ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

IMG 20221028 110133

Το Μουσικό σχολείο Χίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου , μετά την εορταστική γιορτή στο σχολείο, η σημαία του Γυμνασίου , εκπροσώπησε το σύνολο του σχολείου, καταθέτοντας στεφάνι στο Ηρώο.
Την ημέρα της 28η Οκτωβρίου, το Μουσικό Σχολείο Χιου (Γυμνάσιο με Λυκειακες τάξεις), συνοδευόμενο από την ορχήστρα του, παρέλασε αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες και στις ηρωίδες του 1940.
Viber 2022 10 27 11 45 16 714Viber 2022 10 27 11 45 15 898

Παρέλαση εορτασμού της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

«Άθληση κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

Βασική επιδίωξη των δράσεων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  στο Μουσικό Σχολείο μας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης και να αντιληφθούν την ωφελιμότητα της άσκησης στη σωματική και πνευματική υγεία, εφόρου ζωής. Παράλληλα να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και αποδοχής  ανάμεσα σε καθηγητές, μαθητές λυκείου και μαθητές γυμνασίου.

Σκοπός : Στον Καρφά, αξιοποιώντας την αμμώδη παραλία, διοργανώθηκε ένα πολυσύνθετο πρωτάθλημα, που αναμιγνύει αθλήματα και δεξιότητες (Beach Volley, Beach Handball, Beach Soccer, σκυταλοδρομία) καθώς και καλλιτεχνική έκφραση (Γλυπτική στην άμμο) δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χίου ,αλλά και στους καθηγητές, να ζήσουν μοναδικές αθλητικές εμπειρίες και αγωνιστικές καταστάσεις . Σε ομάδες ανομοιογενείς, που αποτελούνται από καθηγητές, μαθητές Γυμνασίου από διαφορετικές τάξεις καθώς και Λυκείου, καλούνται να αναλάβουν ρόλους, είτε σαν αθλητές ,είτε σαν καλλιτέχνες ,είτε σαν δημοσιογράφοι κ.α και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ,πάντα συνεργαζόμενοι, ώστε να περάσουν όλες τις δοκιμασίες και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Παράλληλα μαθητές και μαθήτριες αναλαμβάνουν βοηθητικούς ρόλους (διαιτητές, γραμματείες, κριτές αγωνισμάτων, υπεύθυνοι υλικού)  απαραίτητους για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος .

Ας δούμε όμως αυτήν την ημέρα μέσα από το βλέμμα των μαθητών/τριων. Περισσότερα

“#ekipouzo”_ Μουσικό Σχολείο Χίου

Chios Ekei pou Zw zigomaladiko 25Sep22

Με λυρικές μελωδίες τίμησε το Μουσικό Σχολείο Χίου το φεστιβάλ  “#ekipouzo” ,το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζυγομαλάδικο αρχοντικό ( 30/09, 01/10 & 02/10/2022)

Στον εξωτερικό χώρο του αρχοντικού το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κομμάτια από κλασικό και τζαζ ρεπερτόριο.

Τα παιδιά όπως και κάθε φορά ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα στον χώρο!

Τα παιδιά που πήραν μέρος: Περισσότερα