Ενημέρωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Αγαπητοί γονείς,

λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 δε θα γίνουν μαθήματα. Κάθε τμήμα θα πραγματοποιήσει δραστηριότητες στην τάξη του. Τα παιδιά θα έρθουν το πρωί κανονικά στο Σχολείο και θα σχολάσουν στις 9:40. Τα λεωφορεία θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγια.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 το Σχολείο μας θα εκπροσωπηθεί στη δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου μόνο από τον Διευθυντή και τον σημαιοφόρο. Επίσης και στο ηρώο για την κατάθεση στεφάνου θα παραστεί μόνο ο Διευθυντής με τον σημαιοφόρο. Η καθιερωμένη παρέλαση δε θα πραγματοποιηθεί.

Ο Διευθυντής

Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για τους μαθητές και μαθήτριες της A΄ δημοτικού και τους νέους μαθητές του σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Προκειμένου το σχολείο μας να έχει τη δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με όλες τις υπηρεσίες της για το σύνολο των μαθητών/τριών μας, εφόσον δημιουργηθεί ανάγκη για αναστολή της λειτουργίας του είναι αναγκαία η εγγραφή και των μαθητών/τριών της Α΄ταξης αλλά και εκείνων που δεν έχουν εγγραφεί ως τώρα, στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Για τον σκοπό αυτό λειτουργεί αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών του ΠΣΔ με ευθύνη του κηδεμόνα, η οποία υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
  2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email). ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ονοματεπώνυμο, το email και το κινητό τηλέφωνο του κηδεμόνα που ζητούνται πρέπει να είναι τα ίδια με αυτά που έχετε δηλώσει στο σχολείο μας!
  3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.
  4. Ο κηδεμόνας μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
  5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει: i) Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως είναι καταχωρημένα στο σχολείο. Συγκεκριμένα ζητούνται: Αριθμός Μητρώου (Αρ.Μητρώου), Τάξη και Τμήμα του Μαθητή τα οποία θα χορηγηθούν στους μαθητές από τις δασκάλες τους. Εναλλακτικά μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο σχολείο μας για να σας γνωστοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά (τηλ 2743022652). ii) Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική. iii) Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
  6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας τσεκάροντας το τετραγωνίδιο για τη παροχή συγκατάθεσης στο τέλος των όρων, μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού πατώντας το πράσινο κουμπί με την ένδειξη επόμενο.
  7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα myschool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
  8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
  9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
  10. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων (βήμα 7) και η δημιουργία του λογαριασμού, ο κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει με το σχολείο ώστε να διασταυρώσει την ορθότητα των στοιχείων του/της μαθητή/μαθήτριας. Εναλλακτικά, μπορεί να υποβάλει αίτημα υποστήριξης προς το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από τη σχετική επιλογή που υπάρχει στην οθόνη της εφαρμογής.

Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

Ο διευθυντής του σχολείου

Κανόνες και οδηγίες για την λειτουργία του σχολείου

Aγαπητοί γονείς, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων επιθυμούν να σας γνωστοποιήσουν, παράλληλα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων που ήδη σας έχουν σταλεί, και τους βασικούς κανόνες και τις οδηγίες που διέπουν την καθημερινή λειτουργία του, όπως αυτοί απορρέουν από τις τρέχουσες νομοθετικές διατάξεις, τις παιδαγωγικές αρχές και την ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για μια ομαλή και δημιουργική σχολική ζωή, την επίτευξη των παιδαγωγικών στόχων, καθώς και τη διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλα τα παιδιά του σχολείου:

1) Προσέλευση και αποχώρηση

Α) Η προσέλευση μαθητών γίνεται από τις 8.00΄ ως τις 8:15΄. Τα παιδιά πρέπει να φορούν μάσκα. Για λόγους ασφάλειας των μαθητών, τα παιδιά θα πρέπει να τα αφήνετε στην είσοδο του σχολείου που βρίσκεται στην οδό Νοταρά καθώς τα παιδιά που μεταφέρονται με λεωφορεία χρησιμοποιούν την είσοδο στη οδό Ρωμέση. Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρός λόγος και, μόνο, κατόπιν αδείας από τους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς, μπορείτε να εισέρχεστε στο προαύλιο του σχολείου. Προκειμένου να μην έχουν υπερβολικό βάρος οι τσάντες που μεταφέρουν τα παιδιά και να προστατευτεί η σωματική τους υγεία, σας συνιστούμε: να ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και τα παιδιά για το ποια βιβλία θα μένουν στο σχολείο και να ελέγχετε μαζί με τα παιδιά το πρόγραμμά τους, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη μεταφορά βιβλίων και τετραδίων στο σχολείο. Επίσης, σε κάθε αντικείμενο του μαθητή, όπως στα εξώφυλλα όλων των βιβλίων, τετράδια, κασετίνα κ.λ.π. να αναγράφονται σε ετικέτες το ονοματεπώνυμο και η τάξη τους.

 Επισήμανση: Με την ολοκλήρωση της προσευχής στις τάξεις οι πόρτες εισόδου-εξόδου των μαθητών θα κλείνουν. Η επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση προσέλευσης των μαθητών-τριών επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του σχολείου, της τάξης και την προσωπική τους επίδοση, μαθαίνει στα παιδιά την ασυνέπεια αλλά και τα θέτει σε κίνδυνο. Για τους λόγους αυτούς, σε περίπτωση πρωινής καθυστέρησης ο/η μαθητής/τρια θα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από τον γονέα του και θα εισέρχεται από την είσοδο της οδού Ρωμέση στο τέλος της 1ης διδακτικής ώρας, στις 9.00΄ ή κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Β)  Το διδακτικό ωράριο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, όπου προβλέπονται διαφορετικά διαλείμματα  για τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις των μαθητών/τριών, διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόγραμμα πρωινού προγράμματος (Προσέλευση των μαθητών/τριών: 8.00-8.15)

Ταξεις Α,Β,Γ Διάρκεια Ταξεις Δ,Ε,ΣΤ Διάρκεια
1η  ώρα 8.15 – 9.00 45 1η  ώρα 8.15 – 9.00 45
2η  ώρα 9.00 – 9.40 40 Διάλειμμα 9.00 – 9.15 15
Διάλειμμα 9.40 – 10.00 20 2η  ώρα 9.15 – 10.00 45
3η  ώρα 10.00 – 10.40 40 3η  ώρα 10.00 – 10.40 40
4η  ώρα 10.40-11.25 45 Διάλειμμα 10.40 – 10.55 15
Διάλειμμα 11.25 – 11.40 15 4η  ώρα 10.55-11.40 45
5η  ώρα 11.40 – 12.25 45 Διάλειμμα 11.40 – 11.55 15
Διάλειμμα 12.25 – 12.35 10 5η  ώρα 11.55 – 12.35 40
6η  ώρα 12.35 – 13.15 40 6η  ώρα 12.35 – 13.15 40

 

Πρόγραμμα Ολοήμερου Προγράμματος

13:15 – 13:20 Διάλειμμα – Αποχώρηση μαθητών του υποχρεωτικού προγράμματος
13:20 – 14:00 40′ φαγητό- χαλάρωση
14:00 – 14:15 15΄ διάλειμμα
14:15 – 15:00 45΄ 1η διδακτική ώρα- μελέτη/προετοιμασία μαθημάτων
15:00 – 15:15 15΄ Διάλειμμα
15:15 – 16:00 45΄ 2η διδακτική ώρα- Πολιτισμικοί Όμιλοι
(Λήξη ολοήμερου προγράμματος)

Τα παιδιά με τόπο διαμονής το Μελίσσι, το Θαλερό, τα Γελινιάτικα και τη Συκιά μεταφέρονται δωρεάν στο σχολείο και στο χωριό τους με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά, κατόπιν γραπτής συναίνεσης των γονέων τους. Η αποχώρησή τους από το σχολείο θα γίνεται κάθε φορά με τη λήξη του πρωινού προγράμματος με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών ως τα λεωφορεία μπροστά από το σχολείο μας.

Επισήμανση: . Για την ασφάλεια των μαθητών θα πρέπει να τηρείται με συνέπεια ο χρόνος προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών. Πριν από τις 8:00΄ και μετά τη λήξη των μαθημάτων του πρωινού και ολοήμερου προγράμματος δεν υπάρχει στο σχολείο κανένα μέλος του προσωπικού αρμόδιο για την επίβλεψη των παιδιών που περιμένουν χωρίς τη δική σας επιτήρηση. Το σχολείο δεν φέρει ευθύνη για τα παιδιά που περιμένουν στο προαύλιο ή έξω από αυτό τις ώρες αυτές.

Σας παρακαλούμε κατά την προσέλευση και αποχώρησή σας με τα παιδιά στην πόρτα του σχολείου να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας, έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός που εμποδίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή είσοδο και έξοδο των μαθητών/τριών. Επίσης, σας παρακαλούμε να αφήνετε ελεύθερο το πάρκινκ μπροστά από το σχολείο καθώς χρησιμοποιείται ως χώρος επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών αλλά και να μην σταθμεύετε στη συμβολή Ρωμέση και Νοταρά για να μπορούν να στρίβουν τα λεωφορεία.

2) Ασφάλεια μαθητών

Α) Για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας η πόρτα της οδού Νοταρά θα ανοίγει μόνο κατά τις προαναφερθείσες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών. Εάν, κατά τη διάρκεια  της ημέρας, υπάρχει ανάγκη να έλθετε στο σχολείο, θα εισέρχεσθε από τη είσοδο της οδού Ρωμέση, χτυπώντας το κουδούνι για να ανοίξει η πόρτα.

Β) Οι μαθητές δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να βγαίνουν έξω από το χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Αποχώρηση παιδιού γίνεται μόνο μετά από συνεννόηση του διευθυντή ή του/της δασκάλου/ας της τάξης με τους γονείς και με συνοδεία ενός ενήλικα. Σε καμιά περίπτωση γονέας δεν παραλαμβάνει παιδί άλλου γονέα, χωρίς την έγκριση του γονέα του παιδιού και ταυτόχρονα την ενημέρωση του σχολείου.

Γ) Οι μαθητές δεν επιτρέπεται κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου να έχουν μαζί παιχνίδια, ή κινητά τηλέφωνα εντός ή εκτός του σχολικού χώρου. Εάν παραστεί ανάγκη, εμείς θα σας ειδοποιήσουμε. Ζητούμε, επίσης, την κατανόησή σας και τη συνεργασία σας στην απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων να μην διανέμονται προσκλήσεις γενεθλίων ή άλλων ιδιωτικών εκδηλώσεων στον χώρο του σχολείου για λόγους αποφυγής συναισθηματικών προβλημάτων που συχνά αυτές δημιουργούν στους μαθητές/τριες που δεν προσκαλούνται. Το κυλικείο του σχολείου μας λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως σας έχουν κοινοποιηθεί.

3) Ρύθμιση θεμάτων υγείας

Α) Η μάσκα μετά από πολύωρη χρήση από τα παιδιά εκτός από το ότι υγραίνεται είναι πολύ πιθανόν να καταστραφεί ή να λερωθεί, περιπτώσεις που όχι μόνο δεν προστατεύουν τα παιδιά αλλά και τους προκαλούν δυσφορία και αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία τους. Για να μη χρειαστεί να φέρνετε νέα μάσκα στα παιδιά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, σας παρακαλούμε για τον λόγο αυτό, να έχετε δύο ακόμα μάσκες στην τσάντα τους κάθε μια από τις οποίες θα πρέπει να έχει το δικό της σακουλάκι. Οι πάνινες μάσκες θα πρέπει να πλένονται καθημερινά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ Επίσης να φροντίζετε να μην ξεχνάνε τις μάσκες τους καθώς το σχολείο δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθεύει τα παιδιά με μάσκες με αποτέλεσμα και το παιδί να χάνει το μάθημά του αλλά και εσείς να αναγκάζεστε να προσέλθετε στο σχολείο για να φέρετε μάσκα.

Β) Σας παρακαλούμε να μη στέλνετε τα παιδιά στο σχολείο, αν νιώθουν αδιάθετα. Όταν ένας μαθητής απουσιάζει τρεις ή περισσότερες ημέρες, συνιστάται η προσκόμιση από τους γονείς ιατρικής βεβαίωσης, έτσι ώστε να προστατεύεται η υγεία η δική του αλλά και των άλλων μαθητών. Σε κάθε περίπτωση απουσίας μαθητή/τριας, οι γονείς υποχρεούνται να ενημερώνουν εγκαίρως το σχολείο.

Γ) Παρόλο που το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν επιτρέπεται να χορηγεί οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα στα παιδιά σας, εντούτοις κρίνεται σκόπιμο να ενημερώνεται για: α) ευαισθησίες ή αλλεργίες των παιδιών σε φάρμακα ή τροφές και β) τυχόν ιατρική αγωγή στην οποία υποβάλλονται ή κάποιο πρόβλημα που υπάρχει και το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ψυχοπνευματική εξέλιξή τους.

Δ) Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου απαιτείται η προσκόμιση Ατομικού Δελτίου Υγείας, για όσα παιδιά δεν το έχουν ήδη προσκομίσει (Α΄ και Δ΄ τάξη), συμπληρωμένο από τους γιατρούς, ως απαραίτητο στοιχείο για τη συμμετοχή των παιδιών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Μετά  την ημερομηνία αυτή, μαθητές που δεν το έχουν προσκομίσει δε θα συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής ή σε αθλητικού χαρακτήρα αγώνες και εκδηλώσεις του σχολείου.

Ε) Κατόπιν οδηγιών μας από το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους/στις μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, σας παρακαλούμε,  μόνο στην περίπτωση αυτή, να προσκομίσετε στη σχολική μας μονάδα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν ότι τα παιδιά σας ανήκουν σε μια τουλάχιστον από τις παρακάτω περιπτώσεις:

(i) συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό COVID-19,

(ii) νοσούν τα ίδια από κορωνοϊό COVID-19

(iii) έχουν υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19

και για όσο χρόνο αναμένουν την έκδοση του αποτελέσματος.

5) Επικοινωνία-Συνεργασία

Α) Για οποιοδήποτε παιδαγωγικό, μαθησιακό ή άλλο θέμα μπορείτε να απευθύνεστε πρώτα στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης ή της ειδικότητας και αν δε βρεθεί λύση, στο διευθυντή του σχολείου. Τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς μεταξύ των παιδιών, εντός του σχολικού χώρου, αρμόδιοι να τα διαχειρίζονται είναι αποκλειστικά οι εκπαιδευτικοί και σε καμιά περίπτωση οι γονείς.

 Β) Μέσω του ιστολογίου (blog) του σχολείου μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για θέματα λειτουργίας του σχολείου. Επίσης, στους πίνακες ανακοινώσεων στις εισόδους του σχολείου μας, αναρτούνται άμεσες, αλλά και έμμεσες με τη λειτουργία του  σχολείου ανακοινώσεις.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του Covid19 προτείνεται η ασύγχρονη επικοινωνία σας με το σχολείο. Εκτός από το blog η επικοινωνία θα γίνεται, κυρίως, ηλεκτρονικά με email, τηλεφωνικά ή όπου δεν είναι αυτό δυνατόν με φυσική παρουσία. Αν είναι απαραίτητη η προσέλευσή σας στο σχολείο θα γίνεται μετά τη λήξη των μαθημάτων δηλαδή από τις 13:20 έως τις 14:00 αφού έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία, τηρουμένων των επιβεβλημένων υγειονομικών μέτρων. Είναι αναγκαίο, σύμφωνα με τα παραπάνω, να μας ενημερώνετε άμεσα και γραπτώς κάθε φορά που αλλάζουν τα στοιχεία της διεύθυνσης ή των τηλεφώνων επικοινωνίας που μας έχετε δώσει.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας με γνήσιο ενδιαφέρον για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, ώστε να επιτευχθούν οι κοινοί  μας στόχοι για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά. 

            Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής                                              Ο Σύλλογος Διδασκόντων