5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τα νέα του σχολείου μας

Φιλοξενία της πρώτης διακρατικής κινητικότητας από το 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Νοέ 201827

Την Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας η πρώτη διακρατική κινητικότητα του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα το νερό, στο οποίο το 5ο  ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος,

Στη συνάντηση πήραν μέρος, εκτός των εκπροσώπων του σχολείου-συντονιστή Magleby Friog Efterskole, της πόλης Bagenkop της Δανίας, εκπρόσωποι των παιδαγωγικών ομάδων των άλλων τεσσάρων εταίρων (E S Dr. Augusto Cesar da Silva Ferreira, από την πόλη Largo Pa Ribeira της Πορτογαλίας, Liceo Scientifico Statale “Alfred Nobel”, από την πόλη Torre del Greco της Ιταλίας, Riga Secondary School No. 25, από την πόλη Riga της Λετονίας,  Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu, από την πόλη Usak της Τουρκίας) οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εργασιών είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ασχοληθούν με  τον προγραμματισμό του παραπάνω προγράμματος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν το περιεχόμενο των δράσεων και των παρουσιάσεων των εθνικών μαθητικών αποστολών σε κάθε συνάντηση, οι τρόποι συνεργασίας και ανταλλαγής των παραγόμενων εργασιών, οι πρακτικές διάχυσης των μελλοντικών δράσεων, αλλά και η διευθέτηση των οικονομικών· τέλος, υπογράφηκε και ένα άτυπο πρωτόκολλο συνεργασίας.

 

Οι εκπρόσωποι των 6 σχολείων μελέτησαν από κοινού και διεξοδικά τους τρόπους συνεργασίας των μαθητών τους προκειμένου να ασχοληθούν με το νερό, το οποίο είναι το κεντρικό θέμα του εν λόγω ευρωπαϊκού προγράμματος, την αξία του αλλά και την ενεργοποίηση τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Απώτερος στόχος όλων στη συζήτηση ήταν η διευκόλυνση των μαθητών στις μεταξύ τους επαφές και η όσο το δυνατόν εντονότερη αλληλεπίδρασή τους.

Σε ένα διάλειμμα των εργασιών, οι εκπρόσωποι των παραπάνω σχολείων περιηγήθηκαν στην πόλη της Βέροιας, και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο της πόλης κ. Βοργιατζίδη Κωνσταντίνο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Σοφιανίδη Γεώργιο, με τους οποίους συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Εντυπωσιάστηκαν από το κτήριο του δημαρχείου, την ευγένεια των ανθρώπων της πόλης μας, αλλά και  την γαστρονομία της. Μετά το τέλος των εργασιών, επισκέφθηκαν την πόλη της Θεσσαλονίκης, και σε έναν σύντομο περίπατο γνώρισαν την ιστορία της συμπρωτεύουσας.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας και την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου εκπροσώπησαν ο διευθυντής του σχολείου Γκανάς Απόστολος και οι Θυμιοπούλου Χριστίνα, Ασικίδης Μιχάλης και Καραγιάννη Φράγκα, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ουσάκ της Τουρκίας όπου θα παρουσιαστούν οι πρώτες εργασίες των εθνικών ομάδων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ

από κάτω από: Erasmus+, Erasmus+ (KA2)| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φιλοξενία της πρώτης διακρατικής κινητικότητας από το 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Trans European Water Sustainability»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

Το site του Σχολείου μας

avatar site 5o big

Το site του Σχολείου μας

Το site της Περιβαλλοντικής Ομάδας

Το site της περιβαλλοντικής ομάδας

http://perib5gelverias.weebly.com/

European Radio Logo

Ημερολόγιο αναρτήσεων

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων