ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Αφίσα 2.3

Μουσικά Σάββατα & Κυριακές

02/03/2024

Μαθητές / τριες & Εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους

Στο Μουσικό Σχολείο Χίου, το Σάββατο 2 Μαρτίου θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τον πιανίστα και καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, Δρα Ανδρέα Ξενόπουλο για να παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ πιάνου σε συνεργασία με την καθηγήτρια του σχολείου μας, κα Εβίτα Μανιατοπούλου.

Τoυς δύο πιανίστες ενώνει φιλία χρόνων, παράλληλη μουσική πορεία καθώς και μία κοινή ερμηνευτική προσέγγιση της μουσικής.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ποικιλία έργων του πιανιστικού ρεπερτορίου. Συγκεκριμένα θα ακούσουμε το εκστατικό Liebestod από το φινάλε της όπερας του R. Wagner «Τριστάνος και Ιζόλδη» σε μεταγραφή για σόλο πιάνο, το δεξιοτεχνικό Scherzo No. 1 του F. Chopin, μια επιλογή ατμοσφαιρικών συνθέσεων του J. Sibelius και τέλος το διασκεδαστικό «Καρναβάλι των Ζώων» του C. Saent-Saens σε μεταγραφή για 4 χέρια.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. και  η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε

Μουσικές Κυριακές οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους

Ιδέες Μουσικές Κυριακές20877

Μουσικές Κυριακές

οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μοιράζονται τη μουσική τους!

Με πολλή χαρά σας διοργανώθηκε η 1η για το τρέχον σχολικό έτος συναυλία του κύκλου “Μουσικές Κυριακές”, την Κυριακή 18/02, στις 11:00 στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Σε αυτή την συναυλία  συμμετείχαν παιδιά από διαφορετικές τάξεις του σχολείου σε έργα για ένα όργανο, αλλά και συνδυασμός μικρών συνόλων.  Περισσότερα

Chios Music Festival, Winter Edition ,2024 και Μουσικό Σχολείο Χίου

Το Μουσικό Σχολείο Χίου με μεγάλη χαρά συμμετέχει στο Chios Music Festival με τρεις εμφανίσεις.

  • Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Μουσικοί Διάλογοι, οι καθηγητές του Σχολείου μας συμπράττουν με την Όλγα Holdorff Μυριαγκού,
  • την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο , Μουσική συνάντηση: Το Ινστιτούτο Julius Stern του Πανεπηστημίου Τεχνών του Βερολίνου ταξιδεύει στη Χίο και στις Οινούσσες, πρόκειται γισ σύναυλία κλασικής μουσικής με νέους σολίστ και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου
  •   Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 19.00 & 21:00 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στην όπερα για παιδιά  KIRANA, ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ,όπου μαθητές και μαθήτριες του Μ.Σ.Χίου συμμετέχουν στο πρωτοποριακό διεθνές καλλιτεχνικό προτζεκτ του Ruben Zahra από τη Μάλτα που σχεδιάστηκε για να συνδέσει τα παιδιά με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Πρόγραμμα Chios Music Festival winter edition 3-10 Feb 2024