Οι διαφορές Δυσγραφίας και Δυσλεξίας

Οι διαφορές Δυσγραφίας και Δυσλεξίας

Τόσο η δυσλεξία όσο και η δυσγραφία αποτελούν μορφές μαθησιακής δυσκολίας. Η δυσλεξία επηρεάζει κυρίως την ανάγνωση, ενώ η δυσγραφία, τη γραφή. Έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά και συνήθως εμφανίζονται παράλληλα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα συχνά να συγχέονται, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές διαταραχές. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται κάποιες βασικές διαφορές τους.



Λήψη αρχείου

Αν το παιδί σας δυσκολεύεται στην ανάγνωση ή τη γραφή, δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε που εστιάζεται η δυσκολία του. Η δασκάλα ή ο δάσκαλός του μπορεί αρχικά να σας καθοδηγήσει , επισημαίνοντάς σας τις δυσκολίες που έχει εντοπίσει στην τάξη και μπορείτε μαζί να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενισχυθεί ένα παιδί που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δυσκολίες, ώστε τελικά να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σχολείου.

Οι μαθησιακές δυσκολίες και η Δυσλεξία είναι νευρολογικές διαταραχές που μπορεί να το καταστήσουν δύσκολο να αποκτηθούν ορισμένες ακαδημαϊκές και κοινωνικές δεξιότητες. Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν οφείλονται σε χαμηλή νοημοσύνη ή τεμπελιά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *