ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ETWINNING ¨FLYING KITES IN THE EUROPEAN SKY¨

Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα όμορφο παιχνίδι, ένα γραφικό έθιμο, ένα πανηγύρι χρωμάτων στους ουρανούς μας.

Kαθώς ο χαρταετός ανυψώνεται, πραγματώνεται η ανάταση της ψυχής προς τον ουρανό, η αναγέννηση του ανθρώπου, και η επιβολή του πνεύματος στην ύλη.

Οι δικοί μας χαρταετοί πέταξαν ψηλά στον ευρωπαικό ουρανό πάνω από την Εσθονία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες τμημάτων της Δ, Ε και Στ τάξης γνώρισαν συνήθειες & παραδόσεις, αντάλλαξαν στοιχεία για την καθημερινότητα τους, τη σχολική ζωή τους αλλά και τις προτιμήσεις τους. Επικοινώνησαν με τους μαθητές των εταιρικών σχολείων γράφοντας μηνύματα, μιλώντας μέσω skype και ανταλλάσοντας κάρτες & ευχές αφού εξοικειώθηκαν με την πλατφόρμα του προγράμματος. Δημιούργησαν πρωτότυπες ιστορίες, ζωγράφισαν και επισκέφθηκαν χώρους πολιτισμού. Έχοντας ως σύμβολο το χαρταετό πρόβαλαν την πόλη της Λάρισας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους μαθητές που εργάστηκαν, συνεργάστηκαν και έδειξαν ενθουσιασμό για το πρόγραμμα αυτό που ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τώρα, καθώς και τον διευθυντή μας κ. Βασίλη Ζωγράφο για την εμπιστοσύνη του και την στήριξη του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εύη την Μπελόγια, συνάδελφο και  πρεσβευτή των προγραμμάτων e twinning στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και από τον Ιανουάριο του 2014, μέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης.

Η τελική παρουσίαση του προγράμματος πραγαματοποιήθηκε την Τρίτη, 3 Ιουνίου παρουσία πολλών μαθητών, γονιών, συναδέλφων και φίλων στο γυμναστήριο του σχολείου μας.  Στην συνέχεια είχαμε όλοι την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα έργα των μαθητών στο μάθημα των Εικαστικών πάντα υπό την καθοδήγηση του ακούραστου δασκάλου τους, Σωτήρη Πετρίκη.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : 

   Καλλιόπη Περρή – ΠΕ06

  Ελένη Τσαπατόρη – ΠΕ11

   Σωτήρης Πετρίκης – ΠΕ08

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *