30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ – ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γράφει η Βίλλη Κίτσιου ΠΕ91.01
Την περασμένη Τρίτη στις 30 Ιανουαρίου, η παιδεία γιόρταζε. Γιόρταζαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας. Οι Τρεις Ιεράρχες με το φωτεινό παράδειγμα των λόγων τους και την υποδειγματική στάση της ζωής τους, στέκονται πρότυπα στην καθημερινότητα που διανύουμε.
Με αφορμή λοιπόν την τόσο ξεχωριστή γιορτή, στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής, καλέσαμε τη συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Πατσαλή, να μιλήσει στα παιδιά του Γ΄2 τμήματος. Το θέμα είχε τίτλο « Η ζωή των Τριών Ιεραρχών και η σημασία των λόγων τους στην σημερινή παιδεία». Μετά την ομιλία ακολούθησε μια όμορφη και εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά. Οι ερωτήσεις των παιδιών πολλές και εύστοχες, μα και οι απαντήσεις εξίσου ικανοποιητικές. Τους προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, πως οι τρεις αυτοί φωστήρες έδωσαν όλη τους την περιουσία για το καλό των ανθρώπων. Με το πέρας της συζήτησης τα παιδιά πήραν από την κα Πατσαλή ως ενθύμιο μια εικόνα των Τριών Ιεραρχών, αποσπάσματα των λόγων τους και φυσικά ζαχαρωτά για να τους θυμίζει πως η ζωή είναι γλυκιά, όταν είμαστε άνθρωποι της προσφοράς! Και του χρόνου!
Εικόνα1
Ευχαριστώ τη διευθύντριά μας κα Παπαναγιώτου Βασιλική, όπως και τον υπεύθυνο του τμήματος Γ2 κ. Ντιντή Κωνσταντίνο για την συμβολή τους.

Εικόνα2

Εικόνα4 Εικόνα3