Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 ομάδα μαθητών από το 5o ΓΕΛ Βέροιας επισκέφτηκε την εταιρεία Panini-Foods, στο πλαίσιο της έρευνας της σχετικά με τις ετικέτες τροφίμων και συγκεκριμένα για τις ημερομηνίες λήξης των προϊόντων.
Στον φιλόξενο χώρο της εταιρείας η υπεύθυνη τεχνολόγος απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τους κανονισμούς που ακολουθεί η εταιρεία για να δώσει ημερομηνίες λήξης στα προϊόντα της και τους κανονισμούς (ευρωπαϊκούς και ελληνικούς) που ισχύουν για αυτές.
Οι μαθητές διαπίστωσαν ότι οι ημερομηνίες λήξης δίνονται ανάλογα με το πόσο ευαίσθητα είναι τα προϊόντα και ότι υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα στο να είναι φρέσκες οι πρώτες ύλες των σάντουιτς και κρουασάν της εταιρείας. Η συχνή παραγωγή των προϊόντων της ανά παραγγελία είναι ένα πλεονέκτημα γιατί δεν δημιουργούνται απορρίμματα τροφίμων.
Η ομάδα των μαθητών έφυγε κατενθουσιασμένη με φρέσκα κρουασάν ως δώρο επιβράβευσης από την Panini-Foods, για την άριστη παρουσία τους, ως δημοσιογράφοι.
Η έρευνα που διεξάγει το 5 ΓΕΛ Βέροιας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 «Food for Thought” και στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος.
Την ομάδα που διεξάγει την έρευνα αποτελούν οι μαθήτριες Πασίδη Ραφηλία, Ραφαηλίδου Βίκη, Δαρδακούλη Στέλλα, Πέιου Σοφία, Αναγωστοπούλου Παρασκευή, και ο μαθητής Θεοδωρίδης Νίκος.
Οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν την ομάδα είναι η Ελένη Κωστοπούλου ΠΕ06, η Μιχαηλίδου Όλγα ΠΕ03 και ο Καραλής Δημήτρης ΠΕ12.
Το πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 «Food for Thought» χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση και εθνική μονάδα για την χώρα μας είναι το ΙΚΥ.