ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ

 7 – 10 Ιουλίου 2022

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Θέμα: Ενημέρωση και συμμετοχή μαθητών σε εξωσχολικά εργαστήρια εμψύχωσης

 Με αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα νέο, ετήσιο Φεστιβάλ, που ξεκινάει φέτος το καλοκαίρι και επιχειρεί να ενταχθεί δυναμικά στον χάρτη των περιφερειακών φεστιβάλ της χώρας. Πρόκειται για τους “Αριστοναύτες”, που διοργανώνει ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Ηλίας Κατσούλης και τη δημιουργική ομάδα του Animasyros (συμπαραγωγή). Δεν πρόκειται για ένα ακόμα φεστιβάλ μετακλήσεων, αλλά για μία διοργάνωση με πρωτότυπο περιεχόμενο, που θα περιλαμβάνει:

– βιωματικά εργαστήρια για τους δημότες παιδικής, εφηβικής και τρίτης ηλικίας, σχετικά με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, σε 4 διαφορετικά σημεία του δήμου. Τα εργαστήρια εμψυχώνονται από έμπειρους εκπαιδευτές και αναδεικνύουν τη σχέση των κατοίκων με την περιοχή τους, με την τοπική κοινωνία και με τη φύση.

 – συναυλία λυρικού τραγουδιού

– εικαστική έκθεση

 – performance

 – festival lab στο ξενοδοχείο Sykion Beach, συνάντηση εργασίας φορέων από φεστιβάλ και πολιτιστικούς οργανισμούς από όλη τη χώρα.

 – προβολές ταινιών από το animasyros σε Δερβένι και Ξυλόκαστρο.

 – μεγάλη συναυλία στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο Ξυλόκαστρο

Το Φεστιβάλ “Αριστοναύτες” θα διαρκέσει 4 ημέρες, θα λάβει χώρα 7-10 Ιουλίου και η ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει αρχές Μαΐου.

Θεωρούμε πως πρόκειται για μία διοργάνωση που αξίζει  επίσημη στήριξη από την Πολιτεία, καθώς διαμορφώνει ένα δικό του στίγμα στο πολιτιστικό τοπίο, από το οποίο θα έχουν όφελος τόσο οι επισκέπτες όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ “Αριστοναύτες” να αποτελέσει σημείο αναφοράς, μέσω του προσεγμένου του προγράμματος και της πρωτοτυπίας των δράσεων και να είναι η αφορμή για μία μεγάλη ετήσια γιορτή πολιτισμού και συμπερίληψης. 

 II. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ

Παρασκευή 8 Ιουλίου, 11:00-14:00 – Πευκιάς, Ξυλόκαστρο

Σάββατο 9 Ιουλίου, 11:00-14:00 – Ρέμα των Μύλων

Το εργαστήριο αυτό προσκαλεί άτομα της τρίτης ηλικίας μαζί με τα εγγόνια τους, να συμμετάσχουν σε μία πρωτότυπη δημιουργική δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προώθησης της ανακύκλωσης. Σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου, θα διεξαχθεί για δύο γκρουπ, την πρώτη ημέρα στο αστικό δάσος του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο. Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί σε ένα ξεχωριστό σημείο, στο Ρέμα των Μύλων στη Ζάχολη, στα ορεινά του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Πηγή έμπνευσης και αναφορά για το εργαστήριο είναι το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη Ύπνος της συλλογής Νηπενθή, όπου ο ποιητής αναφέρεται στο μοναδικής ομορφιάς σπάνιο αισθητικό πευκόδασος του Ξυλοκάστρου, το οποίο και αποκαλεί ως «το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας». Εκπαιδεύτρια: Μαργαρίτα Σιμοπούλου.

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σάββατο 9 Ιουλίου, Συκιά Κορινθίας &

Κυριακή 10 Ιουλίου, Δερβένι

Στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την τέχνη του animation και η δημιουργία μιας πρωτότυπης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Το εργαστήριο γίνεται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αξιοποιεί μικτές τεχνικές animation. Η δράση έχει διάρκεια 4 ώρες (12:00-16:00)και θα προσφερθεί για δύο γκρουπ παιδιών, τη μία ημέρα στη Συκιά και το δεύτερο στο Δερβένι Κορινθίας. Εκπαιδευτής: Έλενα Παυλάκη.

Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν και οι δάσκαλοι των τάξεων αποκτώντας τη γνώση της τέχνης του ανιμέισον καθώς τα εργαστήρια θα αποτελούν μια εισαγωγή στην εν λόγω τέχνη.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στα εργαστήρια το συντομότερο δυνατόν, ώστε να οργανωθεί καλύτερα.

Σας ευχαριστούμε!

Ευθυμία-Μαρία Μούζου
Γραφείο Δημάρχου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *