ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ισσες,

Η φετινή Σχολική Χρονιά μπορεί να άρχισε με δυσκολίες, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε για το καλό των μικρών μας μαθητών και μαθητριών που μας κοιτούν στα μάτια και περιμένουν από εμάς απαντήσεις, στήριξη, φροντίδα και όλα αυτά που ξέρετε πολύ καλά να προσφέρετε μέσα από την καρδιά σας, τόσα χρόνια τώρα!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστείτε.

Προς το παρόν σας ενημερώνουμε ότι:

 

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο Του Παιδιού», ενόψει της τρέχουσας κατάστασης και αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη και στην Αγωγή της Υγείας, διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια εξ αποστάσεως και δια ζώσης Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Α. Τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  σεμινάρια που θα υλοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex και μπορούν να τα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, θα πραγματοποιηθούν τις εξής μέρες και ώρες:

  1. Τετάρτη 20/9και ώρα: 18:00-20:00, με θέμα: «Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα: Προετοιμάζοντας το σχολείο για να ανταπεξέλθει σε καταστάσεις κρίσης»
  2. Τρίτη 7/11 και ώρα: 18:00-20:00, με θέμα: «Εκφοβισμός: Υποστηρίζοντας τους/τις εκπαιδευτικούς»,
  3. Τρίτη  14/11και ώρα: 18:00-20:00, με θέμα: «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση εκπαιδευτικών»,
  4.    Τρίτη 21/11 και ώρα: 18:00-20:00, με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Σχολείο και Οικογένεια» και
  5. Τρίτη 28/11και ώρα: 18:00-20:00, με θέμα: «Κακοποίηση και Παραμέληση Παιδιού: Ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού».

 

Β. Οι δια ζώσης εκπαίδευσης επιμορφώσεις (Train the Trainers)

  1.  Τρίτη  17/10 και ώρα: 17:30-20:30, με θέμα: «Το πρόγραμμα «Το Παπάκι Πάει..» για μαθητές/μαθήτριες  Νηπιαγωγείου και Α’ και Β’ Δημοτικού και
  2.  Τρίτη  31/10 και ώρα: 17:30-20:30, με θέμα: «Το Πρόγραμμα «Pr.E.P.E.I.: Επιμόρφωση» για μαθητές και μαθήτριες από Γ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου.

 

Γ. Τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σεμινάρια που απευθύνονται σε γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο του  προγράμματος  «Κοντά στους Γονείς»,  πραγματοποιηθούν τις εξής μέρες και ώρες:

  1. Τρίτη  3/10 και ώρα: 18:00-20:30, με θέμα: « Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση γονέων» για τους γονείς των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων
  2. Τρίτη  24/10 και ώρα: 18:00-20:30, με θέμα: «Σχολική προσαρμογή» για τους γονείς των μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων και
  3. Τρίτη 21/11 και ώρα: 18:00-20:00, με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο: Σχολείο και Οικογένεια» για τους γονείς των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων

 

Παρακαλούμε, αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποιο/α ή και όλα τα σεμινάρια, να συμπληρώσετε Τρίτη 19/9/2023 στις 12.00 το μεσημέρι τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές αιτήσεις:

Για τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  σεμινάρια και οι δια ζώσης εκπαίδευσης επιμορφώσεις (Train the Trainers) για εκπαιδευτικούς: https://forms.gle/TqtXm7umLiaA2zw87

Για τα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σεμινάρια για γονείς και κηδεμόνεςhttps://forms.gle/yoeag8ZV7J92asi49

Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών των Σχολικών σας Μονάδων. 

 

Για την περιγραφή και το περιεχόμενο των σεμιναρίων μπορείτε να ενημερωθείτε από το παρακάτω μήνυμα που μας έστειλαν οι Υπεύθυνοι από το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και από τα επισυναπτόμενα.

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας