Αντιστοιχία διδακτικών βιβλίων και μαθημάτων ΕΠΑΛ. σχ. έτους 2012-13

Αντιστοιχία διδακτικών βιβλίων και μαθημάτων Ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων σχολικού έτους 2012-2013

Α΄ τάξη

Β΄ τάξη

Γ΄ τάξη

Επιμορφωτικό σεμινάριο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης “Learning by six Thinking Hats”

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Δράμας σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών) διοργανώνει το επιμορφωτικό project ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης “Learning by six Thinking Hats”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δράμας http://elearning.didedra.gr κατά το διάστημα 15.10.2012 – 28.02.2013. Το project θα υλοποιηθεί με τη μεθοδολογία του Bernie Dodge «Ιστοεξερεύνηση» (WebQuest) και θα βασιστεί στο θεωρητικό μοντέλο του Edward de Bono «τα έξι καπέλα σκέψης» (Six Thinking Hats).

Σχετικό έγγραφο

Πληροφορίες – Εγγραφές (07/09/2012 – 30/09/2012)

Επιμορφωτικό Σεμινάριο κλάδου ΠΕ01 Ν. Φωκίδας

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 π. μ., στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου Άμφισσας, θα πραγματοποιηθεί Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους Θεολόγους Καθηγητές των Σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Φωκίδας από τον Σχολικό Σύμβουλο των Θεολόγων Δρ. κ. Δημήτριο Ε. Φύκα, με θέματα: «Η αγωγή των νέων κατά τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και ο εκπαιδευτικός Θεολόγος – Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Σχετικό έγγραφο

15ο Διεθνές Συνέδριο: «Διαπολιτισμικότητα, Διοίκηση της Εκπαίδευσης και Οικονομική Κρίση στην Κοινωνία, το Σχολείο, την Οικογένεια και τα Ελληνικά ως Ξένη Γλώσσα»

Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει στην Πάτρα στις 23-25 Νοεμβρίου 2012 το 15ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Διαπολιτισμικότητα, Διοίκηση της Εκπαίδευσης και Οικονομική Κρίση στην Κοινωνία, το Σχολείο, την Οικογένεια και τα Ελληνικά ως Ξένη Γλώσσα», που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Συνεδρίων του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Σχετικό έγγραφο

Περισσότερες πληροφορίες

Εκπαιδευτικά προγράμματα Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου 2012-2013

Με ευθύνη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προγράμματα για τη σχολική χρονιά 2012-2013, τα οποία πλαισιώνουν τόσο τις Μόνιμες Συλλογές του Μουσείου όσο και την Περιοδική Έκθεση με τίτλο « ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ. Το Πλοίο-οι Θησαυροί-ο Μηχανισμός».

Σχετικό έγγραφο

Εκπαιδευτικά προγράμματα/επισκέψεις στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται στο ανακαινισμένο Μέγαρο Αλέξανδρου Διομήδη (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 146), διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις τα οποία απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πολύτιμα ιστορικά τεκμήρια (έγγραφα, φωτογραφίες, μηχανές γραφείου, σχέδια, χάρτες) μέσα από τα οποία αναδεικνύονται το σύνολο της οικονομικής ιστορίας του νεότερου ελληνικού κράτους αλλά και σημαντικές πτυχές της πολιτικής, πολιτισμικής και κοινωνικής μας ιστορίας.

Σχετικό έγγραφο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με θέμα «Εμβόλια, φαγητό και σχολείο για τα φτωχά παιδιά όλου του κόσμου». Το πρόγραμμα αυτό έχει αναγνωρισθεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αποτελείται από τρεις (3) φάσεις.

Σχετικό έγγραφο

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραφεία UNICEF

Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37

16121 Καισαριανή, Αθήνα

Τηλ. Κέντρο: 210 72 55 555

FAX: 210 72 52 555

Πρόσκληση

Άμφισσα,  4 Σεπτεμβρίου 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στη γιορτή έναρξης της σχολικής χρονιάς 2012-2013, που θα γίνει στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Άμφισσας την 11-09-2012, ημέρα Τρίτη  και ώρα  10:00 π.μ.

Μετά τιμής

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Παπαδήμας

Ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός στο Αρχείο της ΕΡΤ

Στο Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζεται ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός που συνέβαλε με τη σύζυγό του Εύα Πάλμερ-Σικελιανού στην αναβίωση των Δελφικών Γιορτών (1927, 1930) στους Δελφούς. Η σχετική διεύθυνση είναι:

http://www.ert.gr/ert-arxeio/item/15231-AGGELOS-SIKELIA%CE%9DOS

Εκεί, κανείς, μπορεί να βρει πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του ποιητή, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό.

