«Ζωγραφίζω την επίσημη Χριστουγεννιάτικη κάρτα»

 

Στο κάλεσμά της να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες οι μαθητές, ανταποκρίθηκαν πολλά σχολεία και τελικά επιλέχθηκαν: η κάρτα μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ομαδικό έργο) να γίνει η επίσημη ευχετήρια κάρτα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας καθώς και η κάρτα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου (ομαδικό έργο Α΄ Τάξης) να γίνει η επίσημη ευχετήρια κάρτα του Γραφείου Εκπαιδευτικών Θεμάτων ενώ η κάρτα μαθητών του Νηπιαγωγείου Βλαχογιαννίου (ομαδικό έργο) έγινε η επίσημη ευχετήρια κάρτα του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Το σχολείο μας φέτος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Δ/νσης  Α/θμιας   Εκπ/σης   Λάρισας,   δια   της   Υπεύθυνης   Σχολικών   Δραστηριοτήτων, να συμμετάσχουμε στη Δράση-Διαγωνισμό:«Ζωγραφίζω την επίσημη Χριστουγεννιάτικη κάρτα».

Τα κριτήρια αξιολόγησης και τελικής επιλογής του έργου που θα αποτελούσε την κάρτα ήταν τα εξής:

  • Αυθόρμητη έκφραση του παιδιού.
  • Ολοκληρωμένη σκέψη στην προσέγγιση του θέματος.
  • Τεχνική ικανότητα.
  • Αυθορμητισμός και φαντασία.
  • Μήνυμα που εκπέμπει η ζωγραφιά.
  • Χρήση πολλών τεχνικών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΣΤ’ τάξη δουλεύοντας ομαδικά, κατάφερε να διακριθεί με τη δημιουργία του σκηνικού για τη γιορτή των Χριστουγέννων. Στους μαθητές απονεμήθηκαν έπαινοι και η συμμετοχή μας αποτελεί την επίσημη ευχετήρια κάρτα της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Σωτήρης Πετρίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *