Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ομάδα μαθητών από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας επισκέφτηκε την Venus Growers, στο πλαίσιο της έρευνας της σχετικά με τις συσκευασίες τροφίμων.
Στον φιλόξενο χώρο του εργοστασίου ο υπεύθυνος χημικός μηχανικός κ. Λασκαρίδης ενημέρωσε τους μαθητές για τα προϊόντα που παράγονται και συσκευάζονται (κομπόστες, φρουτοσαλάτες, ζελέ φρούτων κλπ) και ανέπτυξε την πολιτική της εταιρείας ως αναφορά την επιλογή των υλικών συσκευασίας σε σχέση με τις απαιτήσεις για την ασφάλεια του προϊόντος, του καταναλωτή αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Στην συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφόρων τύπων υλικών συσκευασίας (πλαστικά πολυμερή, φιλμ μεμβράνες και σελοφάν, αλουμινόφυλλα, πολυστρωματικά, μεταλλικά όπως επικασσιτερωμένος χάλυβας, λευκοσίδηρος, επιχρωμιωμένος χάλυβας, αλουμίνιο κλπ) και στις προδιαγραφές και πιστοποιήσεις που υπάρχουν ώστε τα προϊόντα να διατηρούν την ποιότητα και φρεσκάδα μέχρι να φτάσουν στον καταναλωτή όντας ταυτόχρονα φιλικές προς το περιβάλλον.
Στην συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστάσιου και τους προσφέρθηκαν νοστιμότατες φρουτοσαλάτες.
Η έρευνα που διεξάγει το 5ο ΓΕΛ Βέροιας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 «Food for Thought” και στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος.
Την ομάδα που διεξάγει την έρευνα αποτελούν οι μαθήτριες Αμανατιάδου Νένα, Αμανατιάδου Γεωργία, Καράλη Βικυ, Κίρτσιου Σοφία, Πανταζή Ουρανία και ο μαθητής Εξιζίδης-Meier Jason. Οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν την ομάδα είναι η Ελένη Κωστοπούλου ΠΕ06 και ο Δημήτρης Καραλής ΠΕ12.
Το πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 «Food for Thought» χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση και εθνική μονάδα για την χώρα μας είναι το ΙΚΥ.