5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τα νέα του σχολείου μας

Αρχεία για Νοέμβριος, 2015

Μαθητές απελευθερώνουν γεράκι

Νοέ 201530

Την Παρασκευή 27/11/2015 βρέθηκε γεράκι στην μέση της οδού Ακροπόλεως, στο ύψος του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας. Το γεράκι ήταν ανήμπορο  να πετάξει και τα αυτοκίνητα περνούσαν από πάνω του. Καθηγητής της Περιβαλλοντικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ, αφού έπιασε το γεράκι και το μετέφερε στο σχολείο, ειδοποίησε την Οικολογική Ομάδα Βέροιας και το παρέδωσε στον […]

από κάτω από: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαθητές απελευθερώνουν γεράκι

Εξαγωγή DNA από ακτινίδιο στα πλαίσια eTwinning συνεργασίας: «Εxperiments in the Lab are great Fun»

Νοέ 201522

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, η ομάδα  eTwinning του σχολείου, αποτελούμενη από τους παρακάτω μαθητές και μαθήτριες (Ανδρέας Αφεντουλίδης, Χρόνης Ζαφειρίου, Αγγελική Καστρίτση, Σταυρούλα Ζευγαροπούλου, Αναστασία Δαλλοπούλου, Χάρης Ελευθεριαδης της Β’ τάξης), πραγματοποίησαν ένα βιωματικό πείραμα στο πλαίσιο της eTwinning ευρωπαϊκής συνεργασίας με το γαλλικό σχολείο, Lycée expérimental André Malraux, Biarritz.

από κάτω από: eTwinning | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξαγωγή DNA από ακτινίδιο στα πλαίσια eTwinning συνεργασίας: «Εxperiments in the Lab are great Fun»

Απολαμβάνοντας το Βέρμιο το φθινόπωρο!

Νοέ 201521

Την τρίτη δράση τους πραγματοποίησαν οι περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου μας την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Στα πλαίσια του προγράμματος «Πράσινες Διαδρομές» που υλοποιεί το ΚΠΕ Νάουσας, τα μέλη των ομάδων έκαναν διαδρομή 5 χλμ. στην περιοχή «Γουρουνόσοβο» στα Τρία-Πέντε Πηγάδια στη Νάουσα, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των χιλίων μέτρων.

από κάτω από: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολαμβάνοντας το Βέρμιο το φθινόπωρο!

2η δράση περιβαλλοντικής-«Περπατώντας στον Αλιάκμονα»

Νοέ 201520

Μία δράση ακόμη πραγματοποίησαν οι περιβαλλοντικές ομάδες του σχολείου μας στον Αλιάκμονα. Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό και τον απρόσμενα ζεστό ήλιο καθηγητές και μαθητές-μέλη απόλαυσαν την εξαίσια θέα βαδίζοντας δίπλα στο ποτάμι ως το φράγμα των Ασωμάτων. Στο τέρμα της διαδρομής έπαιξαν παιχνίδια και γέλασαν με την ψυχή τους.

από κάτω από: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2η δράση περιβαλλοντικής-«Περπατώντας στον Αλιάκμονα»

Πρώτη συνάντηση των περιβαλλοντικών ομάδων

Νοέ 201519

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης συγκρότησης της περιβαλλοντικής ομάδας στο σχολείο, καθηγητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Χρωμάτων προκειμένου να συζητήσουν όλοι μαζί για το περιεχόμενο της δράσης της Ομάδας για τη φετινή χρονιά. Αφού θυμήθηκαν όλοι μαζί στιγμές της περσινής χρονιάς, βλέποντας φωτογραφίες και παρακολουθώντας βίντεο από τις δράσεις της περσινής περιβαλλοντικής Ομάδας,

από κάτω από: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρώτη συνάντηση των περιβαλλοντικών ομάδων

Ενημέρωση γονέων για το νέο Λύκειο

Νοέ 201519

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του σχολείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του 5ου ΓΕΛ Βέροιας ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, για το νέο Λύκειο, τις πανελλαδικές εξετάσεις και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

από κάτω από: Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημέρωση γονέων για το νέο Λύκειο

Εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο

Νοέ 201517

Πολύ όμορφη ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας, με αφορμή την 42η επέτειο για τα γεγονότα της 17ης Νοέμβρη 1973, στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε κείμενα και μαρτυρίες για τα δύσκολα χρόνια της επταετίας, με ιδιαίτερο βάρος στο χώρο της εκπαίδευσης,

από κάτω από: Σχολικές γιορτές | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Βέροιας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 – Μαθησιακή κινητικότητα ατόμων

Νοέ 20158

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΑ1 – ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΩΝ Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε σχέδιο κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο “Exploring ICT to Educate Students for an Internationally Sustainable School”

από κάτω από: Erasmus+ (KA1) | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Βέροιας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1 – Μαθησιακή κινητικότητα ατόμων

Ιστορικό

Το site του Σχολείου μας

avatar site 5o big

Το site του Σχολείου μας

Το site της Περιβαλλοντικής Ομάδας

Το site της περιβαλλοντικής ομάδας

http://perib5gelverias.weebly.com/

European Radio Logo

Ημερολόγιο αναρτήσεων

Νοέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων