Άρθρα ανά μήνα: Δεκέμβριος 2024
Ενημέρωση/Βαθμολογία Α΄ τριμήνου – Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Αγαπητοί γονείς, την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 13:20 θα γίνει γενική ενημέρωση για την εκπαιδευτική πορεία των μαθητών από όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις τάξεις και θα δοθεί η βαθμολογία του Α΄ τριμήνου στις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄.
Στα παρακαλούμε, για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, εκείνη την ημέρα να μην παραμείνουν οι μαθητές/τριες που σχολάνε στις 13.15΄ στον προαύλιο χώρο καθώς δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί για την εποπτεία τους.
Επίσης σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024 στις 10.00 μ.μ. να παρακολουθήσετε την χριστουγεννιάτικη γιορτή που έχει ετοιμάσει η Β΄ τάξη του σχολείου μας.
Το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
2η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ «ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Συγκέντρωση ειδών διατροφής στο σχολείο μας για το “Χαμόγελο του Παιδιού”
Αγαπητοί γονείς, ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων και κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, το σχολείο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση συγκέντρωσης ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΟΧΙ ΡΟΥΧΩΝ) του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα τρόφιμα πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.
Ο ρόλος των σχολείων σε αυτήν την προσπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του Οργανισμού, αναδεικνύει την κοινωνική μας ευαισθησία και παράλληλα αποτελεί το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές/τριές μας για την έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Σας ευχαριστούμε, γι΄αυτό, εκ των προτέρων για τη συνδρομή σας, παραθέτοντας ενδεικτική λίστα προϊόντων, τα οποία θα συγκεντρώνουμε στο Γραφείο των Διδασκόντων του σχολείου μας ως το αργότερο Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024:
– Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, κρέμες αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμοί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα.
– Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες Νο 4-5-6, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα.
– Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.
– Είδη υγιεινής και οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες, σακούλες απορριμμάτων, απορρυπαντικά πλυντηρίου, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, χλωρίνη, διαφανής μεμβράνη, λαδόκολλα, γάντια μιας χρήσης.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Συμμετοχή του σχολείου μας στο Make a Wish
Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής φέτος γιορτάζει τα 25 του χρόνια και όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να δώσουμε δύναμη σε εκατοντάδες παιδιά που έχουν ανάγκη, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Εδώ και 25 χρόνια, με τη δική σας πολύτιμη συμβολή, “ταξιδεύουμε” σε όλη την Ελλάδα και δίνουμε φως στις ζωές παιδιών που το έχουν ανάγκη.
Αποκτώντας το δικό σας χάρτινο αστέρι με μία δωρεά των 2€, συμβάλλετε και εσείς στην προσπάθειά μας να εκπληρώσουμε ακόμη περισσότερες ευχές. Μέχρι σήμερα έχουν εκπληρωθεί 240 ευχές παιδιών ενώ άλλα 226 παιδιά περιμένουν την εκπλήρωση της ευχής τους.
Για ακόμη μία χρονιά, έχετε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με τα παιδιά ευχής στέλνοντάς μας τα δικά σας μηνύματα, είτε στον ‘τέλειο’ κύκλο, είτε στο διαφορετικό αστέρι. Είναι μεγάλη τους χαρά να λαμβάνουν τις ευχές άλλων παιδιών!
“Ήλιοι και αστέρια σε έναν ουρανό”. Όπως συνυπάρχουν ο ήλιος και τα αστέρια, έτσι προσκαλούμε όλους εσάς να συνυπάρξετε με τα παιδιά ευχής γεμίζοντάς τα δύναμη.
Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας wishstar.gr

