Γωνιά του Στέλιου 1

Το «Δέντρο των Ευχών» στη «Γωνιά του Στέλιου»

Γωνιά του Στέλιου 1

Μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής   στην περίοδο των Χριστουγέννων οι μαθήτριες/τές του σχολείου μας, αντλώντας έμπνευση από το Αστέρι της Ευχής δημιούργησαν το «Δέντρο των Ευχών»

456819

Έχοντας ως κεντρικό μήνυμα τόσο τις αξίες που πρεσβεύει το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) όσο και το έργο του και ως αφετηρία  Ιστορίες παιδιών ευχής του Οργανισμού, επισκεφτήκαμε (δια του υπεύθυνου  του Εκπαιδευτικού  προγράμματος)  το Αιματολογικό Κέντρο της ΣΤΟΡΓΗΣ στο γενικό νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου,  στον δεύτερο όροφο που  περιλαμβάνει τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των οστών.

1Γωνιά του Στέλιου 5

Με την άδεια του Ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου  τοποθετήσαμε το  Δέντρο των Ευχών στη «Γωνιά του Στέλιου»

με στόχο

-Να ενισχύσουμε το  Φιλανθρωπικό Έργο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) προσφέροντας το χάρτινο Αστέρι της Ευχής σε επισκέπτες  συνοδούς των ασθενών.

Γωνιά του Στέλιου 6Γωνιά του Στέλιου 71

-Να θυμηθούμε Συναισθήματα και Σκέψεις  παιδιών ΕΥΧΗΣ  του Νοσοκομείου με την συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενισχύοντας  την αξία του Εθελοντισμού & της Προσφοράς.

γωνια του στελιου9γωνια του στελιου 812345

678

-Να  μνημονεύσουμε  με απόλυτο σεβασμό εκείνα τα άλλα παιδιά, που έδωσαν σκληρό αγώνα και δεν τα κατάφεραν.

Εκείνα που με την χαρά από την εκπλήρωση της ΕΥΧΗΣ  πολέμησαν γενναία, που έδιναν θάρρος στους γονείς, που δεν το έβαζαν κάτω.

Εκείνα τα παιδιά που σήμερα μας χαμογελούν από ψηλά,

μέσα από την αγωνία του θανάτου υμνούσαν το κάθε λεπτό της ζωής.

Εκείνα τα παιδιά που κατάφεραν να περάσουν τους γονείς τους σε ένα άλλο επίπεδο Αξιών. Που ζουν και προσφέρουν με το φως ενός μικρού Αστεριού από ψηλά.

 

Το Αστέρι της Ευχής με το φως  αυτού του μικρού  Αστεριού( Στέλιος) από ψηλά, μεταφέρουν  αυτές τις Αξίες  μέσα στην Εκπαίδευση και τότε το Μάθημα Ζωής γίνεται Εκπαίδευση για τη Ζωή  μαθαίνοντας:

να νοηματοδομούμε τη Ζωή.

να αναστοχαστούμε  Αξίες Ιδανικά αλλά και Προσδοκίες από τη Ζωή.

να γίνουμε οι μικροί, Αγγελιοφόροι μυνημάτων  προσφοράς και ΑΓΑΠΗΣ και οι μεγάλοι, συνειδητοποιημένοι Εθελοντές στον αγώνα παιδιών με σοβαρή Ασθένεια.

Να γίνουμε  οι ίδιοι  ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια.

make a wish 1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση