Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη γονέων

Αγαπητοί γονείς,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία της Γραμμής 10306 και ειδικότερα της ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιών και εφήβων, μέσω της επιλογής 3.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες:

Eνημερωτικό έντυπο για το πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων

Aφίσα

Εναρξη μαθημάτων – διαχείριση κρουσμάτων

 Αγαπητοί γονείς, καλή χρονιά με υγεία δύναμη και αισιοδοξία!

•  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις νέες οδηγίες  λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλοι/ες οι μαθητές/τριες (εμβολιασμένοι/ες και μη) την  πρώτη μόνο εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου εκτός των καθιερωμένων βεβαιώσεων αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (σελφ τεστ) που επιδεικνύνουν στους εκπαιδευτικούς κάθε Τρίτη και Παρασκευή θα πρέπει να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού τεστ και την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, τη Δευτέρα 10/1/22. Τα τεστ πρέπει να γίνονται ως 24 ώρες πριν την προσέλευση των παιδιών στο σχολείο.

Από τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου τα παιδιά θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν τα καθιερωμένα δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δηλώνετε το αποτέλεσμα των αρνητικών τεστ στην Πλατφόρμα edupass | GOV.GRκαι να εκτυπώνετε την σχολική κάρτα ή να την συμπληρώνετε χειρόγραφα (αν δεν μπορείτε να την εκτυπώσετε), προκειμένου οι μαθητές/τριες να έχουν πρόσβαση στο σχολείο.

•  Επίσης σύμφωνα με τις νέες οδηγίες λειτουργίας του σχολείου, ο/η μαθητής/τρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 δεν πρέπει να έρθει στο σχολείο και να παραμείνει σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, ο/η μαθητής/τρια με επιβεβαιωμένο COVID-19 πρέπει να απέχει και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες (π.χ. φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, αθλητισμός).

Ο μαθητής/τρια μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο την έκτη ημέρα, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Οι μαθητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι/ες ή με ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου εφόσον την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός. β) Οι μη εμβολιασμένοι/ες ή χωρίς ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου τριμήνου μαθητές/τριες εφόσον την έκτη μέρα ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος (rapid test) είναι αρνητικός.

Για οποιαδήποτε περίπτωση, σχετική με τη διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού και στενών επαφών των μαθητών/τριών, σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το σχολείο.

Καλή αρχή!

Ο Διευθυντής