Ο Κόσμος των Βιβλίων

Με αφορμή την ομώνυμη ενότητα του βιβλίου της Γλώσσας οι μαθητές της Α τάξης γνώρισαν καλύτερα τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Το ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων ξεκίνησε με την επίσκεψή μας στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Εκεί συμμετείχαμε στο πρόγραμμα “Σημειωματάρια Ζωγραφικής 1” μαθαίνοντας για τη ζωή και το έργο της ζωγράφου Σόνια Ντελονέ. Ξεφυλλίσαμε βιβλία που μας ενθουσίασαν στο λιβάδι της ανάγνωσης, διαβάσαμε, παίξαμε παιχνίδια, είδαμε τον πύργο των βιβλίων και φεύγοντας υποσχεθήκαμε να επισκεφτούμε ξανά τη βιβλιοθήκη για να δανειστούμε βιβλία.

Baby Story1686076868750  IMG 20230518 103458  received 557993343163246

Φτιάξαμε μία λίστα με τα αγαπημένα μας βιβλία. Τις βιβλιοπροτάσεις μας προτείνουμε να τις εκτυπώσουν και άλλα παιδιά, να σημειώσουν στα κουτάκια ποια βιβλία έχουν διαβάσει και να ψάξουν όσα δεν έτυχε ακόμα να ξεφυλλίσουν, διότι εμείς τα έχουμε ξεχωρίσει! Όποιο παιδί διαβάσει περισσότερα από πέντε βιβλία της λίστας μας, θα του δώσουμε Βραβείο Βιβλιοφάγου!



Λήψη αρχείου

Έπειτα γίναμε οι ίδιοι συγγραφείς και εικονογράφοι και δημιουργήσαμε το πρώτο βιβλίο της τάξης μας με τίτλο “Το βιβλίο των ζώων” . Γράψαμε για το αγαπημένο ας ζώο και το ζωγραφίσαμε. Στο τέλος βάλαμε τις σελίδες με αλφαβητική σειρά για να βρίσκουν ευκολότερα τα ζώα οι αναγνώστες. Το βιβλίο μπορείτε να το ξεφυλλίσετε παρακάτω.



Λήψη αρχείου

Στη συνέχεια διαβάσαμε στην τάξη το βιβλίο Το βουνό, των Ρ. Γκούγκερ & Σ. Ρεθλισμπέργκερ, εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, το οποίο μιλά για τη διαφορετική οπτική που βλέπει κάθε ζώο την πραγματικότητα του βουνού. 

Γίναμε ομάδες, συνεργαστήκαμε, μπήκαμε σε ρόλους ζώων της θάλασσας και γράψαμε τη δική μας οπτική. Διαβάστε λοιπόν πώς βλέπουν τη θάλασσα ο ιππόκαμπος, το στρείδι, η χελώνα καρέτα καρέτα και ο γλάρος!

Η θάλασσα μέσα από τα ζώα 4 Η θάλασσα μέσα από τα ζώα 3 Η θάλασσα μέσα από τα ζώα 1

 

 

 

 

 

 

 

Η θάλασσα μέσα από τα ζώα 2     63ebe037c5e0b l

Μετά με αφορμή το βιβλίο “Η σοφή μας η δασκάλα” της Ζωρζ Σαρή που διαβάσαμε στην τάξη κάθε πρωτάκι ζωγράφισε τον δικό ήλιο και έγραψε αυθόρμητα λίγα λόγια για αυτόν.

56401adecf467570ce1df3084fc14af889a39edd l



Λήψη αρχείου

Ο μαγικός κόσμος των βιβλίων έκλεισε (ή μήπως ξεκίνησε; ) με τη συμμετοχή μας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εκδοτικού οίκου Μεταίχμιο “Φτιάξε το δικό σου βιβλίο: Επίσκεψη στο σπίτι του βιβλίου”, στη διάρκεια του οποίου γνωρίσαμε τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το βιβλίο και φτιάξαμε το δικό μας βιβλίο.

received 547140970962804    received 811512623737579   received 585472623743684

Τώρα που μάθαμε να διαβάζουμε είναι σίγουρο ότι θα ξεφυλλίσουμε πολλά βιβλία…

Καλές αναγνώσεις σε όλους!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/4199

3 σχόλια

    • Κωνσταντίνα Λευκαδιτη στο 01/07/2023 στις 11:55 ΜΜ
    • Απάντηση

    Εξαιρετικές εργασίες! Μπράβο στην Α τάξη!

  1. Συγχαρητήρια στην Ά ταξη!! Εξαιρετικές εργασίες!

    • Ζωή Τσιμαχιδου στο 19/06/2023 στις 8:49 ΜΜ
    • Απάντηση

    Πολύ ωραία δουλειά! Μπράβο στα πρωτακια μας και τη δασκάλα τους που τα ενέπνευσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς