“ ΜΑΘΑΙΝΩ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Γράφει η Βίλλη Κίτσιου, θεατρολόγος

 

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα τα τμήματα ΣΤ΄4 με δραματοποίηση και Γ΄1 με διδασκαλία Θεάτρου Σκιών συμμετείχε κερδίζοντας τις εντυπώσεις στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο ‘’Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου’’ που διοργανώθηκε από την Α\μια & Β\θμια Λάρισας και τα γραφεία σχολικών δραστηριοτήτων στη Δημοτική Πινακοθήκη την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.

Συμμετείχαν σχολεία του Νομού Λάρισας και μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσίασαν τις δουλειές τους και εντυπωσίασαν με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.Τα παιδιά μας είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τη σπουδαία έκθεση αρχαίων ελληνικών  μουσικών οργάνων που φιλοξενείται εκεί και να γράψουν τη γνώμη  τους στο βιβλίο εντυπώσεων!

0

Το ΣΤ΄4 με τη δασκάλα τους κα Αναστασία Σιμιτσή, στην έκθεση μουσικών οργάνων.

Παράλληλα με τις δράσεις τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της Πινακοθήκης , άκουσαν λαρσινό λαϊκό παραμύθι από την κα  Κρυσταλλία Μακατού με αφορμή τη ‘’Λάρισα’’ του  ζωγράφου Αστεριάδη.

Θ

Με προσοχή και προσήλωση ακούνε το παραμύθι

Ενώ ο ζωγράφος και κριτικός Τέχνης κος Χρηστάκης τους ανέλυσε μέσα από ερωτήσεις πίνακες του Αστεριάδη.

7

Στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης το ΣΤ΄4 παρουσίασε με ιδιαίτερη σκηνική άνεση και υψηλής αισθητικής λόγου- κερδίζοντας τα συγχαρητήρια από εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές -δραματοποιημένα κομμάτια από το λογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή  « Το δέκατο έβδομο κιβώτιο»  σε σκηνοθετική καθοδήγηση της κας Βίλλης  Κίτσιου.

Ν

Και η παράσταση αρχίζει!!!

0

Το βιβλίο όπως και η παράσταση μιλά για τα Ελγίνεια μάρμαρα

Η

Πάνω από όλα η χαρά που ζωγραφίζεται στην κίνηση και στα μάτια των παιδιών! Απερίγραπτη συγκίνηση!!

Στα βιωματικά εργαστήρια που λειτουργούσαν όμως αυτό που έμεινε στη μνήμη των παιδιών όλων των σχολείων που το επισκέφθηκαν ήταν το εργαστήρι του Θεάτρου Σκιών από τον δάσκαλο του σχολείου μας,  Λεωνίδα Νιδέλκο και τα παιδιά του Γ’1.

6

Λεωνίδας Νιδέλκος και εργαστήρι Θεάτρου Σκιών από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

9

0

προσκληση 001

προσκληση 002

Μπράβο παιδιά!!!!

 

Αφήστε μια απάντηση