5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τα νέα του σχολείου μας

Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Δημοκρατία και Αειφορία»

Απρ 201929

Στο πλαίσιο της δεύτερης κινητικότητας (Βάασα, Φινλανδία, 5/5 – 11/5/2019) του προγράμματος Erasmus KA2 με τίτλο “Δημοκρατία και Αειφορία» και υποενότητα «Δημοκρατία, Περιβάλλον και Οικονομία», μαθητές και καθηγητές του 5ου ΓΕΛ Βεροίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς και επαγγελματίες σχετικά με περιβαλλοντικά και οικονομικά θέματα που αφορούν στην περιοχή του νομού Ημαθίας.

Έτσι, αρχικά, μετά από επίσκεψη του μέλους της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, κ. Ασλάνογλου, στο σχολείο, έλαβαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κάμπο της Βέροιας και στην παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα, το πώς διαχειρίζεται τα γεωργικά απορρίμματα ο Δήμος, αλλά και το τι μπορεί να κάνει κάθε ενεργός πολίτης για να περιοριστεί η ρύπανση της περιοχής.

 

Στη συνέχεια, μαθητές και καθηγητές πήραν συνέντευξη από την υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου του αγροτικού συνεταιρισμού ΑΛ.Μ.ΜΕ., ενός συνεταιρισμού που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην περιοχή και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση τόσο για την περιβαλλοντική ευαισθησία, την συμμετοχική του διαχείριση, την οικονομική του σταθερότητα, όσο και την κοινωνική του απεύθυνση προς τους εργαζόμενους.

 

Τέλος, επισκέφτηκαν την εταιρεία Έψιλον, μια νεοσύστατη εταιρεία στην περιοχή, που διαχειρίζεται οργανικά απορρίμματα και τα μετατρέπει σε βιοκαύσιμα και φυσικό αέριο, βοηθώντας έτσι με οικονομικά πρόσφορο τρόπο στην ανακύκλωση στον κάμπο και την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

 

Οι μαθητές και οι καθηγητές, νιώθοντας μετά από αυτές τις επισκέψεις “σοφότεροι” και “δημιουργικότεροι” ετοιμάζονται να μεταφέρουν όσα έμαθαν στους συμμαθητές τους στη Φινλανδία τον ερχόμενο μήνα.

από κάτω από: Erasmus+ (KA2)| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 «Δημοκρατία και Αειφορία»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Το site του Σχολείου μας

avatar site 5o big

Το site του Σχολείου μας

Το site της Περιβαλλοντικής Ομάδας

Το site της περιβαλλοντικής ομάδας

http://perib5gelverias.weebly.com/

European Radio Logo

Ημερολόγιο αναρτήσεων

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων