200 χρόνια μετά την Επανάσταση

Διαδραστικός Χάρτης, 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής!! (από το Δ.Σ.Ολύνθου)

Πηγή: Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου

Διαδραστικός Χάρτης, 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής!!


 

Πηγή: Greece 2021/Επίσημη Σελίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” | Official page of the “Greece 2021” Committee
Ένα ξεχωριστό επετειακό podcast, με τίτλο «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ», ετοίμασε για την Κυριακή του Πάσχα ο Διονύσης Σαββόπουλος, στο πλαίσιο δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Το podcast περιλαμβάνει τραγούδια του γλεντιού από το 1821 έως σήμερα, τα οποία παρουσιάζει με το μοναδικό του τρόπο ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός.
Το «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ» αποτελεί το πρώτο από τα επετειακά podcast της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το Διονύση Σαββόπουλο, με τίτλο «200 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ», τα οποία είναι αφιερωμένα στη μουσική διαδρομή των δύο αιώνων της σύγχρονης Ελλάδας.

Η ταινία

«“σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!»

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αποτελεί μία ευφάνταστη αφήγηση των δύο αιώνων της νεότερης Ελλάδας. Έχει στηριχθεί σε αρχειακό υλικό και τεκμήρια και προσεγγίζει το θέμα αναδεικνύοντας όχι μόνο στοιχεία της στρατιωτικής ή της πολιτικής ιστορίας μας, αλλά και στοιχεία από τις ενότητες των επιστημών, των τεχνών αλλά και της καθημερινής ζωής. Στην ουσία, επιχειρεί να δείξει πώς από το «γι αυτά πολεμήσαμε» του στρατηγού Μακρυγιάννη, μέσα από επιτυχίες, δυσκολίες και πισωγυρίσματα, καταλήξαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα: ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος. Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο κοινό την 25η Μαρτίου, στις 19:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1, ενώ στις 20:00 της ίδιας ημέρας θα είναι διαθέσιμη για προβολή εδώ καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα της Επιτροπής.

Πηγή: https://www.greece2021.gr/

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση