Οκτ 23 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Συντάκτης:

Υποδοχή γονέων – ώρες ενημέρωσης

 Λήψη αρχείου

« Οι ψηφιακές προσκλήσεις των νέων στη σύγχρονη εποχή και πρακτικές αντιμετώπισης γονέων.»

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί webinar, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συγκεκριμένα την κεντρική εισήγηση έχει η Αστυνόμος Α’ (Ειδικών Καθηκόντων) κ. ΓΡΟΥΖΤΙΔΟΥ Μαρία με θέμα: “Οι ψηφιακές προκλήσεις των νέων στη σύγχρονη εποχή και πρακτικές αντιμετώπισης των γονέων.”
Επίσης, θα υπάρξει ένας σύντομος απολογισμός των ως ώρας δράσεων του Ψηφιακού Εγγραμματισμού.

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει απευθείας από το κανάλι https://www.youtube.com/@AtticaDigitaL ή από τη σελίδα https://www.facebook.com/digital.attiki.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλες και όλους τους ενήλικες πολίτες ανεξαιρέτως και κυρίως δωρεάν. Η παρακολούθηση του Webinar, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή στη σελίδα https://tinyurl.com/digitalattiki.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΕΠ  για ατομική συμβουλευτική προσανατολισμού

Πρόσκληση στη διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση της ΠΔΕ Αττικής: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜEΙΚΤΟ (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ & ΔΙΑΔΙΑΚΤΥΑΚΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ_για τους γονείς των αγοριών που γεννήθηκαν το 2006

Υπεύθυνη ΔΗΛΩΣΗ 2006

Ψυχολόγος

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας ανέλαβε υπηρεσία η Ψυχολόγος ΠΕ-23 Μαρία Καρρά στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς για το σχ. έτος 2021-22».

Έργο της ψυχολόγου είναι να συνεργάζεται με τους/τις εκπαιδευτικούς, τους/τις μαθητές/-τριες και τους γονείς των μαθητών/-τριών.

Οι συναντήσεις με τους/τις μαθητές/-τριες, συνήθως επικεντρώνονται σε θέματα σχετικά με την εφηβεία, όπως οι σχέσεις γονέων-εφήβων, το άγχος των εξετάσεων, οι φιλικές σχέσεις, και ο επαγγελματικός προσανατολισμός. Οι συναντήσεις με τους γονείς συνήθως αφορούν τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους και τις αλλαγές της εφηβείας.

Οι «παρεμβάσεις» της διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές. Οι ατομικές συναντήσεις αφορούν τους/τις μαθητές/-τριες, τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς, και έχουν υποστηρικτικό χαρακτήρα. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ατομικής συνάντησης της Ψυχολόγου με μαθητή/-τρια είναι η έγγραφη συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα τους. Οι ομαδικές συναντήσεις περιλαμβάνουν τις ίδιες ομάδες της σχολικής κοινότητας. Ως προς τους/τις μαθητές/-τριες οι ομαδικές δράσεις πραγματοποιούνται στη σχολική τάξη και έχουν προληπτικό χαρακτήρα.

Η κ. Καρρά θα  βρίσκεται στο  σχολείο  μας  κάθε Πέμπτη 8:30 – 13:30.  Προκειμένου να κλείσετε ραντεβού με τη Ψυχολόγο, στείλτε mail στο marikarra@sch.gr αναφέροντας το ονοματεπώνυμο μαθητή, την τάξη και το σχολείο, ή καλέστε στο τηλέφωνο του σχολείου 210 9510587 ΜΟΝΟ Πέμπτες 8:30 -13:30, ζητώντας να μιλήσετε απευθείας με την κ. Καρρά.

Πρόσκληση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς» υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ

Αξιότιμοι,

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας καλεί να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα προαγωγής υγείας «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς», το οποίο πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 (οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:15-20:00 από Οκτώβριο έως Μάϊο, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. και τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Παρακαλούμε για την επικοινωνία των διαδραστικών συναντήσεων στους συνεργαζόμενους φορείς σας όπως εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και λοιπούς για την άμεση ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της 4ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2021 εδώ.

Για να παρακολουθήσετε την 4η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα ακολουθήσετε το link πατώντας εδώ.4η Συνάντηση «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς» – YouTube

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να την υποβάλλετε στο info@eddyppy.gr.

Εκ μέρους του,
Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.
Πλατεία Εργατικών Κατοικιών, Μαρούσι – Τ.Κ.: 151 24
T: 210 8067 888
E: info@eddyppy.gr
W: www.eddyppy.gr

 Λήψη αρχείου

 

 

Πρόσκληση_Παχυσαρκία & Διαβήτης Τύπου 2 σε Παιδιά και Εφήβους_10.11.2021

proskl diav

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΤΑΘΜΟΣ» των Δήμων Καλλιθέας & Μοσχάτου – Ταύρου, οργανώνει σεμινάριο γονέων με παιδιά στην εφηβεία. δείτε εδώ

 

 

Αυτή η σελίδα έχει τις ακόλουθες υποσελίδες