Ο λογοτέχνης Γιάννης Σκαρίμπας στο Αρχείο της ΕΡΤ

Στο Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζεται ο μεγάλος λογοτέχνης από την Αγία Ευθυμία Φωκίδας Γιάννης Σκαρίμπας. Η σχετική διεύθυνση είναι:

http://www.ert.gr/ert-arxeio/item/2243-GIA%CE%9D%CE%9DHS-SKARIMPAS

Εκεί, κανείς, μπορεί να βρει πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του λογοτέχνη, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό.

Ο ζωγράφος Σπύρος Παπαλουκάς στο Αρχείο της ΕΡΤ

Στο Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζεται ο μεγάλος ζωγράφος και αγιογράφος του ναού της Ευαγγελίστριας  στην Άμφισσα,  Σπύρος Παπαλουκάς, με καταγωγή από τη Δεσφίνα.  Η σχετική διεύθυνση είναι:

http://www.ert.gr/ert-arxeio/item/13690-SPYROS-PAPALOYKAS.

Εκεί, κανείς, μπορεί να βρει πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου, μαζί με οπτικοακουστικό υλικό.

Τομέας Πληροφορικής ΕΠΑΛ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ


Τα μαθήματα ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής είναι:

Β’ τάξη: Βασικές Αρχές Πληροφορικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας, Λειτουργικά Συστήματα, Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο, Δίκτυα Υπολογιστών Ι, Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου, Συντήρηση Υπολογιστών.

Γ’ τάξη: Δομημένος Προγραμματισμός, Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ, Λειτουργικά Συστήματα ΙΙ, Βάσεις Δεδομένων, Στοιχεία Προγραμματισμού σε Γραφικό Περιβάλλον (Visual Programming), Εφαρμογές Πολυμέσων.

Περισσότερα στοιχεία για τα αναλυτικά προγράμματα και το περιεχόμενο των μαθημάτων, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://www.pi-schools.gr/lessons/tee/computer/ (αγνοήστε την αντιστοιχία τάξεων-μαθημάτων).

Δυνατότητες εργασίας

Ο απόφοιτος του τομέα Πληροφορικής μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά, ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί σε:

– Επιχειρήσεις, οργανισμούς,  κ.α., καθώς επίσης και φορείς που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες  Πληροφορικής.

Επιχειρήσεις που:

– Κατασκευάζουν ή υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής.

– Σχεδιάζουν, εγκαθιστούν και υποστηρίζουν δίκτυα υπολογιστών και δικτυακές υπηρεσίες.

– Αναπτύσσουν και υποστηρίζουν εφαρμογές λογισμικού.

– Προωθούν – πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες Πληροφορικής, δικτυακό εξοπλισμό και δικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές λογισμικού.

– Ως ελεύθερος επαγγελματίας π.χ. γραφείο υποστήριξης και προώθησης δικτυακού εξοπλισμού και δικτυακών υπηρεσιών.

Ο απόφοιτος μπορεί να:

– Αναλαμβάνει αυτοδύναμα – αυτόνομα όσα αναφέρονται στην εγκατάσταση, υποστήριξη, διαχείριση και αξιοποίηση συστημάτων ενός χρήστη και απλών τοπικών δικτύων.

– Αναλαμβάνει υπό την επίβλεψη, τον έλεγχο και τις οδηγίες κάποιου υπεύθυνου όσα αναφέρονται σε μεγαλύτερα συστήματα, μεγαλύτερα δίκτυα ή άλλες δραστηριότητες.

– Κάνει χρήση υπηρεσιών και προϊόντων Πληροφορικής.

– Υποστηρίζει, ως προς τη χρήση των συστημάτων, τους πελάτες ή και τους χρήστες αντίστοιχων υπηρεσιών.

– Πωλεί, εγκαθιστά και υποστηρίζει υπηρεσίες – προϊόντα Πληροφορικής και δικτυακό εξοπλισμό.

– Αναπτύσσει απλές εφαρμογές Πληροφορικής.

– Διαχειρίζεται εξοπλισμό και υπηρεσίες απλών τοπικών δικτύων υπολογιστών.

– Εγκαθιστά, υποστηρίζει και συντηρεί εξοπλισμό και υπηρεσίες απλών τοπικών δικτύων υπολογιστών.

– Αναπτύσσει απλές εφαρμογές πολυμέσων και Διαδικτύου.

– Δημιουργεί ιστοσελίδες και να συντηρεί το περιεχόμενό τους.

(Τα στοιχεία προέρχονται από το βιβλίο παρουσίασης των τομέων – ειδικοτήτων ΕΠΑΛ του τμήματος B’ – Τ.Ε.Ε.  της Δ.Σ.Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Πληροφοριακός Οδηγός ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ. Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές», 2009)

(Αναδημοσίευση από το blog των εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ του 1ου Σ.Ε.Κ. Άμφισσας)