Η φωνή μιας Καρυάτιδας – από το Δ’1

Mέσα από το περιβάλλον της e class κάναμε εξ αποστάσεως μια επανάληψη στο χρυσό αιώνα του Περικλή. Παρακολουθήσαμε προβολές και βίντεο από το «φωτόδεντρο», την πλατφόρμα «Αίσωπος» και το YouTube με τα οποία ζωντάνεψε μπροστά μας ο χρυσός αιώνας της τέχνης στην αρχαία Αθήνα. Ένα από τα βίντεο που παρακολουθήσαμε είναι του Αντώνη Θεοχαράκη Κιούκα και θα το βρείτε στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=N00Z-VSMWZo&feature=youtu.be

Αφορά σε ένα διάσημο άγαλμα, την κυρία της Ωσέρ, που βρέθηκε στην Κρήτη, μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Λούβρου στη Γαλλία και τελικά, μετά από ενέργειες ενός Έλληνα αρχαιολόγου, επέστρεψε στην πατρίδα του. Στο βίντεο αυτό αφηγείται το ίδιο το άγαλμα την περιπέτειά του. Αυτό στάθηκε η αφορμή να συσχετίσουμε την ιστορία της Ωσέρ με αυτήν της μιας Καρυάτιδας του Ερεχθείου, που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο της Αγγλίας.

Γίναμε, λοιπόν, όλοι μας, ο καθένας ξεχωριστά, αυτή η Καρυάτιδα που αφηγείται την ιστορία της. Και παρά την απόσταση που μας χωρίζει όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας του ιού, καταφέραμε να ζεστάνουμε τις ψυχούλες μας,  να συγκινηθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας στην αφήγηση που ακολουθεί. Για να την διαβάστε πατήστε πάνω στην εικόνα.

Ευχαριστώ τους μαθητές μου για τη συγκίνηση που βίωσα!!!

Ζ. Τσιμαχίδου

 

Πατήστε την εικόνα για να “ακούσετε” τη φωνή της Καρυάτιδας

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3366

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς