Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με τίτλο ‘Το παραμύθι για το περιβάλλον, την αειφορία και τον πολιτισμό’

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας διοργανώνουν

Επιμορφωτικό βιωματικό Σεμινάριο

με θέμα:

Το παραμύθι για το περιβάλλον, την αειφορία και τον πολιτισμό’

για τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στον Νομό.

Το σεμινάριο στοχεύει στην ανάδειξη του παραμυθιού ως παιδαγωγικού και διδακτικού εκπαιδευτικού υλικού που συμβάλλει γενικότερα στην ισόρροπη και ολόπλευρη ψυχοσωματική εξέλιξη των μαθητών.

Επιμέρους στόχος του Σεμιναρίου είναι η ολιστική παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση των πανανθρώπινων αξιών του σεβασμού στη φύση, της ανθρώπινης αλληλεγγύης που αναδύονται μέσα από τα παραμύθια (παραδοσιακά και σύγχρονα).

Επιπλέον στόχος του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση των καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων και η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Το σεμινάριο στοχεύει επίσης στην ανάδειξη της συμβολής του παραμυθιού στην ενδυνάμωση των κινήτρων των μαθητών για συμμετοχή στη μαθησιακή διαδικασία μέσα από την αισθητική απόλαυση που προσφέρει.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με τον ερασιτεχνικό σύλλογο ‘Παραμυθούδες του Ναυπλίου’. Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 8 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Άργους.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι:

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ.

  • Η διδακτική αξιοποίηση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία – Έλενα Παπαρίζου (εκπαιδευτικός ΠΕ70 /συγγραφέας)

  • Βιωματικό εργαστήριο: «Ταξιδεύοντας στον ορατό και αόρατο κόσμο των παραμυθιών μέσα από τα παραμύθια» – Σοφία Ασλανίδου (Παραμυθούδες Ναυπλίου), Καλλιόπη Καλποδήμου (ΠΕ02 / ΠΕ32), Έλενα Παπαρίζου (ΠΕ70 /Συγγραφέας),

  • Παρουσίαση του εργαστηρίου

  • Συζήτηση – Σύνθεση – Συμπεράσματα

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ.

  • Βιωματικά εργαστήρια:
  • Α)«Αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού “Η Κουρέλω” και τα βήματα για να κάνω ένα παραμύθι δικό μου» – Σοφία Ασλανίδου (Παραμυθούδες Ναυπλίου), Καλλιόπη Καλποδήμου (ΠΕ02/ΠΕ32),Μιχάλης Τετώρος (ΠΕ16)

  • Β) Ανάδυση των χαρακτήρων και των διεργασιών ενός παραμυθιού, δημιουργική σύνθεση και γραφή – Άλκηστις Κοντογιάννη, Καθηγήτρια ΜΠΣ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

  • Παρουσίαση των εργαστηρίων

  • Συζήτηση – Σύνθεση – Συμπεράσματα

Μετά το τέλος του διήμερου σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διήμερο Σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/F1qIhJAj3lTJKeNZ2.

Προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος και συμπλήρωσης της φόρμας: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση