IMG 8612

Ολυμπισμός σημαίνει ΠαιΖΩ με ασφάλεια – Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας -στο πλαίσιο 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού / Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (World Marrow Bone Donor Day). 30 Σεπτεμβρίου 2022

IMG 8612

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που συνεργάζονται για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν και υποστήριξαν την Εκπαιδευτική Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας στο  πλαίσιο  της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού / Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022 και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών (World Marrow Bone Donor Day) 30 Σεπτεμβρίου 2022 .

Την ΕΘΝΟΑ, εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος, η Διευθύντρια της  ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) κα Ντενίζ Παναγοπούλου  και ο κ. Σταύρος Πέρρος, Ταμίας της ΕΘΝ.Ο.Α  και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο Λευτέρης Κακιούσης, Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης.

20220930 095431

Την Εκπαιδευτική Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή συνδιοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο  Παραλίμνης και Νέας Πέλλας  μέσα από το μάθημα της Φυσικής  Αγωγής  από κοινού με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας ( ΕΘΝ.Ο.Α), την  Πρωτ/θμια  και Δευτ/θμια  Εκπ/σης Πέλλας και τον Δήμο Πέλλας  στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας, υιοθετώντας το μήνυμα 

«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

20220930 100651

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους στην Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή τις μαθήτριες/τές   των σχολείων Α/θμιας καιΒ/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς των σχολείων: Δημοτικό  Σχολείο  Παραλίμνης (Διευθυντή Ιωάννη Μιχόπουλο, Βενικούδη Αργύρη), Δημοτικό  Σχολείο Νέας Πέλλας (Διευθύντρια Χαριτωνίδου Μαρία) , 6ου Δημοτικό Σχολείου Γιαννιτσών( Αρβανιτίδη Παντελή, Καρακάση Εμμανουήλ),   Γυμνάσιο  Πέλλας(Διευθύντρια Νομικού Ποθητή, Κάκια  Παυλίδου,  ) και   Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών (Διευθυντής Σίσκος Αθανάσιος,       )

Viber 2022 09 30 22 23 49 080

Την Εκπαιδευτική Αθλητική Πολιτιστική Γιορτή χαιρέτησαν

Η Προϊσταμένη Τμήματος Ε’ Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης- κ. Ευθυμιάδου Σεβαστή

 

IMG 8381

Ο Συντονιστής  Εκπ/κού Έργου  ΠΕ11, 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ,  κ. Γεώργιος  Ράπτης

IMG 8342

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Πέλλας κ. Παναγιωτίδης Μιχαήλ και ο Τοπικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος της Πέλλας, Βασίλης Στεργιούλας

IMG 8423

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος τονίζοντας την αξία της άθλησης και το σημαντικό ρόλο που έχουν οι Ολυμπιακές αξίες όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και την ζωή μας.

IMG 8351

ο Λευτέρης Κακιούσης, Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης  εκπροσωπώντας το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

IMG 8397

Η Διευθύντρια της  ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία)κα Ντενίζ Παναγοπούλου έχοντας την γενική επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ολυμπισμός σημαίνει ΠαίΖΩ με Ασφάλεια» παρουσίασε τις θεματικές ενότητες  του προγράμματος : Ωφελούμαι ψυχικά, Ακούω και μαθαίνω, Ισότιμα φέρομαι, Ζητάω όρια, Προσέχω το σώμα μου.

IMG 8363

Ακολούθησε η  υλοποίηση  από τα Σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας των  θεματικών ενοτήτων  του προγράμματος «Ολυμπισμός σημαίνει ΠαίΖΩ με Ασφάλεια»

Ωφελούμαι ψυχικά

Οι μαθήτριες /τές  με την είσοδό τους στον Αρχαιολογικό Χώρο συμμετείχαν σε Εναλλακτικές Δραστηριότητες  Τουρισμού Αθλητικής Αναψυχής

20220930 092731IMG 8542

Ο αρχαιολογικός  χώρος και η ευρύτερη περιοχή

30 ΣΕΠΤ Ενημερωτικές σημειώσεις Α4 00130 ΣΕΠΤ Ενημερωτικές σημειώσεις Α4 003

Προσανατολισμός αναγνωρίζοντας τα μνημεία στον χώρο.

30 ΣΕΠΤ Ενημερωτικές σημειώσεις Α4 002

Περιήγηση επί των αρχαίων οδών στο νότιο τμήμα του επισκέψιμου  αρχαιολογικού χώρου σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού του χώρου.
IMPACT/ΑΘΛΟΣ: Ημερολόγιο Φυσικής Δραστηριότητας MY IMPACT- 1η  ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

30 ΣΕΠΤ Ενημερωτικές σημειώσεις Α4 004

Ακούω και μαθαίνω

Οι μαθητές από το Γυμνάσιο Πέλλας  αναφέρθηκαν στις τρεις βασικές Ολυμπιακές Αξίες : τον Σεβασμό,  την Φιλία, την  Αριστεία

IMG 8317

Ζητάω όρια

Και στην συνέχεις οι μαθητές από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών  μας  υπενθύμισαν

Γιατί σεβόμαστε τους κανόνες του παιχνιδιού

Γιατί σεβόμαστε τους συμπαίκτες μας

Γιατί πρέπει να ελέγχουμε τον θυμό μας

IMG 8346

Ισότιμα φέρομαι

Ευχαριστούμε την κ. Βάσω Σίδη ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ/ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ, Συγγραφέας, Δικός μας άνθρωπος που μας μετέφερε

Μηνύματα για:

-Την σημασία της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών που σώζει ζωές.

-Την προσπάθεια των μελών της “ΛΑΜΨΗ” (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας )  για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των παιδιών που νοσούν με καρκίνο.

-Τους Ολυμπιονίκες της Ζωής  και τα παιδιά που έχουν φύγει από την ΖΩΉ. Τα δυνατά αυτά παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά, προσπαθώντας να νικήσουν τον ισχυρό αντίπαλο, τον καρκίνο.

Γιατί

Ο Εθελοντισμός για την ΥΓΕΙΑ, όπως και ο Αθλητισμός είναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

IMG 8400

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ με την ΣΤΑΣΗ συμπεριφοράς τους και την  εμπειρία τους μπορούν  να μας ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΟΥΝ να γίνουμε ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΙ  ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΖΩΗΣ,  ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ  προς τον συνάνθρωπο  και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ   ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

IMG 8415 1IMG 8427IMG 8436

κ .Άννα Νανούδη                                                 κ.Μπαλάσκα Μαρία                                     κ.Μπαλάσκα Αναστασία

Υιοθετήσαμε τα μηνύματα

«ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

«Ο Εθελοντισμός για την ΥΓΕΙΑ  όπως ο Αθλητισμός είναι τρόπος ΖΩΗΣ»

«ΈΛΑ ΚΙ ΕΣΥ! ΔΩΣΕ  ΕΛΠΙΔΑ ! ΔΩΣΕ ΖΩΗ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!»

«Πέτα τον Φόβο μακριά,
Πέτα την άγνοια μακριά,
γίνε και εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών,
Χάρισε Ζωή στον συνάνθρωπο σου».

Μετά το τέλος της ιδιαίτερα συγκινητικής εκδήλωσης με μήνυμα “Ο Εθελοντισμός για την υγεία, όπως και ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής” και αφού οι Eθελοντές Δότες Μυελού των Οστών μετέφεραν τα μηνύματα Ζωής, αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας ακολούθησε η ενότητα

Προσέχω το σώμα μου

Ευχαριστούμε για την παρουσία στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ τους  Αθλητές πρότυπα 

Την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου  μέλος της Εθνική μας ομάδας  στίβου 5η καλύτερη αθλήτρια παγκοσμίως στα 200 μ. Γ Κ20, με 23.42.

IMG 8440

Τον Γιάννη  Κυριακίδη  πρώην μέλος της Εθνικής μας ομάδας και την  κ. Ζωή Τσαβαλιά ενεργή αθλήτρια  με αθλητικές διακρίσεις στο αγώνισμα της ποδηλασίας.

IMG 8443

Μέσα από την ΑΘΛΗΣΗ μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο να μεταφέρουμε στους μαθητές ΜΗΝΥΜΑΤΑ, Αθλητικού  πνεύματος ,Πάθος για προσφορά, Επικοινωνίας, Συνεργασίας, Αξιοπρέπειας.

το ήθος καλλιεργείται

 Μπορούμε ακόμη να τονίσουμε /μιλήσουμε/ΜΑΘΟΥΜΕ

-Την αξία της καθημερινής άσκησης.

-Την δυναμική σχέση της Άσκησης, Διατροφής, και Υγιείς ανάπτυξης με την Υγεία.

-Να μάθουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε την Φυσική Δραστηριότητα στο Σχολικό περιβάλλον και έξω από αυτό(ΑΘΛΟΣ)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε αθλητικά δρώμενα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας στα Αγωνίσματα του προγράμματος «Kids’ Athletics»  α) τα αγωνίσματα δρόμου β) τις ρίψεις γ) τα άλματα με την καθοδήγηση από την Ελληνίδα αθλήτρια Πολυνίκη Εμμανουηλίδου  μέλος της Εθνική μας ομάδας  στίβου 5η καλύτερη αθλήτρια παγκοσμίως στα 200 μ. Γ Κ20, με 23.42.

IMG 8559

Ολυμπισμός σημαίνει ΠαιΖΩ με ασφάλεια – Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας

Στην ενότητα οργάνωσης Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων  Τουρισμού Αθλητικής Αναψυχής στην σύγχρονη Πέλλα οργανώθηκε “Μια  βόλτα  με το ποδήλατο από το λιμάνι  της Αρχαίας Πέλλας στο Ανάκτορο” με την καθοδήγηση μαθητριών /τών  του Γυμνασίου Πέλλας  από τον Έλληνα πρωταθλητή  ποδηλασίας Γιάννη Κυριακίδη πρώην μέλος της Εθνικής μας ομάδας και την κ. Ζωή Τσαβαλιά ενεργή αθλήτρια  με αθλητικές διακρίσεις στο αγώνισμα της ποδηλασίας.

8 ποδηλατική διαδρομή στην συγχονη Πέλλα μα καθοδήγηση από τον Γιάννη Κυριακίδη και Ζωή Τσαβαλιά7 ποδηλατική διαδρομή στην συγχονη Πέλλα μα καθοδήγηση από τον Γιάννη Κυριακίδη και Ζωή Τσαβαλιά 2

H εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες

IMG 8634IMG 8644IMG 8649

IMG 8651

Όταν  Οι  ΑΞΙΕΣ αυτές καλλιεργούνται μέσα από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ σε συνεργασία με ΦΟΡΕΙΣ εκπαίδευσης, πολιτισμού, υγείας άθλησης και αναψυχής με στόχο τον σχεδιασμό  δράσεων ενημέρωσης, άθλησης, αναψυχής  εντός και εκτός σχολείου τότε  το μάθημα   της Φυσικής Αγωγής γίνεται  Εκπαίδευση  για την Ζωή και Μάθημα για τη Ζωή.

30 ΣΕΠΤ ΕΘΝΟΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 001

Ευχαριστούμε θερμά  τον κ. Πρόεδρο  της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α) κ. Γιώργο Αλικάκο και τους συνεργάτες του  για την στήριξη  εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών  δράσεων  από κοινού με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και τον Δήμο Πέλλας στον Αρχαιολογικό Χώρο Πέλλας και το Μουσείο Πέλλας (2013-2014, 2014-2015, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20, 2021-22, 2022-23).

1

Ακολούθησε Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας  της ΕΘΝΟΑ (Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας ) που εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος , ο κ. Σταύρος Πέρρος, Ταμίας και η Διευθύντρια της  ΕΘΝ.Ο.Α κα Ντενίζ Παναγοπούλου .

1α220220930 124928Viber 2022 09 30 22 26 41 479

20220930 12525820220930 12510520220930 12342820220930 130229

ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Η συνέχεια υποστήριξης των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών  δράσεων  μέσα από την δημιουργία  «Κέντρο Εκπαίδευσης Ολυμπιακής Παιδείας-Δια βίου Άσκησης-Άθλησης και Αναψυχής» μπορούν να έχουν ΤΟΠΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ μέσα από την κοινωνική διάσταση και την  Παγκοσμιότητα του Ολυμπισμού και Αθλητισμού αλλά και την δυνατότητα  ανάπτυξης  του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ σε συνδυασμό  με τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ και την προστασία του Περιβάλλοντος  στην ΠΕΛΛΑ- γενέτειρα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

30 ΣΕΠΤ ΕΘΝΟΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 00230 ΣΕΠΤ ΕΘΝΟΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 003

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση