Υλοποίηση σχεδίου Δράσης:Ενίσχυση των σχέσεων οικογένειας-σχολείου

δράσης

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε την υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης για την ενίσχυση των σχέσεων οικογένειας –σχολείου. Η πανδημία του covid-19 ,λόγω των περιορισμών και των αποστάσεων  έχει επηρεάσει σημαντικά  την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας και η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα βελτιώσει τις σχέσεις αυτές.
Συνεχίζουμε να βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, δοκιμάζουμε ή/και μαθαίνουμε όλοι τα όριά μας. Είναι ιδιαίτερα  σημαντικό όμως να σκεφτόμαστε  ότι  η κρίση  αυτή δεν μπορεί  να σταθεί εμπόδιο  στο όραμα όλων μας για πιο χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά.Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες  που οι αποστάσεις και οι μάσκες μας κρατούν μακριά οφείλουμε να συμπορευτούμε. Η ουσιαστική συνεργασία και η συμμετοχή όλων σας είναι απαραίτητη.
Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου δράσης θα υλοποιηθούν διαδικτυακές βιωματικές  συναντήσεις  με ενημερωτικό  και επιμορφωτικό χαρακτήρα .Οι συναντήσεις θα γίνονται από  εξειδικευμένους επιστήμονες ,ψυχολόγους, αποκλειστικά απογευματινές ώρες και με συχνότητα που θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας.Προτεινόμενη θεματολογία:
-Επικοινωνώντας πιο ουσιαστικά με το παιδί.
-Ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση των παιδιών.
-Συζητώντας για τα όρια ως σημαντικό παράγοντα στην αυτονόμηση των παιδιών.
-Αναδεικνύοντας τις αξίες στον γονεϊκό ρόλο μέσα στην οικογένεια ,ενδυναμώνοντας και στηρίζοντας τον γονέα.

Προκειμένου να μάθουμε κατά πόσο θα σας ενδιέφερε μια τέτοια δράση παρακαλώ απαντήστε  στο παρακάτω ανώνυμο  ερωτηματολόγιο  πατώντας πάνω  στο σύνδεσμο.
https://docs.google.com/forms/d/1DiWaAlJXQycqLcS23oyMnpQiLtZkUwR3Wgl59wU81bw/edit

Το ερωτηματολόγιο αφορά μόνο τους γονείς του Νηπιαγωγείου μας για το σχολικό έτος 2021-2022.