Μερικές ακόμη προτάσεις για πασχαλινές δημιουργίες!

  • Κάρτα- λαμπάδα:  Παίρνω ένα χαρτόνι παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο, το διπλώνω στη μέση και φτιάχνω μία κάρτα. Στην έξω πλευρά κολλάω μια ξυλομπογιά.  Αυτή είναι η λαμπάδα. Για φλόγα ζωγραφίζω γραμμούλες κίτρινες γύρω από τη μύτη της ξυλομπογιάς. Αν θέλω κολλάω κορδέλες για φιογκάκι. Ανοίγω την κάρτα μου και γράφω μέσα « Καλό Πάσχα!».
  • Παζλ -αβγό: Σχηματίζω σε ένα χαρτόνι ένα μεγάλο αβγό. Το κόβω γύρω – γύρω στη γραμμή και το χρωματίζω. Παίρνω το ψαλίδι και το κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Ενώνω τα κομμάτια του σπασμένου αβγού και το ξαναφτιάχνω.
  • Βάφω αβγά: Φοράω γάντια μιας χρήσης. Παίρνω βρασμένα αβγά με άσπρο τσόφλι (κατά προτίμηση).Σε ένα ποτήρι ρίχνω δύο-τρεις σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, λίγο ξίδι και γεμίζω το μισό ποτήρι με νερό. Τοποθετώ προσεχτικά μέσα το αβγό και το αφήνω να βαφεί για 5-10 λεπτά. Το βγάζω και το αφήνω σε ένα απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει.
  • Λέξη ΛΑΜΠΑΔΑ: Γράφω σε ένα χαρτί τη λέξη «ΛΑΜΠΑΔΑ». Σε ένα άλλο χαρτί γράφω πάλι τη λέξη ΛΑΜΠΑΔΑ  με πιο αραιά γράμματα. Ανάμεσα στα γράμματα βάζω μια γραμμή, έτσι ώστε να χωρίζονται σε κουτάκια. Κόβω τα κουτάκια. Το κάθε ένα έχει ένα γράμμα της λέξης  ΛΑΜΠΑΔΑ. Ανακατεύω τα γράμματα και προσπαθώ να σχηματίσω τη λέξη  ΛΑΜΠΑΔΑ. Το ίδιο μπορώ να κάνω και με άλλες λέξεις, όπως ΠΑΣΧΑ,ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

                      ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

(Επιμέλεια: Χρυσάνθη Τσαντήλα)