλους την Τρίτη, 9 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα θεάτρου του Ομηρείου, να μοιραστούμε τη μεγάλη μας αυτή στιγμή…
Και να μάθουμε από πρώτο χέρι, πως όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και διαφορετικοί γελάνε και λυπούνται για τα ίδια πράγματα !!!

Συμπερίληψη αφίσα 2

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του τριημέρου: Πρόγραμμα 9-10-11 Ομήρειο Μάιος 2023