ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ – Δ΄ ΤΑΞΗ

Γράφει η Γεωργία Καρακούλα, πληροφορικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάστηκε στις 4 Οκτωβρίου, με τους μαθητές της Δ΄τάξης μιλήσαμε για τα ζωάκια και τη σημασία τους στη ζωή του ανθρώπου και ιδιαίτερα στην ψυχολογία των μικρών παιδιών.
Μιλήσαμε για τα θεραπευτικά ζώα και τον ρόλο τους ως εμψυχωτές, βοηθοί και θεραπευτές σε παιδιά με κινητικά και νοητικά προβλήματα. Είδαμε σχετικά βίντεο με θεραπευτικά άλογα, σκυλιά και δελφίνια και τέλος γελάσαμε με τα καμώματα τους σε αστεία βίντεο.
Στη συνέχεια τα παιδιά εργάστηκαν σε ομάδες 2-3 ατόμων, περιέγραψαν τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε στα ζωά και παρουσίασαν τα αγαπημένα τους ζωάκια ανά κατηγορία. Εργάστηκαν στο powerpoint, και δημιούργησαν περίπου 20 διαφάνειες κάθε ομάδα.
Στο τέλος όλοι μαζί οι μαθητές (σε κάθε τμήμα) διάλεξαν ένα τραγούδι (από πολλά υποψήφια) και οι εργασίες πέρασαν στην διαδικασία της αξιολόγησης και αυτοξαιολόγησης. Οι μαθητές βοήθησαν τους συμμαθητές τους στα ορθογραφικά λάθη, και στην ταξινόμηση των ζώων στις σωστές κατηγορίες!


Αφήστε μια απάντηση