ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

code-week14-a3-v2-11

Στις 11-17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Εκατομμύρια μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι όλων των κλάδων θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.
Γιατί ο προγραμματισμός είναι σημαντικός;
Κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ανθρώπους και υπολογιστές διέπεται από έναν κώδικα. Αυτό συμβαίνει όταν δημιουργείτε μια διαδικτυακή εφαρμογή, όταν χρησιμοποιείτε το GPS κατά την οδήγηση ή όταν επιθυμείτε να αλλάξετε ριζικά τις κοινωνικές επαφές. Ο προγραμματισμός είναι παντού και είναι καθοριστικός για την κατανόηση ενός υπερσυνδεδεμένου κόσμου και την ανάπτυξη και παροχή μιας σειρά υπηρεσιών και εργαλειων που διευκολύνουν τη ζωή μας. event_default_picture

Οι μαθητές του σχολείου μας θα συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και θα διασκεδάσουν προγραμματίζοντας !
Συγκεκριμένα :
–> θα δουν τα σχετικα βίντεο με διάσημους προγραμματιστές και πως αυτοί ξεκίνησαν και θα υλοποιήσουν τις δραστηριότητες του επίσημου δικτυακού τόπου της δράσης http://learn.code.org (παζλ 1-20 του λαβυρίνθου με τα angry birds)

ANGRY1-298x300
–> θα παίξουν το προτεινόμενο εκπαιδευτικό παιχνίδι Run Marco (https://www.allcancode.com/)

MARCO-300x187

Σημείωση: Τις υπόλοιπες δραστηριότητες του δικτυακού τόπου θα τις δούμε κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Γεωργία Καρακούλα, πληροφορικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *