ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ – 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου, δάσκαλος της Ε2 τάξης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου , ημέρα γέννησης του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσενο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ο 9ου Δ.Σχολείου Λάρισας σε συνεργασία με το Δ/ντή του σχολείου κ. Βασίλη Ζωγράφο και του συλλόγου διδασκόντων, ανέλαβε την πρωτοβουλία για δημιουργία δράσεων σε όλες τις τάξεις. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του σχολείου.

Αναλυτικότερα:

  • η Α΄ ΚΑΙ Β΄ Δημοτικού παρακολούθησαν το παραμύθι ” Το αηδόνι του αυτοκράτορα”, ενώ άκουσαν τη σκηνοθέτη και ηθοποιό Κάρμεν Ρουγγέρη να αφηγείται θεατρικά το παραμύθι” η πεντάμορφη και το τέρας”.
  • Στην Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού οι βιωματικές δράσεις πάνω στο ”Ηλιοτρόπιο” του Ευγ. Τριβιζά που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι ηθοποιοί Στέλιος Ντικούλης και Έλενα Γραβάλου, ενθουσίασαν τα παιδιά.
  • Τον κόσμο των βιβλίων παρότρυνε να επισκεφτούν με τη βοήθειά του, την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού ο εκπαιδευτικός και ποιητής Δημήτρης Γιαλαμάς, που διάβασε μαζί τους παιδικά έργα που σχετίζονται με τον κόσμο των συναισθημάτων. ΓΙΑΛΑΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *