ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

IMG_20190405_085131

Το κουκλοθέατρο είναι μια τέχνη μαγική, μπορείς να δημιουργήσεις ένα δικό σου μικρό κόσμο,  οπού όλα μπορούν να συμβούν- πουλιά και δέντρα να μιλούν, μάγοι να γίνονται βάτραχοι … παιδιά να ταξιδεύουν πάνω σε πάπιες  , βιβλία να πετούν.

Μια καταπληκτική παράσταση κουκλοθέατρου παρακολούθησαν σήμερα οι μικροί μαθητές του σχολείου μας από τον κουκλοθίασο REDICOLO με τίτλο ¨Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι¨.

Μία παράσταση για τη διαφορετικότητα, με ιδιαίτερες τεχνικές εμψύχωσης, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι, γεμάτη χιούμορ, τρυφερότητα και ευαισθησία.

 

Ο Πινόκιο είναι μία ζωντανή ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγγους. Ζει στον κόσμο των ανθρώπων και ονειρεύεται να γίνει κι αυτός ένα αληθινό αγόρι, να αποκτήσει φίλους, να τον αγαπούν. Θα περάσει απίθανες περιπέτειες, θα μεταμορφωθεί σε γαϊδουράκι, θα διαπιστώσει τι σημαίνει γαϊδουριά για να καταλάβει τελικά, τι πραγματικά σημαίνει ανθρωπιά!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ: Ο Πινόκιο είναι μία ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. Κυνηγώντας το όνειρό του, γίνεται διάσημο αστέρι στο Κουκλοθέατρο, μεταμορφώνεται σε γαϊδουράκι στην Παιχνιδούπολη, γίνεται η μεγάλη ατραξιόν στο Τσίρκο και καταλήγει στο στομάχι του μεγάλου Ψαριού. Μέσα από τις περιπέτειές του ανακαλύπτει στην πράξη τί σημαίνει ανθρωπιά και τί σημαίνει γαϊδουριά και ότι αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του. Θα τα καταφέρει ο Πινόκιο να κερδίσει την αποδοχή;

Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν και ευχαριστήθηκαν πολύ!Οι REDICOLO ήταν τέλειοι!

Κούκλες σε ανθρώπινο ή μεγαλύτερο μέγεθος που ζωντάνευαν και συνδιαλέγονταν με τους ηθοποιούς και τα παιδιά, μεγάλες και μικρές μάσκες σε πρόσωπα, σε σώματα, χωρίς σώματα, αφηγητές που διέκοπταν τη δράση και τραγουδούσανε!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *