Σεμινάριο Εκπαιδευτικών με θέμα ‘Πολλαπλή Νοημοσύνη, Μαθησιακή Λειτουργία – Ολιστική Προσέγγιση’

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνουν Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα ‘Πολλαπλή Νοημοσύνη, Μαθησιακή Λειτουργία – Ολιστική Προσέγγιση’.

Στόχος είναι να διαπιστώσουν οι Εκπαιδευτικοί την σημαντικότητα της θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης, στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης των μαθητών/-τριών τους στην καθημερινή διδακτική πράξη, στις Βιωματικές δράσεις και στις Ερευνητικές εργασίες.

Η θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης, μπορεί επίσης να βοηθήσει τους Εκπαιδευτικούς και σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, στα Πολιτιστικά προγράμματα, στην Τοπική Ιστορία και σε άλλες Σχολικές δραστηριότητες.

Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν από τους κ. Dr. Τσιναρέλη Γιώργο, Dr. Φλουρή Γιώργο και Dr. Μαυρόπουλο Α. συνεργάτες Καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Συμμετέχοντες: Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητές/-τριες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τ.Θ.Σ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τόπος διεξαγωγής, Ημέρες & Ώρες: στο Ναύπλιο την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 17:30 – 21:00, στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου,

Αιτήσεις συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω της ανάλογης ηλεκτρονικής φόρμας στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/EUMtRpnWNRub4lyp1 ΜΕΧΡΙ 19 Φεβρουαρίου 2018 και θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό τους e-mail.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Dr. Τσιναρέλης. Γ

Εγκεφαλική λειτουργία, νοητική δεξιότητα

17.30 – 18.25

5’ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Dr.Φλουρής. Γ

Μορφές νοημοσύνης, κοινωνική πραγματικότητα, προσαρμογή στο σχολείο, στο επάγγελμα και τη ζωή

18.30 – 19.25

5’ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Dr. Μαυρόπουλος. Α

Πολλαπλή νοημοσύνη, η εφαρμογή για μια αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση.

19.30 – 20.25

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ 5’

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Dr.Φλουρής. Γ

Πλαίσιο κριτικού (ανα)στοχασμού και ” αρχιτεκτονικής της διδασκαλίας “’ για μια αποτελεσματική προσέγγιση του διδακτικού έργου:

Από τους παλιούς στους νέους ρόλους του εκπαιδευτικού.

17.30 – 18.15

Dr. Μαυρόπουλος. Α

Το « πεντάγωνο » της διδασκαλίας ως διακύβευμα για το σχεδιασμό, τη διεξαγωγή και αξιολόγηση αποτελεσματικής διδασκαλίας.

18.15 – 19.00

Dr. Τσιναρέλης. Γ

Προσαρμοσμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την ολιστική νοητική ανάπτυξη. Ο εγκέφαλος στο σχολείο της ζωής.

19.00 – 19.45

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ 45’

ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση