Κατάθεση Στεφάνων

Παραμονή 25ης Μαρτίου, η μαθητιώσα νεολαία τιμάει με κατάθεση στεφάνων τους πεσόντες αγωνιστές του Έθνους, που αμύνθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της πατρίδας. Ο Ανδριάντας του ήρωα Κανάρη δαφνοστεφανώνεται, η σιωπή του ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων είναι ηχηρή και ο Εθνικός Ύμνος απο το στόμα όλων των παρευρισκόμενων κλείνει αυτήν την συγκινητική τελετή.
Το Μουσικό Σχολείο ,ολοκληρώνει τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου αύριο Παρασκευή, συμμετέχοντας στην παρέλαση για πρώτη φορά με Μπάντα πνευστών και κρουστών.
Viber 2022 03 24 11 29 40 612

Μουσικό Σχολείο Χίου_Αντιπολεμική Εκδήλωση

Στις 23 Μαρτίου 2022, στις 11. 30 το πρωί, το Μουσικό Σχολείο Χίου συμμετείχε στην αντιπολεμική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Ε. Λ. Μ. Ε. Χίου & Δ. Δ. Ε. Χίου – Σχολικές Δραστηριότητες ντύνοντας με την μουσική των συνόλων του Σχολείο την εκδήλωση.
Τα παιδιά έστειλαν τα αντιπολεμικά μηνύματα τους ερμηνεύοντας …

Περισσότερα

Μουσική Κεντιά

“Ή Άνασσα στο νησί της Μαστίχας”

Το φθινόπωρο του 2021 ενταχθήκαμε η τάξη της Α’ λυκείου, με παρότρυνση της καθηγήτριας κα Ερμιόνης Τάμαρη στο πρόγραμμα “Άχρονοι κύκλοι, επίμονες γραμμές, ταξίδια μεταμόρφωσης” που διοργάνωσε η Άνασσα, με σκοπό να αναδείξουμε το νησί μας , την ιστορία του και το μοναδικό μας προϊόν τη μαστίχα. Έχοντας καλλιτεχνική συναίσθηση αγκαλιάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δράση του προγράμματος και αποκτήσαμε ενεργό ρόλο σε όσα μας ζητήθηκαν.

Αρχικά δουλέψαμε ομαδικά στις διαδικτυακές, πρώτες συναντήσεις με σκοπό την εύρεση του θέματος της ταινίας. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων η κα Χρυσάνθη Μπαδέκα και ο κος Δημήτρης Μπιμπίλιας μας εισήγαγαν στο χώρο του κινηματογράφου, μεταδίδοντάς μας γνώσεις όπως στη σωστή διαμόρφωση ενός σεναρίου και κατ’επέκταση την παραγωγή μιας ταινίας. Περισσότερα

Πείραμα Ερατοσθένη

Περίπου 2.300 χρόνια πριν, ο Ερατοσθένης σκέφτηκε να μετρήσει την περίμετρο της γής χρησιμοποιώντας μόνο τον ήλιο, μία ράβδο, μία σκιά, και τη δύναμη του μυαλού του. Στις 21 Μαρτίου 2022, ημέρα  Εαρινής Ισημερίας, οι μαθητές και οι μαθήτριές της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου, προσπάθησαν να εφαρμόσουν το Πείραμα του Ερατοσθένη ,να περπατήσουν λίγο στα βήματα του και να ζήσουν βιωματικά βασικές αρχές Φυσικής και Μαθηματικών..

Υπεύθυνοι καθηγητές Μιχάλης Ψαλτάκης ,Στέλιος Πρώης , Μαρίνα Σαλλιάρη

276063565 1012092776347468 2689174404370127641 n

2022 ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΙΟΥ23649227

Ταξίδια μεταμόρφωσης

Δύο σχολεία , το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και το Μουσικό Σχολείο Χίου, χάρη στη βοήθεια της Ανασσα – Anassa , άνοιξαν ένα παράθυρο γεμάτο τέχνη και φως.
Ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα διαδικτυακών εργαστηρίων (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2021), που απευθύνεται σε εφήβους 15-18 ετών παραμεθόριων περιοχών και σκοπό έχει την καλλιτεχνική έκφραση των εφήβων, την σύνδεσή τους με την Ιστορία του τόπου τους, την εξοικείωσή τους με την Τέχνη του Κινηματογράφου, του storytelling και των πολυμέσων, καθώς και την καλλιέργεια της φαντασίας τους είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 2 ντοκιμαντέρ ,που παρουσιάζουν τον Τόπο τους και την ιστορία του μέσα από τη δική τους νεανική ματιά.
Παράλληλα ένα υπέροχο site ,κατασκευάστηκε από το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και στέγασε όλη αυτή τη δημιουργία. Ας το επισκεφτούμε και ας δούμε τι ετοίμασαν για μας αυτά τα παιδιά!