Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου

ekpaideutiko-uliko-newΤο ΥΠΠΟΑ ενημερώνει ότι έχει παραχθεί έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό πακέτο με θέμα το αρχαίο θέατρο. Πιο αναλυτικά, το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει:

Εκπαιδευτικό φάκελο με τίτλο «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου». Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και περιέχει τα έντυπα: 

  • «Από τη Διονυσιακή λατρεία στη θεατρική πράξη», 

  • «Ένα ταξίδι σε αρχαία θέατρα και ωδεία του κόσμου», 

  • είκοσι οκτώ (28) πολύπτυχα με προτάσεις εκπαιδευτικών περιπάτων σε επιλεγμένα αρχαία θέατρα και ρωμαϊκά ωδεία της επικράτειας, 

  • ένα κόμικ με τίτλο «Αριστοκλής, ένα υπηρέτης του Διονύσου» καθώς και 

  • ένα CD-Rom με τα ηλεκτρονικά αρχεία (PDF) των παραπάνω εντύπων συμπληρωμένα από δέκα (10) ακόμη που προσεγγίζουν διαφορετικές πτυχές του αρχαίου θεάτρου από την γέννησή του μέχρι και την αναβίωσή του στη νεότερη Ελλάδα. 

Το υλικό εμπλουτίζεται από προτάσεις εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και φύλλα εργασίας προσαρμοσμένα σε διαφορετικές ηλικιακές βαθμίδες. 

Ο διαδικτυακός τόπος, περιλαμβάνει ενημερωτικά κείμενα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μηχανή αναζήτησης εκθεμάτων που σχετίζονται με το αρχαίο θέατρο από μουσεία της επικράτειας, ψηφιακή βιβλιοθήκη με όλο το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού φακέλου, προτάσεις δραστηριοτήτων καθώς και διαδραστικά παιχνίδια. 

Το  παραπάνω εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή flip-book και του υλικού σε ψηφιακή μορφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση