“Δήλωσε όσες σχολές επιθυμείς, δεν έχει κόστος. Αντιθέτως, αυξάνεις την πιθανότητα επιτυχίας. Μην ασχολείσαι με τα μόρια που είχε πέρυσι κάθε σχολή. Επίλεξε σχολές με μόρια πολύ παραπάνω από τα δικά σου, εφόσον τις επιθυμείς, αλλά και σχολές με πολύ λιγότερα μόρια από τα δικά σου. Βάλε δηλαδή ‘‘μαξιλαράκι’’ για την απίθανη-υποθετική περίπτωση που θα υπάρξει δραματική άνοδος των βάσεων”.
“Δηλαδή, η συνταγή είναι:
– δραματική μείωση των βάσεων, τι θα ήθελα;
– δραματική αύξηση των βάσεων, με τι θα συμβιβαζόμουν;”
“Η κλασική συνταγή ‘‘υπολογίζω τα μόριά μου και στη συνέχεια τα συγκρίνω με τις βάσεις των σχολών κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, για να κάνω την επιλογή μου’’ είναι ΛΑΘΟΣ. Το πιθανότερο με αυτό τον τρόπο είναι να περάσεις σε σχολή που δεν θα σου αρέσει το αντικείμενο ούτε για να το σπουδάσεις, ούτε για να ασχοληθείς με αυτό στη συνέχεια επαγγελματικά”.
“Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι βάσεις. Ειδικά φέτος που οι ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων – τριτέκνων – κοινωνικών κριτηρίων ισχύουν για όλη την επικράτεια της χώρας και όχι μόνο για την περιφέρεια στην οποία κατοικεί μόνιμα ο υποψήφιος, οι μεταβολές των βάσεων στις ειδικές αυτές κατηγορίες θα είναι μεγάλες”.